Gündelik Politikacılar

Demokrat Gazetesi Yazarı Candan Fırtına Yazdı...

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Temmuz 2017 11:52
Gündelik Politikacılar

Gündelik politikacılardan uzak durmalıyız…

Gündelik politikacı nasıl anlaşılır?

Her dediğinizi dinler gibi görünürler. Asla hayır demezler. Özellikle sizi mutsuz edecek tek bir kelime dahi söylemezler. Siz sorunları anlattığınızda, ilgili gibi görünürler. Size düşündürdükleri tek şey vardır; Sorun çözüldü! Ancak asıl yeni başlıyordur. Sorunlar çorap söküğü gibi gelmeye devam eder.

Politikacımızın asıl görevi hergün yeni bir motivasyon yani gaz verme konuşmasıdır. Nitekim disipline ve düzene dair fikirleri olmayan bireyler için işler yolundadır. Ancak disiplin ve düzen takıntısı bireyler için durum ciddidir. Önce psikoloji kitaplarıyla sakinleşme yolları ararlar. Zamanla bu yeterli gelmez, soluğu psikiyatride alırlar.

Burada anlatmaya çalıştığım şey, hepimizin hayatında böyle insanlar var. İnanın bana, sayıları azımsanacak cinsten değil. Çünkü her 10 kişiden 8’i gündelik politikacı. Ne yazık ki öyle! Bu tür insanlara ‘Evet’ kelimesini hiç kullanmamanızı öneriyorum. Sizde biraz bencil olmayı deneyin! İşinize geldiği gibi ‘Evet’ demeyi öğrenin. Zor olacak ancak bunu yapmazsanız, ruh sağlığınızı kaybedeceksiniz. Nasıl mı? Önce sinirlere dayalı, istemsiz bir çene seğirmesi, Ki siz bunu farketmeyeceksiniz bile. Zamanla vücudunuzun bir tarafı uyuşmaya başlayacak, sona doğru adım adım…

Küçük çaplı bir krizle, bir tarafınız felç olur veya sadece bir organınızı kaybedersiniz. Yani demem o ki durum ciddi. Hayatınızı düzene sokacak yeni yollar aramalısınız. Bu tür insanların sözlerini itibar etmekten vazgeçin. Ülkenin ciddi anlamda bir disipline ihtiyacı var. Sanırım ülkenin bir askeri disipline ihtiyacı var. İşe eleman seçerken, Eş seçerken, market alışverişi yaparken, çocuklarla ilgilenirken çarpık bir şekilde uygulanan yöntemler dışında olması gereken kriterler var.

Ancak bu konu hakkında kimsenin ne bilgisi var ne de fikri var. Sürekli şikayet etmek yerine yetiştirdiğiniz, fidanları budamayı öğrenin. Az laf çok icraat azizim.  Seçtiğiniz çember dışı kuralları kullanmaya devam ettiğiniz sürece, bir asır daha yokuşa süreceğiz eşşeği. Seçim sizin…

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.