Günaydın'a Yargı Yolu Mu Görünüyor?

Ticaret ve Kültür Merkezi Ruhsatsız mı?

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Temmuz 2012 14:32
Günaydın'a Yargı Yolu Mu Görünüyor?

1997 yılında Halk arasında Çarşamba Pazarı olarak bilinen Ticaret ve Kültür Merkezi projesi için dönemin Belediye Başkanı Mehmet Aybatılı tarafından ulusal bir yarışma düzenlendi. Yapılan yarışmada Yüksek Mimar Selim Velioğlu ve Yüksel Özlem Berk tarafından hazırlanan proje en iyi proje olarak seçildi.

16 Aralık 2007 tarihinde proje müellifleri ile akdedilen sözleşmeden sonra inşaata başlanıldı. İnşaat süresince 1’nci etabın 1’nci kısmı kaba inşaat olarak kısmen bitirildi. Ancak 1999 yılında yapılan yerel seçimlerden sonra göreve gelen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın 1 Nisan 2002 tarihinde yaptığı Belediye Meclis toplantısında projede bazı eksiklikler olduğunu gerekçe göstererek, Başkan Aybatılı döneminde yapılan projeden vazgeçildiğini açıkladı.

Daha sonra Belediye imkânlarıyla Ticaret ve Kültür Merkezi inşaatına başlayan Günaydın’ın Cumhuriyet Caddesine bakan taraftaki inşaatları bilirkişi olarak atanan İnşaat Mühendislerinin raporuna göre ruhsatsız olarak inşa ettiği tespit edildi.

Belediye eski Başkanı Hasan Balaman tarafından İçişleri Bakanlığına taşınan konu hakkında Bakanlık Yusuf Ziya Günaydın ve beraberindeki 5 kişi hakkında soruşturmaya izin vermedi. Ancak Hasan Balaman Bakanlığın kararını Danıştay’a taşıdı.

Danıştay 1’nci Dairesi de İçişleri Bakanlığının kararını bozdu. Danıştay 1’nci Dairesi, Günaydın’ın Ticaret ve Kültür Merkezi olarak bilinen alanda ulusal yarışma ile belirlenmiş projenin iptalinden sonra aynı alanda ruhsatsız olarak yeni bir inşaat başlatmaktan yargılanmasına izin verdi.

Danıştay 1’nci Dairesi karara gerekçe olarak ise kamu malının zarara uğratılmasını gösterdi.

Danıştay üyeleri tarafından oy birliğiyle kabul edilen karar Isparta Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi. Karar gereği Belediye Başkanı Günaydın ile birlikte şuanda Belediye Başkan Yardımcılığı yapan Aydın Şanlıtürk ve dönemin Fen İşleri Müdür Vekili Hülya Yıldız’da yargılanacak.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.