Günaydın Yer Gösterdi

Bölgenin Borsası Isparta'da Dönecek

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Ağustos 2015 09:37
Günaydın Yer Gösterdi

Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk ile ITB Başkanı Ahmet Adar’ın birlikte hayata geçirmek istedikleri ürün ve hububat borsası için Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın yer gösterdi.

Günaydın, Akkent TOKİ ile Bozanönü arasında kalan bir alanın bu proje için kullanılabileceğini söyledi. Projeyle ilgili somut adımlar atılmaya başlandığı ancak böyle bir projenin varlığından şu anda konuşmanın erken olduğunu belirten Ziraat Odası Başkanı Selçuk, ‘’Isparta halinin 3 katı büyüklüğünde bir zahire hali yapmak istiyoruz. Burada aranan her şeyi bulabileceksiniz. Yem, yem bitkileri, arpa, buğday, nohut vs. bu gibi ürünlerin borsasının oluştuğu bir sistem olacak.

BÖLGENİN BORSASI ISPARTA’DA DÖNECEK
Ama önce bu işi yapan insanlarla görüşeceğiz. Çünkü onlar oraya gidecekler ve çok büyük alan oluşturacağız. 30 dönüm olsa bu proje için yeterli olduğunu düşünüyorum. Bu alanda tarımsal üreticiler yer alacaklar. Ayrıca bu işle ilgilenen odaların ofisleri olabilir.

Bu projenin en önemli özelliği üreticide ‘Ürünümü satamayacağım’ derdi olmayacak. Bölgenin borsası Isparta’da dönecek. Akdeniz Bölgesi’nin tarımına Isparta yön verecek diyebiliriz. Bu projeyi birkaç yıl içinde hayata geçirmeyi istiyoruz’’ ifadelerinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.