Günaydın'dan AKEDAŞ'a Çağrı

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, vatandaşlarında sürekli dert yandığı yüksek elektrik faturaları ile ilgili olarak AKEDAŞ Yöneticilerine çağrıda bulundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Şubat 2014 16:00
Günaydın'dan AKEDAŞ'a Çağrı

TEDAŞ’ın özelleştirilmesiyle sık sık yüksek fatura ve vatandaş şikayetleriyle gündeme gelen AKEDAŞ’a Başkan Günaydın’da isyan etti. Günaydın, “Kar hırsının da bir sınırı olur. Mezarlıktaki caminin lambasını bile sökmüşler” dedi.

TEDAŞ’ın özelleştirilmesinin ardından ihaleyi alan AKEDAŞ’a tepkiler dinmek bilmiyor. Yüksek faturalar yüzünden sürekli vatandaş tepkisiyle karşı karşıya kalan AKEDAŞ’a bu kez de Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın yüklendi.

ERSAL’IN EVİNE GELEN FATURADAN HABERİ YOK
Başkan Günaydın Isparta’yı ucuz kent yapmak için çabaladıklarını belirterek 5 yıldır belediye tasarrufundaki kalemlerin hemen hemen hiç birisine zam yapılmadığını hatırlatarak, “Isparta’da esnaftan alınan harçları, su paralarını, Pazar yerlerindeki Pazar harçlarını ve mezar ücretlerini geldiğimiz günden beri aşağıya indirdik. Bunu da hiç zam yapmadan devam ettirdik. Bir eve 2 lira su parası geliyor. Biz suyu bedavaya içiriyoruz ama dün (önceki gün) emekliler derneği başkanı suyu indirmiyor dedi. Bizim ofisimize emekliler gelmişti çok sayıda ve suyun indirilmesini söylemişlerdi. Bizde emeklilerimizin hatırına bir liradan 67,5 liraya düşürelim dedim ve sonra bu fiyatı da kaldıralım dedim. Emekliler derneği başkanı faturasından haberi yok galiba. Bir de konuşurken teşekkür etmesi lazım bize. Üstelik bir belediye başkanı adayına da böyle dememesi lazım.” dedi.

FATURALAR HER AY ARTIYOR
Zam yapmayarak esnafı rahatlattıklarını dile getiren Başkan Günaydın, “En baştaki görevimiz esnafı korumaktır. Acıyan taraflarımız neresi ise onu pansuman etmemiz gerekir. Acıyan tarafımız toplum olarak zam. Esnafımızın etiketleri her ay artarak gidiyor. Rakam olarak global bir örnek verirsek ilk fatura 55 lira, ikinci fatura 65 üçüncü fatura ise 75 liraya çıkıyor. Aynı enerji kullanıldığı halde neden bu kadar artış yaşanıyor. Ben Isparta Belediye başkanı olarak suya yaptığım bu indirmeleri elektrik dairelerinden de bekliyorum.” diye konuştu.

ŞİRKET YETKİLİLERİ ARADAKİ UÇURUMU GÖRSÜN
Özelleştirme ihalesini alan Nihat Özdemir’e çağrıda bulunan Günaydın, “Eskiden su ile elektrik orantılıydı. Şimdi bu rakamların arasında uçurumlar var. Ben o şirketin bu uçurumu görmesini istiyorum. Buradan Nihat beye sesleniyorum; Isparta halkına yardımcı olmanızı istiyorum. Benim gibi 67 kuruştan su içilebilen bir yer varsa tamam. Ben indirmişim seninde indirmen lazım. Elektrik faturası 10 kat daha fazla geliyor” dedi.

SOKAK LAMBALARINI SÖKTÜLER
Sokaklardaki, ana caddelerdeki, okullardaki hatta cami avlusundaki lambaların söküldüğünü ifade eden Başkan Günaydın, “Eğer belediye adı altında bu şirketi biz almış olsaydık ben bunu yarı yarıya ucuz verirdim. Biz belediyeler kârdan değil de hizmetten yana çalıştığımız için zamların olmasını istemiyoruz ve bu şirketinde bu konuda hassasiyet göstermesini istiyoruz. Ana caddelerdeki okullardaki sokak lambaları toplayarak daha büyük bir kâr etme hırsları da düşündürücü bir şey. Ak Partinin bu konuyu ele alması gerekir. Benim kendi taktırdığım lambaların elektrik faturalarını biz ödüyoruz. Asri mezarlıkta içeride bir cami var kapıdan girince camini önü hol tüm esnaf ya da o semtimizin halkı oraya yatsı namazına geliyor. Orada bir adet ampul vardı. İnsanların ibadet ederken yardımcı olan o lambayı sökmemeleri lazımdı onu da söktüler. Bu ayıbı düzeltsinler derhal. Daha önce ödenmemiş 27 trilyonu biz ödedik bunun yanı sıra 26 trilyonda ödedik. 300 TL'lik bir ödeme 2 gün gecikti diye elektriğimiz kestiler bu da insafsızlıktır insani duyguların dışında kalır. Ben bu şirket müdürüne bu konuları ele almasını istiyorum.” ifadelerini kullandı.

ISPARTALIYI KORUYAMAYACAK KADAR ACİZSİN
Bakanlar Kurulu’nun esnaftan toplanan harçlarla ilgili aldığı kararı bir kez daha tepki gösteren Günaydın, Ak Parti Milletvekili Recep Özel’i de eleştirdi. Günaydın şöyle konuştu; “Benim meselemle uğraşmayın Bakanlar kurulundan çıkarın. Verdiğiniz zamları üzülerek vermek zorundayız ve bunu tebliğ etmeniz gerekir yapmazsak eğer yasaya karşı gelmek olur. Bu yasanın değiştirilmesini istiyorum. Biz burayı yönetiyoruz ve ucuz bir kent yapmak istiyoruz onun bakanlar kurulu o yetkiyi bize versin. Ben bedava da yapmak istiyorum. Ama bir milletvekili de bedavaya yaptığım bir şey 600 liraya çıkmış ama Isparta halkını koruyamayacak kadarda aciz insanlarımız var. Bana suç işlediğimi söylüyorlar buyurun Cumhuriyet başsavcılığına varsa benim üzerimde bir suç ben çekerim. Ama bir Milletvekili bunu dememesi lazım. Bana gelip demesi lazım ki ya başkanım bu fiyatlar nedir bizim yapabileceğimiz bir şey var mı size yardımcı olalım demesi lazımken mikrofondan suç işliyorsun diyor. Biz Ispartalıyız ve Ispartalıyı düşünmek zorundayız ve bu halkla sonuna kadar yaşamak zorundayız. Bu insanlar Isparta halkı için çalışsınlar.”

Milletvekili Recep Özel, geçtiğimiz haftalarda yapılan bir kongrede bu konuyla ilgili Günaydın’a “Suç işliyorsun” demişti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum