Günaydın 'Vatandaşların Duyarlı Olması Lazım'

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ın ilk dönem başkanlığı sürecinde ıslah edilen ve geçen günlerde ağaçlandırma çalışmasına tabi tutulan ...

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Nisan 2012 14:47
Günaydın 'Vatandaşların Duyarlı Olması Lazım'

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ın ilk dönem başkanlığı sürecinde ıslah edilen ve geçen günlerde ağaçlandırma çalışmasına tabi tutulan, Sav’daki Eski Çöp Depo Alanı’nın hemen yanındaki yere bilinçsiz vatandaşlar tarafından dökülmeye çalışılan bir traktör dolusu cüruf ele geçirildi.

Yusuf Ziya Günaydın’ın ilk dönem belediye başkanlığı süreci içerisinde ıslahı gerçekleştirilen ve her türlü teknik uygulamaları yapılan eski çöp alanının 57 bin metrekaresine geçen günlerde Ağaç Düzenleme Projesi kapsamında binlerce karadut, sedir ve ıhlamur ağaçları dikilmişti. Bu ağaçlandırma alanının hemen yanı başında kalan boş araziye ise şehrin çeşitli yerlerinden getirilen moloz, cüruf ve değişik atık malzemeler dökülmeye çalışılıyor. Normal şartlarda yeni yapılan Çöp Deponi Alanına dökülmesi gereken ancak, bilinçsiz vatandaşlar tarafından, yeni çöp deponi alanının uzak olması, nakliye ücretlerinin daha pahalıya gelmesi dolayısıyla bazı nakliyeciler tarafından özellikle gece saatlerinde kaçak olarak eski çöp alınana dökülmeye çalışılıyor.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ın talimatlarıyla Zabıta Müdürlüğü ekipleri bu olumsuzluğu ortadan kaldırmak amacıyla günün her saatinde eski çöp deponi alanını kontrol altında tutuyor ve olumsuzluk yaşanmaması için büyük uğraş veriliyor. Bu kontroller esnasında geçen akşam yine ağaçlandırma bölgesinin yanında bulunan alana bir kooperatiften çıkan kömür cürufu nakliyeci tarafından dökülmek istendi. Zabıta Müdürlüğü ekiplerince yakalanan bir traktör dolusu cürufun dökümü yeni çöp deponi alanına sevk edilirken, nakliyeci konumunda bulunan traktör şoförüne ise ilgili yasalar kapsamında işlem yapıldı.

Isparta Belediyesi Zabıta Müdürü İsmail Cemil Aydoğdu konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu görüşlerde bulundu: “Bilinçsiz vatandaşlarımız tarafından gerek apartman kalorifer dairesinden çıkan kömür cürufu, gerekse inşaat artıkları bu alana dökülmek isteniyor. Burası ekiplerimiz tarafından 24 saat aralıksız takip altında tutuluyor. Son olarak bir traktör dolusu kömür cürufu dökülmek istenirken ekiplerimizce yakalandı. Bu çöpleri nakliyeciler yeni yapılan çöp deponi alanına götürmesi gerekirken, ‘yakın mesafe, nakliyeden kazanalım, daha az mazot harcayalım, daha fazla para kazanalım’ düşüncesiyle eski çöp alanına getiriyorlar, ancak geleceğe balta vurduklarının farkında değiller. Burayı sıkı takip altında tutuyoruz, duyarsız kalmayalım, nakliyeyi yaptıracak olan gerek apartman sakinlerimiz gerekse diğer moloz atacak olan nakliyecileri uyarsın, yeni çöp deponi alanında belediye görevlilerimizin göstereceği yerlere atılmasını sağlasınlar. Çevre felaketini önlemek adına çalışmalarımız devam ediyor. Duyarlı davranalım, Isparta hepimizin. Burayı kirletmeyelim. Üzerimize düşen görevi hepimiz yapalım” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.