Günaydın’dan Kandil Mesajı

Günaydın’dan Kandil Mesajı

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Aralık 2015 14:45
Günaydın’dan Kandil Mesajı

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Mevlid Kandili nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Günaydın mesajında, “Bugün rahmet elçisi, iki cihan güneşi, ahlak ve iman kalesi Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in yeryüzünü şereflendirişini idrak ediyoruz.

Mevlid-i Nebi’nin tertemiz manevi havasını derinlerimize çekiyor, ruhumuza nakşediyor ve kalbimizle buluşturuyoruz.

Ne mutlu bizlere ki, O’nun izindeyiz, O’nun peşindeyiz ve O’nunla fani hayatın engellerini aşıyoruz.

Peygamberimizin doğum günü olarak bilinen bu gecenin İslam aleminde ayrı bir yeri ve önemi bulunmaktadır.

O'nun doğduğu gece, insanlığın kurtuluşu için çok hayırlı ve mübarek bir başlangıçtır.

O gecenin sabahı gerçekten de feyizli bir sabahtı. İnsanlık için yepyeni bir gün doğmuş, aydınlık bir devir açılmıştı. Bir fazilet güneşi ve hidayet meşalesi olan sevgili peygamberimizin gönderilişi, Yüce Allah’ın bütün insanlara en büyük nimetlerinden birisidir.

Peygamber Efendimiz, insanı insan yapan bütün güzelliklerin, ahlaki erdemlerin odaklandığı bir şahsiyettir. Hayatında ve öğütlerinde hem bireysel hem de toplumsal hayatımızı aydınlatacak çok güzel örnekler vardır.

Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V)'in doğum günü olan Mevlid Kandili'nin Ispartalı hemşehrilerimize, İslam Alemine hayırlar getirmesi temennisiyle Cenab-ı Allah’tan sağlık, afiyet ve başarı diliyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.