Gündemimizde İttifak Yok

Gündemimizde İttifak Yok

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Mart 2018 15:14
Gündemimizde İttifak Yok

Gazeteciler Hakan Yaman ve Ferhat Kaya’nın hazırlayıp sunduğu ‘Çapraz Ateş’ programının ilk konuğu Saadet Partisi İl Başkanı Cevat Gencay oldu. İzleyicilerin ekrana kilitlendiği programda, Gençay, yerel ve genel seçimler öncesinde merak edilen bütün soruların cevabını ilk kez ve sadece Ispartatv ekranlarında verdi.

2019 yılında yapılacak olan yerel ve genel seçimler öncesinde siyasetin nabzını tutmaya çalışan Ispartatv, siyasi partilerin il başkanlarını canlı yayında ekranlara taşımaya başladı. Gazeteciler Hakan Yaman ve Ferhat Kaya’nın hazırlayıp sunduğu programın ilk konuğu olan Gençay, genel seçimlerde partisinin ittifaka nasıl baktığını, Milletvekili adaylarını nasıl belirleyeceklerini ve buna benzer daha birçok merak edilen soruların cevabını verdi.

AMERİKA GERÇEK YÜZÜNÜ GÖSTERMİŞTİR

Saadet Partisi İl Başkanı Cevat Gencay, “Bu politikayı değerlendirmek için dünya politikasına iyi bakmak lazım. Son olan olaylara kadar baştan incelememiz lazım. Bu büyük Ortadoğu projesidir. Bu proje yıllardır uygulanıyor. Büyük İsrail’in kurulması için onun önündeki engeller temizleniyor. Suriye ve Lübnan’da yaşanan olaylar bunun yeteri kadar açıklıyor.  Saddam büyük bir güç olarak görülüyordu. Onun için yıktılar. Bu konuyu Erbakan hocamın 1990’lı yıllarda söylemişti; Suriye’ye ne zaman sıra gelirse, ondan sonra sıra Türkiye’dedir demişti. Hükümetimizin dostu olarak gösterilen Amerika’nın gerçek yüzünü de görmüş olduk. Bizim düşmanlarımıza silah verdi, bize karşı kışkırttı. Afrin meselesine yine baştan bakmak lazım. Amerika’nın dediği gibi hareket etmeseydik bunlar başımıza gelmeyecekti. Hükümet bu konuda güzel bir karar aldı. O tehlikenin engellenmesi için ordumuz Afrin’e girdi” ifadelerini kullandı. 

ÜLKEMİZE ZARAR VERENLERİN KARŞISINDAYIZ

Saadet Partisi’nin genel olarak dış siyasete bakış açısını da değerlendiren Gençay, “dış politikaya her ülke gibi bakmak lazım. Mesela batı ülkelerinin dostu olmaz, menfaati olur. Kendi çıkarlarına göre dış politika ayarlıyorlar. Ama bizde yıllardır NATO’nun içerisindeyiz, AB ile beraber hareket ediyoruz. Onların uygulamakta olduğu projenin içerisindeyiz. Bizim dış siyasetimiz bakış açımız; ülkemizin menfaatine olan her şeyde varız. Ama ülkemize zarar verecekse biz de karşısında oluruz. 

MİLLİ DİYEREK VATANDAŞLARIMIZI KANDIRDILAR

Türkiye’de 30’a yakın üs var. Eyy Amerika falan demeye gerek yok. Üslerinizi kapatıyoruz dememiz yeterlidir. Buranın sahibi biziz. Kuralları biz koyacağız. Amerika’yı gözümüzde büyütmeye gerek yok. Onların her dediği yapmak zorunda değiliz. Biz çıkarlarımızı hesaplamaya çalışmalıyız. Yerli ve milli silah üretildiği, uçak üretildiğine dair çıkan haberlerle sadece vatandaşlarımızı kandırdılar. Yüzde 100 yerli malı denilen tankın büyük bir bölümü Almanya’dan gelen parçalarla yapıldı. 

CHP İLE İTTİFAK SÖYLENTİLERİ SAFSATADIR

Son zamanlarda sosyal medyada CHP ile Saadet Partisinin ittifak yaptığı ile ilgili açıklamalara da cevap veren Gençay, 1950’den sonra bütün iktidara gelmiş olan partiler, ‘bize verin, CHP gelmesin’ mantığındaydı. CHP’nin geçmiş zamanlarda yapmış olduğu teknik hatalardan dolayı insanlar tedirgin oluyorlardı. Bizim burada partilerle diyaloğumuz aynıdır. Biz ilk ziyareti AK Parti’den istedik ama CHP verdi. ‘adil çözüm, adil seçim’ kitapçığıyla CHP’ye gittik. Birincisi; isteğimiz seçim barajlarının kaldırılması. İkincisi; seçime giden partilere hazineden yardım yapılsın. Neden diğer partilere yardım yapılmıyor. Biz de vergi veriyoruz, askerlik yapıyoruz. Diğerlerinden farkımız yok. Üçüncüsü; TRT adil yayın yapsın. Bir partinin özel kanalı gibi yayın yapmasın. Dördüncüsü de; 100 bin imza dedikleri sistemin biraz daha kolaylaştırılması için teklif sunduk. Biz bu konuları konuşmak için CHP ile görüştüğümüzde, CHP ile ittifak yaptığımıza dair söylentiler çıktı. Genel Başkanımız Temel Karamollaoğlu, geçtiğimiz günlerde il başkanları toplantısında ittifak ile ilgili bir gündemimizin olmadığını belirtti. 100 bin imza toplayarak adayımızı kendimiz çıkaracağız. 100 bin imza ile ilgili bazı karalamalar dolaşıyor ortalıkta. 100 bin değil, 500 bin imza toplayacağız. Hükümetin yaptığı siyasetler eritme siyasettir. Biz 40 yıldır aynı siyaseti yapıyoruz. 

MECLİSTE OLSAYDIK BU KADAR YANLIŞ YAPILMAZDI

Bizler mecliste olsaydık, şu zamana kadar yapılan yanlışlıkların hiçbiri yapılmazdı. 15 yıldır aynı hükümet, aynı CHP ve aynı MHP. Şu zamana kadar hiçbir zaman iyiye giden bir şey olmadı. Mecliste olsaydık Amerika ile dost olmazdık, karşı çıkardık. AB ilişkilerinde, onların yasalarının hepsini buraya taşımazdık. 1970’li yıllarda hırsızlık olayları olmazdı. Cumaya giden esnaf kapısını bile kapatmazdı. Şimdi kapısını kilitliyor, güvenlik kamerasını koyuyor, alarm koyuyor ama yine de hırsızlık oluyor. Bu yozlaşma, AB yasalarını taşımakla gerçekleştirdik. 

İYİ PARTİ İLE İTTİFAKIMIZ YOK

35 yıldır aktif siyasetin içerisinde yer alan Gençay, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen İYİ Parti’nin il Kongresine nezaketen katıldığını belirtti. Sadece İYİ Parti değil, MHP, CHP ve Ak Parti’nin kongrelerine katılmış, çelenk gönderdik. Buradan farklı bir mana çıkarılmasına gerek yok. Bizim siyasi olarak bir tedirginliğimiz yok. 

HİZMET VERECEK HERKESE KAPIMIZ AÇIK

2019 yılında yapılacak olan yerel seçimlerde Saadet Partisinin belediye başkan adayının henüz belli olmadığını, belirlenen isimler arasından yapılacak önseçimle genel merkeze bildirileceğini açıklayan Gençay, “Isparta için çalışacak, hizmet verecek her isme kapımız açıktır” dedi. Yerel ve genel seçimlerde hiçbir zaman ittifakın olmadığının altını çizen Gençay, “çatı aday çıkarmayacağız. Ne olursa olsun kendi adayımız ile seçime gireceğiz” dedi.

ITKM VE BİSİKLET YOLU ISPARTA’NIN KANAYAN YARASI HALİNE GELDİ

3 dönemdir belediye başkanlığı yapan Yusuf Ziya Günaydın ile ilgili eleştirilerini de yansıtan Gençay, “ITKM ve bisiklet yolu Isparta Belediye Başkanının en çok eleştirildiği nokta. ITKM’nin bitirilmesi halinde Isparta da, Belediye de kazanacaktı. Bisiklet yoluna gelecek olursak, ana caddelerde uygun olduğunu düşünmüyorum. Isparta’da bisiklet yolu kültürü henüz yerleşmedi. Bisiklet ile o caddeden geçen vatandaşlarımız pek yok. Bu yüzden trafikte büyük sıkıntılar çekiyoruz. 

ISPARTA’DA HALK VE BELEDİYE KARDEŞ 

Isparta’nın geneline baktığımızda 3 dönem seçilmek büyük başarı. Bir makamda görev yapan insanın başarısı olduğu kadar eksiği de vardır. Yollar ve altyapılardan dolayı Isparta’da huzur var. Isparta’da halk ve belediye kardeş gibi. 4. Dönemde ne olacağını bilemeyiz. Destek aldığı yerlerden destek alamayabilir. Mesela CHP’liler Ak Parti’nin adayı kazanmasın diye MHP’ye destek vermişlerdi. CHP’li bir arkadaşa sorduğumda, 26 bin merkezde oyu olan CHP’nin o dönem aldığı oy 10 bindi. 16 bin oy başka bir yere gitti. Ak Parti kazanmasın diye MHP’ye verilmişti. 

İYİ PARTİYE BAŞARILAR DİLİYORUM

Liderliğiniz Meral Akşener’in yaptığı İYİ Parti ile ilgili düşüncelerini de aktaran Gençay, “yeni kurulmuş bir parti. Kongrelerini yapmaya başladı. Halka kendini izah etmeye başladılar. Ülkemiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Türkiye’de HDP hariç diğer partilere başarılar diliyorum” diye konuştu. 

KARAMOLLAOĞLU GELİYOR

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, 24 Mart – 25 Mart tarihleri arasında Isparta’da olacak. Isparta’da seçkin işadamlarından 250 kişilik kanaat önderleri ile bir araya gelinecek toplantıda Türkiye’nin meseleleri tartışılacak. 

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.