Günaydın ve Meclis Üyeleri Beraat Etti

Günaydın ve Meclis Üyeleri Beraat Etti

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Mart 2015 09:27
Günaydın ve Meclis Üyeleri Beraat Etti

Hasan Balaman'ın ihbarı üzerine Nisan-2009'da alınan meclis kararı ile Belediye şirketlerine (ISTEM, ISBAŞ, BELMAŞ) para aktarılması nedeniyle başlatılan yargılama süreci beraatla sonuçlandı.

Isparta Belediye Meclisi'nin 6 Nisan 2009 tarihinde aldığı karar sonucunda Belediye şirketlerine sermaye artırımı adıyla para aktarılması işlemi sonucunda eski Belediye Başkanı Hasan Balaman'ın ihbarı üzerine başlatılan soruşturma ve yargılama süreci 6 yıl sonra tamamlandı. Görevi kötüye kullanmakla suçlanan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ve dönemin 16 meclis üyesi hakkında görevi kötey kullanmak suçundan açılan davada 3.Sulh Ceza Mahkemesi'nin 2012 tarihinde verdiği beraat kararı Yargıtay 5,Ceza Dairesi tarafından 7 Temmuz 2014 tarihinde bozulunca dosya yeniden açıldı. 6.Asliye Ceza Mahkemesi, Yargıtay'ın bozma kararından sonra yeniden görüştüğü dosyayı son celsede karara bağladı. Yerel mahkeme daha önce verdiği kararı yeniledi ve Belediye Başkanı Günaydın ile 16 belediye meclis üyesi hakkında beraat kararı verdi. Dosya yeniden Yargıtay'a gidecek.

Dosya kapsamında görevi kötüye kullanmak suçundan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ile 2009-2014 dönemi Belediye Meclis Üyeleri Seyfettin Kalem, Ahmet Tevfik Katırcıoğlu, Uğur Bestelci, Kerem Korhan Araz, Recen Remzi Erdoğan, Ercan Görgülü, Adnan Taşdelen, Bilal Uysal, Metin Kaya, Hasan Demir, Orhan Eren, Ahmet Ayyıldız, Mehmet Boylu, Rasim Üyal ve Salih Serçe yargılanıyordu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum