Günaydın’dan Vatandaşa Çağrı

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın tarafından geçen dönem ve bu dönemki başkanlığı sürecinde şehre dikilen ıhlamur ağaçları çiçek açtı.

Yayınlanma:
Günaydın’dan Vatandaşa Çağrı

Vatandaşlar tarafından toplanan ıhlamurlar şifa dağıtıyor. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, vatandaşlara ıhlamurları toplama çağrısında bulundu.

Geçen yıl olduğu gibi bu yılda ıhlamurları toplama yetkisi isteyen bazı firmaların bulunduğunu ancak bunlara gerekli iznin verilmediğini aktaran Başkan Günaydın, yetişen bu değerlerin Isparta halkına ait olduğunu belirtti.

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Yalova’dan bazı firmalar gelerek belli bir bedel karşılığında ıhlamurları toplama yetkisi istedi. Ancak biz ıhlamurların satılmasını ve dışarıya gitmesini istemiyoruz.

Bugüne kadar diktiğimiz ve çiçek veren ıhlamurların hepsi en iyi kaliteye sahip. Tüm Isparta genelinde mahallelerimizde ıhlamurlar diktik. Ben gül ile ıhlamur arasında bağlantı olduğuna inanıyorum. Gülü koktuğumuzda huzur ve mutluluk veriyor. Aynı şekilde ıhlamurda içildiğinde insana huzur verir, stresi ortadan kaldırır” dedi.

Ihlamur ağaçlarının ortalama 600 sene yaşadığını kaydeden Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Buradan Ispartalı hemşehrilerimize çağrıda bulunuyorum. Bu ıhlamurları toplayın.

Çocuklarımız ve gelecek nesillerimiz için ıhlamurların dallarının kırılmadan vatandaşlarımız tarafından toplanmasını istiyorum. Bunlar Ispartalının malı. Şifa için evimizde bulunduralım. Ihlamur kendinize lazım değilse dahi, toplasın bir yakınına, komşusuna hediye etsin.

Şu anda ıhlamurların tam toplanma zamanı. Ihlamurlar şu birkaç günde toplanmazsa hiçbir işe yaramayacak. Satış yapsak belediyemize de ciddi bir gelir olacak ama biz bunu da istemiyoruz. Ihlamurlarımız halkımıza şifa olsun diliyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum