Günaydın'dan Atakan Yazgan'a Tam Destek

İş adamı Atakan Yazgan, Emrespor’u “Isparta I967” ismiyle profesyonel lige çıkarma düşüncesini harekete geçirmek için resmen kolları sıvadı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Ağustos 2011 15:04
Günaydın'dan Atakan Yazgan'a Tam Destek

İş adamı Atakan Yazgan, Emrespor’u “Isparta I967” ismiyle profesyonel lige çıkarma düşüncesini harekete geçirmek için resmen kolları sıvadı. Başkan Yazgan, ilk ziyaretini Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’a yaptı. Önceki gün saat 17.00’de Belediye makamındaki ziyarette Fenerbahçe’nin unutulmaz kaptanlarından Onur Kayador, İşadamları Ayhan Durgun, Mustafa Günay ve Kulüp Başkanı Gürcan Suvay hazır bulundu.

Yaklaşık 1.5 saat süren toplantıda önemli konular görüşüldü. Ayrıca Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Emrespor Lokali’nin üstünde bulunan düğün salonun tesis düzenine getirilmesi konusunda söz verdi.

“O GÜNLERİ ÖZLÜYORUM”

Belediye Başkanı Günaydın, Atakan Yazgan ve ekibinin ziyarettin duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Eski yönetime ve taraftarların siteminden bahseden Günaydın, kırgınlığını yine dile getirdi. Yazgan’a eski anılarını anlatarak sözlerine başlayan Günaydın, “Afyon Belediye Başkanı Hayrettin Barut dedi ki ‘Seni yok edeceğim başkan’ dedi. İyi adam dı ama. Bizden 2 misli para harcadı Afyon. 750 lira harcadılar. ‘Bende yok et bakalım başkan’ dedim. Ama biz o yıl şampiyon olduk. Artık lig bitti şampiyon olduktan sonra Afyon dönüşünde dedim ki başkana ‘1 trilyon harcadın başarılı olmadım. Ne oldu başkan, kim kimi yok etti’ dedim. Yani biz o dönemde birlik ve beraberlikle başarılı olmuştuk. Ne günlerdi. O günleri özlüyorum” dedi.

“ATAKAN YAZGAN’A BAL LİGİ HAFİF KALIR”

Atakan Yazgan’a tam destek veren ve elinden gelen desteği yapmaya çalışacağını söyleyen Başkan Günaydın, “Atakan Yazgan’a BAL Ligi hafif kalır. Bu işin altından kalkacaklarına yürekten inanıyorum. Bu düşüncelerini de destekliyorum. İnşallah sezon sonunda 3. Lig’de ekibimiz olur. Bol parayla iş olmaz. Önemli olan iyi işler yapmaktır. Bunu da Atakan Yazgan en iyi şekilde yapar. Şimdi 3 bal ligi ekip var. 3 ekip de birbirine el ense çekecek. Başpehlivan Atakan Yazgan. Yepyeni bir ağacı, filizi büyütüp, yeşerteceğiz. Bu konuda Yazgan ve ekibine başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

ISPARTA 1967 İSMİYLE TAKIMIMIZI PROFESYONELE ÇIKARTMAK İÇİN KOLLARI SIVADIK”

Günaydın’dan sonra İşadamı Atakan Yazgan, gelişmeleri tek tek anlattı. Emrespor Kulüp Başkanı Gürcan Suvay’dan teklif geldikten sonra konuya yeşil ışık yaktığını belirten Yazgan, “Bizde yeni bir kolej takımı kuralım dedik. Belediye’den 2-3 arkadaşımızı sizin müsaadenizle yönetimimizde görmek istiyoruz. Şehrinde, halkında başarıya ihtiyacı var.

Tertemiz bir ekip Isparta 1967 ismiyle takımımızı profesyonele çıkartmak için kolları sıvadık. Ispartaspor’un borcu belli değil. Kim ne imzaladı karmakarışık. 10 liralık topçuya 50 lira verilmez. 20 liralık topçuya 100 lira veriyorlar. Bu iş böyle olmaz. Ispartaspor dipsiz kuyu. Takımın devlete olan borçları da baki kalıyor. Onu fazla irdelemek, başarılar dilemek lazım. Borcu olan takımlar küme düşürültürüp yeni isimle yollarına devam ettiler. Yeni Afyon, Yeni Nazilli, Erzurum Büyükşehirspor gibi ekipleri örnek göstermek mümkün. Hatta Yeni Nazilli’nin Belediye Başkanı süper bir tesis yapmış. Siz de yapabilirsiniz. Bu iş böyle olmaz. En doğru yol Isparta 1967” dedi.

“HEM VAKTİNİ HEM DE NAKTİNİ VERECEK YÖNETİCİ OLACAK”

Küçük rakamlara büyük işler yapacaklarını ve tüm kentten beklediklerini söyleyen İşadamı Yazgan, sözlerini şöyle tamamladı:

“Bizim bütçemiz 400 ile 500 bin TL. Belki de bu rakamı 350’ye indireceğiz. Büyük rakamlar harcamayacağız. Bu takıma adam başı 10 ve 20 bin TL veremeyen kimse yönetime giremez. İstanbul’dan iyi durumda olan 7-8 işadamı ekibimizde olacak. Hem vaktini hem de nakdini verecek yönetici olacak. Başkasının parasıyla senelerce yöneticilik yaptılar. Düşülen durum içler acısı. Yazık koca şehre. Bir pazar günü olduğunda halk maç izlemeyecek isteyecek. Beni çok arayan var. Rengimiz yeşil-pembe ve beyaz olacak. Pembeyi öne çıkaracağız. Sayın Başkanımız Günaydın önceden maçlara geliyorken seyirci gördüğünde ayağa kalkıyordu. Hele hele bir Afyon maçı vardı. Tribünler tıklım tıklımdı. Bizden sonra tam tersi oldu. Ispartaspor’un kuruluşu 1967. Biz Isparta 1967 olarak katılacağız artık. Artık Isparta 1967 başlıyor. Bizim maçlarımız iyi olur. Dünürüm Mehmet Ali Erbil’i getiririm yanınıza oturttururum. Bizim maçlarda kötü tezahürat olmaz. Sporseverin çoğu mutlu. Bizim olduğumuz yerde başarısızlık, disiplinsizlik olmaz. Zaten bunlar olursa bırakırız gideriz. Kötü tezahürat olayı başkanımızı baya üzmüş. Lig atladıkça takım kendi ayakları üzerinde duruyor. Başkanımızın dediği gibi yepyeni bir ağacı, filizi büyütüp, yeşerteceğiz. İyi budamak gerekiyor. Biz bu takımı en üst seviyeye çıkartacağız. Kimse merak etmesin.”

Levent DOĞAN

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum