Günaydın’dan Dünya Kadınlar Günü Mesajı

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın Dünya Kadınlar Günü Mesajı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Mart 2014 14:40
Günaydın’dan Dünya Kadınlar Günü Mesajı

Günaydın mesajında, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü, Kadınların erkeklerle eşit haklara sahip olma mücadelesinin başlangıcı olarak kabul edilen bir tarihtir. 1977 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, 8 Mart’ı; Kadın Hakları ve Dünya Barışı Günü olarak ilan etmiştir.

Kadın hakları insan hakları kavramından ayrı tutulamaz. Ülkemizde de eğitimin yükselmesi ve kadınlarımızın sosyal hayata girmelerine imkan sağlanmasıyla birçok alanda başarının yükseldiği bir gerçektir. Atatürk “Şuna kani olmak lazımdır ki, dünya üzerinde gördüğümüz her şey kadının eseridir” demiştir. Kadının ihmal edildiği bir toplumun varlığını sağlıklı bir şekilde sürdürmesi mümkün değildir. Kadınlarımızın toplumdaki yeri ve görevleri konusunda bir birey olarak kişiliğini kazanması ve toplum içinde hak ettiği yeri alması gerekmektedir.

Yüce dinimiz de kadına büyük önem vermiştir. Peygamberimiz bir hadisinde “Cennet Anaların ayakları altındadır” ifadesi kadına verilen en büyük değerdir. Türk milletinin tarihteki büyük başarılarında da yine kadın vardır. Nene Hatun bunlardan sadece bir örnektir. Yüklendiği sorumluluklar açısından baktığımızda kadınların ev ve iş yükünün yanı sıra annelik gibi ulvi bir sorumluluğunun da bulunduğu göz ardı edilmemelidir.

Isparta Belediyesi olarak bizde Dünya Kadınlar Günü münasebeti ile bir etkinlik düzenledik. Halkımızın çok yakından tanıdığı ilahi sanatçısı Mustafa Özcan Güneşdoğdu ve konuşmacı Doç. Dr. Mustafa Karataş’ı konuk ediyoruz. Cumartesi günü saat 14.00’de Süleyman Demirel Kongre merkezinde gerçekleştireceğimiz bu etkinliğe başta kadınlar olmak üzere tüm halkımızı davet ediyorum. Bu vesile ile Dünya Kadınlar Günümüz kutlu olsun” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum