Günaydın’dan Yarış Pisti Sözü

Isparta Motor ve Otomobil Sporları Kulübü’nün beklediği yarış pisti için destek çağrısı yanıt buldu. Belediye başkanı Yusuf Ziya Günaydın, adrenalin tutkunu gençler için yarış pisti yapma sözü verdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Eylül 2013 17:34
Günaydın’dan Yarış Pisti Sözü

Kulüplerinin tescilini yeni alan ve birkaç gün içerisinde organizasyon lisansları gelecek olan IMOK üyelerinin dert yandığı motor sporları alanı için Başkan Günaydın’dan yapım sözü geldi.

PÜRLÜ ÇOK TEHLİKELİ!
Isparta’da gençlerin otomobil sporlarına karşı gösterdiği ilginin farkında olduğunu söyleyen Başkan Günaydın, “İlimizde gördüğüm kadarıyla gençlerimiz adrenalin yüklü sporları yakından takip ediyor ve seviyor. Spor alanlarının içerisinde yer almaları bizleri sevindiriyor. Ancak bu sporları yapmaları için bir alan gerekiyor, bununda farkındayız. Gençlerin haberleri bana geliyor. Birçok gencimiz sanayide tehlikeli hareketler yapıyorlar. Bu çok yanlış bir durum. Bu alanda can ve mal güvenliği en aza iniyor” dedi.

BU PROJE BİZİM İÇİN 10 GÜNLÜK
Belediye kadrosunun böyle bir projenin rahatlıkla üstesinden gelebileceğini belirten Günaydın, “Belediyemizin ekibi oldukça güçlü, Fen İşleri Müdürlüğümüz de, araç filomuz da bu projenin üstesinden rahatlıkla gelebilecek güçte. Eğer bu projeye şimdi başlasak 10 gün içerisinde tamamlarız. Beklide 10 gün bile sürmez. Biz aksaklıkları azaltıp kaliteyi artırıyoruz. Ekibin çalışmalarını sürekli takip ediyorum. Biz her zaman en iyi ve en güzeli yapmayı hedefliyoruz” dedi.

ÇALIŞMALARI TAKİP ETMELERİ GÜZEL
IMOK’un belediye çalışmalarını takip etmesinin takdire şayan olduğunu dile getiren Günaydın, “Benim ve ekibimin yaptığı çalışmaları takip etmeleri beni sevindirdi. Söyledikleri konu gerçekten kayda değer. Yani böyle bir proje ilimiz için gerçekten gerekli.

Bu projeyi gerçekleştireceğim. Ancak bu proje küçümsenecek bir biçimde olmayacak. Yani ilimize amatörce bir yarış pisti yapmayacağım. Bu pist için en az 1 Km alan lazım. Enine olarak da en az 40 metre olması gerek. Yapılacak olan projede izleyici ve sürücü güvenliği ön planda olması gerek. Çünkü onların araç kullanımı için özel metotları var. Onların başlarına bir şey gelse küçük bir kaza olsa bizim içimiz yanar” şeklinde konuştu.

“ARAZİ ARAYIŞLARINA HEMEN BAŞLAYACAĞIM”
Bu projenin arazisi için düzlük alan bulunması gerektiğini ve şehir merkezinde böyle bir arazinin bulunmadığı açıklayan Günaydın, “Otomobil severlerin bu isteği daha ince kulağıma geliyordu. Ancak fazla kulak asmıyordum. Resmi bir durum olmadığı için. Ancak şuandan itibaren yakından ilgileneceğim. Madem artık bir kulüpler ve artık organizasyon için gerekli belgeleri var.

Ben de onlara sözümü veriyorum. Bu projeyi gerçekleştireceğim. Bu proje için gereken düzlük alan şehir merkezinde bulunmuyor. Bunun için şehir yakınında bulunan arazilere bakarak imar planı çıkaracağım. Hazine arazilerine bakacağım ve gençlerimizin bu sorununa çözüm arayacağım. Ancak belirttiğim gibi alanı bulursak hemen projeye başlarız. Yeri bulduktan sonrada öncelikli işimiz sporcu gençlerimiz için bir pist yapmak” diye konuştu.

BELEDİYE OLARAK BİZ DE ORGANİZASYON DÜZENLERİZ
Yapılacak yarış pistinin ardından belediye olarak orada gençler için organizasyon düzenleyebileceklerini ekleyen Günaydın, “Böyle bir proje gerçekten mükemmel olur. Gençlerimiz hem il dışına giderek yarış yapmak zorunda kalmaz, hem de tehlikeli hareketler yapan gençlerimiz piste çekilir. Ayrıca bu pist yapıldıktan sonra bizler de belediye olarak çeşitli yarış organizasyonları düzenleriz. Kupa törenleri ile gençlerimize destek veririz. Bu projeye en kısa sürede başlayacağım” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum