Günaydın'ın 9 Ocak Sınavı

Belediye Başkanı Günaydın ile birlikte 81 kişinin yargılandığı davada seçim öncesinde çok kritik bir süreç yaşanacak.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Ocak 2014 11:34
Günaydın'ın 9 Ocak Sınavı

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ve ailesi MHP İl Başkanı İsa Yalçın'ın da aralarında bulunduğu 1 sanıklı Belediye soruşturması davasında kritik bir süreç yaşanıyor.

İkinci Bilirkişi Raporunun hazırlanıp, mahkemeye sunulmasından sonraki ilk dava 9 Ocak Perşembe günü görülecek. İlk bilirkişi raporunun tam tersine sanıkların aleyhine tespitlerin olduğu bilirkişi raporu, 9 Ocak'taki celsede okunacak.

İkinci bilirkişi raporunun da okunacağı bu celsede karar çıkıp, çıkmayacağı merakla bekleniyor. Ancak davanın seçim öncesinde bir sürece denk gelmesi 9 Ocak tarihini daha da önemli kılıyor. Davadan seçim sürecini etkileyecek bir kararın çıkabileceği ihtimali üzerinde de duruluyor.

Ancak dava avukatlarına göre herhangi bir kararın çıkması söz konusu bile değil. Avukatlar, ikinci bilirkişi raporuna ilişkin itirazlarını mahkemeye heyetine sunacaklar. Su konusu unsurların 3. bilirkişi heyeti tarafından incelenmesini talep edecekler.

Dava avukatlarından Baro Başkanı Av. Gökmen Gökmenoğlu, ikinci bilirkişi raparunun sayıştay denetçileri tarafından hazırlanmasına itiraz ediyor. Rapora ilişkin itirazları hazırlayıp mahkeme heyetine sunacaklarını belirten Gökmenoğlu, yeni bilirkişi raporunun talebi konusundaki isteklerin kabul edileceğine inandığını söyledi.

Yine dava avukatlarından Sacit Altuğ, hazırlanan bilirkikşi raporunun iddianamenin bire bir kopyası olduğunu belirterek "TCK'de örgütün tanımlamasının yapmak çok zor. İddianamenin bire bir kopyası. Örgütün tanımını TCK'da zor tanımlanmasına rağmen Sayıştay heyetinin örgüt vardır demesi çok hoş değil. Örgütün tanımı olmazı. Örgütü ancak mahkeme değerlendirir, tanımı çok zordur. Sayıştay uzman denetçilerinin bunu söylemesi yanlış ve zor. İlk soruşturmaya başlangıç olan rapor ve şu anki iddianame aynı paralelde hazırlanmış. Çok çalışılmış bir rapor değil. Yeniden hazırlanmasını talep edeceğiz."

Belediye Başkanı Günaydın ve ailesinin avukatı Ömür Cevheroğlu, raporda ciddi çelişkilerin olduğunu söyledi. Cevheroğlu, şu değerlendirmeyi yaptı:

"İlk raporla arasında ciddi çelişkiler var. Mahkeme çelişkileri giderecektir. Son derece ciddi çelişkiler mevcut. Bu çelişkilerin giderilmesini isteyeceğiz. Hukuka aykırı bir şekilde yazılmış. Kendisini mahkemenin yerine koymuş. Hukukta yeri olmayan tanımlamalar yapılmış. Kamu görevinde olmayanları bile görevi kötüye kullanmakla suçlanmış. Mahkeme bunu giderecektir."

Belediye davasında 5 kişinin avukatlığını yapan Bekir Nayır da bilirkişi raporuna itiraz etti. Nayır, şöyle dedi:

"Bilirkişi raporu teknik bir rapor olmaktan uzaktır. Zimmet ve benzeri suçların olduğu söylenmekte iken, kamu zararının olmadığı belirtilmiştir. Burada büyük bir çelişki vardır. Eğer zimmet varsa bunun miktarı net bir şekilde ortaya konmalıdır. Bilirkişinin asıl görevi teknik konuda rapor hazırlamak iken, bu görevini itip tamamen hakim yerine geçeirek çalışılmıştır. Bu rapora itirazda bulunacağız."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum