Günaydın’dan Öğretmenler Günü Mesajı

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Yayınlanma:
Günaydın’dan Öğretmenler Günü Mesajı

Günaydın mesajında, “Millet Mekteplerinin açılışı ve Atatürk’ün Başöğretmenliği kabul tarihi olan 24 Kasım günü, 1981 yılından beri Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır.

Türk milletinin sosyal, kültürel ve ekonomik alanda sürdürülebilir bir gelişmeye kavuşabilmesi için, öncelikle eğitim ve öğretimin kaliteli, bilimsel yöntemlerle yürütülmesi gerekmektedir. Bu da ancak öğretmenlerimizle mümkün olacaktır.

Umudumuz Türk gençliğinde, asli görev ise; “fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür” nesiller yetiştirecek olan öğretmenlerimizdedir. Bunun için Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk; “milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden mahrum bir millet, henüz bir millet adını alma yeteneğini kazanamamıştır.” diyerek öğretmenlerin hayati önemine vurgu yapmıştır.

Çağdaşlaşmanın, modernleşmenin, kalkınmış ve mutlu bir toplum olmanın yolu şüphesiz ki eğitimden geçmektedir. Günümüz devletleri halklarını mutlu kılmak için eğitime büyük önem vermektedirler. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ de “Türkiye Cumhuriyetinin temeli kültürdür” diyerek yeni Türk toplumunun hedefini belirlemiştir. Ve “Öğretmenler Yeni Nesil Sizlerin Eseri olacaktır.”sözleriyle bu büyük ve şerefli görevi öğretmenlerimize yüklemiştir. İlim ordusu Ata’sının verdiği bu görevi layıkıyla yerine getirmiştir. Savaşlardan çıkmış, okur-yazar oranın çok az olduğu, endüstri ve teknolojinin adı bile geçmeyen bir toplumdan muasır medeniyetler seviyesine ulaşmışız. Bizi bugünlere ulaştıran öğretmenlerimize sevgi ve şükranlarımı sunuyorum.

Bir milletin milli, ahlâki ve kültürel yönden güçlü ve medeniyet bakımından kalkınmış olması öğretmenlerinin üstün çalışmalarına bağlıdır. Milli birlik ve beraberliğimizin teminatı öğretmenlerdir. Bizlere iyiyi, doğruyu, güzeli öğretenler öğretmenlerimizdir. Bizler onların eseriyiz. Duygularımıza, ruhumuza, fikirlerimize ve hayata bakışımıza en güzel desenleri verirler. Şunu unutmayalım ki kazanılması gereken en büyük servet; para, makam ve şöhretten öte erdem ve bilgeliktir. Bizlere bu büyük serveti kazandırmak uğruna cansiperane mücadele eden, başta şehit öğretmenlerimiz olmak üzere tüm öğretmenlerimizin ÖĞRETMENLER GÜNÜ kutlu olsun.

Son olarak “Toplumların uygarlık düzeyi, öğretmelerine verdiği değerle ölçülür” sözlerini hatırlatıyorum ve memleketin doğusundan batısına, büyük illerden en ücra köşelerine kadar bu memleketin geleceğine bir tuğla koymak, gençliğine bir harf öğretmek uğruna gece gündüz didinen cefakâr öğretmenlerimize üstün başarılar diliyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum