Günaydın'dan 2 Büyük Proje

Günaydın'dan 2 Büyük Proje

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Ocak 2015 12:32
Günaydın'dan 2 Büyük Proje

Başkan Günaydın, hayalindeki en büyük 2 projenin Deregümü’nün üstündeki ormanlık alanda 100 bin konutlu yeni bir şehir ile Binbirevler’den Kayıköyü’ne kadar ki 10 bin dönüm arazide 10 bin yataklı hastaneler kurmak olduğunu bildirdi.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, 2015 genel seçimlerinde partisinin iktidar ya da koalisyon olması halinde hayata geçireceği ve en büyük hayali olduğunu söylediği 2 projeyi açıkladı. Isparta’nın çok güzel ve özel bir yer olduğunu sağlık açısından da Türkiye’nin ender kentlerinden biri olduğunu ifade eden Günaydın, ‘’Antalya’ya inildiğinde rutubetten geçilmiyor. Orası sağlık kenti değil ama Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi var. Isparta’nın oksijen ve iklim dengesi bakımından kışı hoş, yazı hoş. Bu rutubet oranı kış ve yazda en konforun içerisinde kalıyor. Öyleyse sağlık başkenti Isparta olmalıdır. En büyük hayalimin birisini seçimlerde de söyledim. Onla dalga geçtiler. Houston projesi hayalimdeki bir projedir. O proje Binbirevler’den Kayıköy’üne kadar olan alanda 10 bin dönüm üzerinde sağlık kenti kurmak istiyorum. Üniversiteyi bitirdikten sonra modülasyon ve prefabrikler üzerinde mastır yapmıştım. Bu bilimi orada kullanarak 3-5-10 bin yataklı bir hastaneler projem var. Ama en az 3-4 bin yataklı hastanenin hemen kurulması gerekir.

YALANDAN HASTANE TEMELİ ATTILAR
Aşağıda yapılan 755 yataklı hastane. Oraya da seçimlerden önce Sağlık Bakanı geldi yalandan temel attı. Türkiye’de böyle komik siyasetler oluyor. Siyasette 60 yıl geriyiz’’ dedi.

DOĞANIN İÇİNDE 100 BİN KONUTLU YENİ ŞEHİR
Öte yandan bir projesinin daha bulunduğunu belirten Günaydın, doğanın içinde yeni yaşam alanı kurma hayalinin bulunduğunu dile getirdi. 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planına gerekli eleştirileri yaptıklarını ve revizyonla tekrar önlerine geleceğini bildiren Günaydın, ‘’Çünür’den Akkent’e kadar imar alanı içerisine alınması düşünülüyor. Merkezden üniversiteye kadar imara alınması düşünülüyor. Burada büyük bir yanılgı içerisindeyiz. Bu yanlıştır. Ama yanlış maalesef yapılacaktır. Bunu önlemek için Kayıköy ve Deregümü’nün üstündeki yerler ormandan çıkarılması lazım. Oraya yıldız gibi bir şehir kurulması lazım. Coğrafi olarak da enterasan bir yer. Doğaya uygun bir çalışma yapılabilir. Buraya 100 bin konutluk villalar, evler, apartmanlar, köşkler, saraylar yapılabilir. Her toplumu bir arada yaşatma ve kaynaşma projesi orada kullanılabilir. Oranın derhal orman alanından çıkartılması lazım. Orada orman da yok zaten. Onun için 1/100.000 planı yanlış bir proje ama uygulanacak. En büyük hayalimin birisi de bu. 100 bin konutlu bir proje kuracaksın oraya. 3-5 ayda imarını, şehircilik tasarımlarını bitirip çap verme durumuna getirebiliriz.

ISPARTA’NIN KADERİNİ DEĞİŞTİRECEK PROJELER
Ama iktidarın burada arkamıza düşmesi lazım. 2015 seçimlerinde iktidar ya da MHP koalisyon bile olsa bu büyük projeleri kısa zamanda uygulayacağız. Bunlar Isparta’nın kaderini değiştirecek projeler’’ şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum