Günde 10 Kişiye İş İstihdamı Sağlıyoruz

İŞKUR İl Müdürlüğü, İş Başı projesi kapsamında işsiz vatandaşlara, İŞKUR bünyesinde meslek edinme kursları açıyor. Ayrıca İŞKUR sigortalı çalışanların kendi işlerinin patronu olmak istemeleri ve sermayelerinin olmaması halinde sermaye desteği verecek.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Mart 2014 10:14
Günde 10 Kişiye İş İstihdamı Sağlıyoruz

İŞKUR İl Müdürü Hüseyin Engin, 2013 yılında işsiz vatandaşlara meslek edindirme kursları açtıklarını belirterek, 2014 yılında da kendi işinin patronu olmak isteyen vatandaşlara destek çıkmaya hazırlandırdıklarını söyledi. İl Müdürü Engin, sigortalı olarak çalışan ve işyeri açmak için sermayesi olmayan vatandaşlara destek olmaya hazırız” dedi.

İŞ YERİ AÇMAK İSTEYENLERE SERMAYE DESTEĞİ
İŞKUR İl Müdürü Hüseyin Engin, sigortalı olarak çalışan vatandaşların, kendi işlerinin patronları olmak istedikleri ve sermayeleri olmadığı taktirde sermaye desteği vereceklerini belirterek, bu konu ile ilgili bilgi ve başvuruları İŞKUR Müdürlüğü’nden yapabileceklerini söyledi.
İl Müdürü Engin, “Biz İŞKUR İl Müdürlüğü olarak işsiz vatandaşlarımız için meslek edindirme kursları açıyoruz. İşsizliğin önüne geçmek amacıyla Bakanlığımızın talimatı ile bu proje hayata geçti. Biz geçen sene sadece işsiz vatandaşlar için bu kursları açmıştık. Şimdi de çalışan vatandaşlarımız için kendi işlerinin patronları olmaları düşüncesi olanlar için bu sene kurslar açtık. Bu konuda iş yeri açmak isteyen vatandaşlar İŞKUR Müdürlüğü’müze gelerek başvuru yapabilirler. Biz de çalışan ve işyeri açmak için sermayesi olmayan vatandaşlara destek oluyoruz” dedi.
ITSO’NUN ÇOK DESTEĞİ VAR
İŞKUR İl Müdürü Hüseyin Engin, kurs çalışmaları kapsamında ITSO’nun desteklerini kendilerine güç verdiğini belirterek, ITSO yönetimine teşekkür etti.

İl Müdürü Engin, “Kurs çalışmalarımızı ITSO iş birliği ile faaliyete geçirdik. ITSO’nun bize oldukça destekleri var. Açmış olduğumuz kurslarımızı ITSO’da gerçekleştiriyoruz. Bu konuda bizden desteklerini esirgemeyen ITSO Yönetimine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

KURSLAR 12 MART’TA BAŞLAYACAK
Meslek edindirme kurslarının 12 Mart’ta başlayacağını belirten İŞKUR İl Müdürü Hüseyin Engin, kimlerin bu kurslara başvurabileceğini açıkladı.
İl Müdürü Engin, “Kurslarımız 12 Mart itibariyle başlayacaktır. Kurslara kayıt yaptırmak isteyen vatandaşlar söylediğim gibi İŞKUR İl Müdürlüğü’ne başvuru yapabilirler. Kurslarımıza alıp şartlarımız var. Bu şartlarımız kurslara katılacak olan kursiyerlerin kuruma kayıtlı olmaları gerekiyor. 18 yaşını bitirmiş olması gerekiyor. Kurslarımıza 25 kişi alım yapılacaktır. Kurs tamamlandıktan sonra işverenlerin talepleri üzerine kursiyerlere iş imkanı sunacağız. İşe başlayan vatandaşların 6 aylık maaşlarını biz karşılıyoruz. Günlük 20 TL’lik bir ücretle çalışmaya başlayacaklar” şeklinde konuştu.

2014’TE HEDEFİMİZ DAHA DA BÜYÜDÜ
İŞKUR İl Müdürü Hüseyin Engin, 2013 yılının meslek edindirme kurslarında dağıtılan sertifika sayısının, 2014 yılında artacağını belirterek, hedeflerinin gün geçtikçe büyüdüğünü söyledi.
İl Müdürü Engin, “İŞKUR yapılan bu proje kapsamında 2013 yılında 200 kişiye iş konusunda eğitim verdi. Bu sayıyı 2014 yılında 305 olarak görüyoruz. Hedeflerimiz büyük. Bu nedenle çalışmalarımızı geliştirdik. Hedeflerimizi yükseltmeye devam ediyoruz. 2014 yılının sonunda koyduğumuz hedeflerimize ulaşacağımıza inanıyorum” dedi.

2014’TE GÜNDE 10 KİŞİYE İŞ İSTİHDAMI SAĞLIYORUZ
İŞKUR İl Müdürü Hüseyin Engin, işverenlerin İŞKUR bünyesinde eleman alabilme şartlarını sıralayarak, 2014 yılında günde 10 kişiye istihdam sağladıklarını söyledi.

İl Müdürü Engin, “İşverenlerin eleman almaları konusunda yapmaları gereken en önemli şartlardan birisi, kurumunda 2 tane sigortalı işçi çalıştırmasıdır. Biz işverenlerin kurumlarında en az 2 sigortalı çalıştırmaları halinde bir eleman gönderiyoruz. Tabi daha çok sigortalı çalıştırdıklarını düşünürsek, daha çok kişinin iş istihdamını sağlıyoruz. Ama 2013 yılında işverenlerin talepleri çok azdı. 2014 yılında ise bu konu çok farklılık gösterdi. Şu anda günde 10 kişiyi iş sahibi yapıyoruz. İş verenler İŞKUR’dan alınan elemanları uygulamalı olarak daha da eğitip yanlarından çıkarmıyorlar. Şu anda işe konulan çalışanların yüzde 80’i hala çalışıyorlar. Bu da bizi sevindiriyor” dedi.

SIKI DENETİMLER YAPIYORUZ
İŞKUR İl Müdürü Hüseyin Engin, “Denetleme konusunda bir ekibimiz var. İŞKUR aracılığıyla çalışan elemanları haberleri olmadan denetlemelerini yapıyoruz. Bu konuda istismar olmaması için denetimler sıkı bir şekilde devam ediyor. İstismar eden çalışanlara da cezai işlemler uygulanıyor. Bunların en başında sertifikaları iptal oluyor ve İŞKUR’dan aldıkları maaşları geri ödenmesine kadar gidiyor. Biz tabi ki böyle bir şeyin olmasını istemiyoruz. Bu yüzden sıkı denetimler yapıyoruz.”diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum