Günaydın’dan Dar Gelirliye Konut Müjdesi

Isparta Belediye Başkanı ve MHP Belediye Başkan Adayı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, seçim çalışmalarına Davraz Mahallesi’nde devam etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Mart 2014 17:55
Günaydın’dan Dar Gelirliye Konut Müjdesi

Davraz Mahallesi’nde düzenlenen mitinge binin üzerinde katılım gerçekleşirken, mitinge MHP İl Başkanı İsa Yalçın, Ülkü Ocakları Başkanı Akif Çapraz, Belediye ve İl Genel Meclisi Üyesi adayları da katıldı. Başkan Günaydın, kendisinin özel kalem harcamasını eleştiren AKP’ye ‘Ben 9-10 ton çikolata yiyen adam değilim ki’ diyerek kendisinden önceki yönetimi işaret ederken, dar gelirli vatandaşları ev sahibi yapacaklarını ve kar gayesi güdülmeyeceğini söyledi.

Coşkulu kalabalığa hitap eden MHP İl Başkanı İsa Yalçın, seçim süreci başladığından buyana iktidar partisi mensuplarının kamuoyuna yanlış açıklamalar yaptığını söyledi. Yalçın, “Bir milletvekili çıkmış başkanımız hakkında ‘turistik seyahat yapıyor, ücretini belediyeye ödetiyor’ diyor. Bunlar ne halktan, ne de Hak’tan korkuyorlar. Gelin Pazar günü sandıkta gerekeni yapın, bunlarda neye uğradıklarını şaşırsınlar. Isparta Belediye Başkanımızın bu kadar üzerlerine gitmelerinin bir sebebi var. Sayın Belediye Başkanımız belediyeyi bunların elinden aldıktan sonra sizlerin hakkını hukukunu korudu, onların musluklarını tıkadı. Bundan dolayı bu belediyeyi nasıl alırız aradaki farkları nasıl kapatırız gayretine girdiler. Isparta’nın büyümesini istemiyorlar. 12 yıldır Isparta’yı küçülttüler, bizi fakirleştirdiler. Isparta’yı kendi haline bırakmak yerine hala intikam duygusuyla üzerimize gelmektedirler. AKP iktidara geldiğinden bu yana ülkede yaşanan her şeyi sizler biliyorsunuz. 30 Mart’tan sonra PKK, BDP özerklik ilan edeceğini söylüyor ama AKP’lilerin ağzından tek bir kelime çıkmıyor. Nedir bunların çekintisi, niçin konuşamıyorlar” dedi.

Belediye Meclisi Üyesi adaylarının anonsundan sonra sahneye davet edilen ve dakikalarca alkış alan Isparta Belediye Başkanı ve MHP Belediye Başkan Adayı Yusuf Ziya Günaydın’a ‘Sen bizim her şeyimizsin’, ‘Büyük başkan’, ‘esnaf dostu başkan’, ‘Yusuf Ziya Günaydın’ şeklinde yoğun tezahüratlar yapıldı.

Belediye ve şirketleri olarak yaptıkları yatırım ve çalışmalar ile ilgili olarak bilgiler veren Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, AKP iktidarınca Isparta’nın ekonomisinin çökertildiğini, teşvik vermediklerini, yatırımların yapılmadığını söyledi.

AKP Milletvekilleri ve belediye başkan adayının kendisine yönelik yaptığı eleştirilere de cevap veren Başkan Günaydın, özel kalem harcamaları ve 50 bin liralık börek harcaması yapıldığı iddialarına ‘Ben 9-10 ton çikolata yiyen adam değilim ki’ diyerek cevap verdi. Günaydın, “Bu harcamalar Isparta için yapılmış genel harcamalar. Bunun kafası mı döndü, döndüğü anda mı konuştu bunu bilemiyorum. Yine yılda bir kere yapacağım bir festival olacak. Bir festivale 40 bin insan geliyor. Bu da insanlarımızın ihtiyacı. Bu yıl 30 Ağustos’ta bir Zafer Bayramı Kutlaması yaptık. Siz Ne Mutlu Türk’üm Diyene sözünü kaldırmak isteyen, Türkiye Cumhuriyeti lafını kaldırmak isteyen, Türk demekten korkan, Türkiye Cumhuriyeti diyemeyenlere karşılık bu kutlamayı yaparım ve buna da gerekli harcamayı yaparım arkadaş. Siz cumhuriyetten, bayraktan, milletten uzak duruma gelmişsiniz. Zafer Bayramı ve kutlamalarını tenkit ediyorsunuz, siz busunuz işte.” görüşlerinde bulunurken, “Yine aynı gün Eğirdir’de oynuyordunuz. Ogün de harcamalar yapılıyordu, siz de oradaydınız ey milletvekilleri. Bundan sonrada inşallah bu kutlamaların en güzeli yapılacak. Bu etkinliklere halkımızın ihtiyacı var” dedi.

Önümüzdeki dönem Isparta’ya büyük hizmetlerin geleceğini dile getiren Günaydın, trafik ve otopark sorunun çözüleceğini, sosyal tesislerin yapılacağını dile getirdi. Günaydın, Ispartalılara ucuz konut sözü verdi. Günaydın, “Dar gelirli insanlarımızı ev sahibi yapacağız. Bunu daha önce yaptık. Konut ucuz, kalite en iyi olacak. Bundan kar gayesi güdülmeyecek” dedi.

Bugüne kadar hiçbir yönetimin pazaryeri yapmadığını söyleyen Günaydın kendi döneminde 3 pazaryeri yaptıklarını söyleyerek, “Bugüne kadar niye hiçbir tane yapılmamış. Bugüne kadar sizde tenkit edeceğinize bir tane de siz yapsaydınız. Altgeçit yaptınız yanlış yaptınız. Hal yaptınız işler değil. Peki o yaptıklarınızın parasını kim ödedi? Onu da biz ödediğimize göre sizin yaptığınız bir şey yok ki” dedi.







     

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum