Gündüz ‘Ayın Değeri’ Seçildi

Altınbaşak Koleji’nde Yeryüzü Doktorları Gönüllüsü Süleyman Gündüz “Ayın Değeri” seçildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Nisan 2013 14:18
Gündüz ‘Ayın Değeri’ Seçildi

Altınbaşak Koleji “Ayın Değeri” etkinliği çerçevesinde dün Dr. Süleyman Gündüz misafir etti.

Merhum Turgut Özal’ın danışmanı, Bosna Hersek’in kurucusu Aliya İzzetbegoviç’in yakın arkadaşı ve Bosna Hersek Dayanışma Vakfı’nın başkanı, Balkan ülkelerine insani yardımların ulaştırılmasında etkin rol oynamış, fotoğraf sanatçısı ve yazar kimliğine de sahip Sakarya eski milletvekillerinden Dr. Süleyman Gündüz öğrencilerle söyleşide bulundu.

Etkinliğin asıl konusu gönüllülük hareketleri ve gönüllülük fırsatlarının değerlendirilmesi idi. Bu bağlamda “Yeryüzü Doktorları” gönüllülük hareketi ele alındı. Yeryüzü Doktorları Merkez Genel Kurul Delegesi Dr. Süleyman Gündüz, kısaca yeryüzü doktorları gönüllüsü kimdir, hangi hizmetlerde bulunabilir gibi merak edilen konuları açıkladı.

Süleyman Gündüz, Yeryüzü Doktorları gönüllüsü kimdir sorusunu “insanlığa ve iyiliğe dâir kalbinde bir dert taşıyan, sadece insanların değil insanlığın da yara aldığı her coğrafyaya şifâ vesîlesi olmanın hayalini kuran, kurduğu hayallerin peşine düşerek bu yolda zamanını, imkânını, gayretini, enerjisini, sanatını, tecrübesini her türlü şahsî menfaatlerinden bağımsız olarak gücü nisbetinde ortaya koyabilen vicdan sahibi her insandır. Yeryüzü Doktorları gönüllüsü; insanlığa dâir birçok alanda emek veren herkestir. Yeryüzü Doktorları gönüllüsü, orada ve her yerde bir iyilik elçisidir.” şeklinde yanıtladı.

Dr. Süleyman Gündüz “ Sağlık sektöründe çalışan hekimler, eczacılar, diş hekimleri, hemşîreler, paramadikler, acil tıp teknisyenleri başta olmak üzere sağlık alanında eğitim almış tüm gönüllülerimiz; yurtiçi ve yurtdışı operasyonlar kapsamında tanı, tedavi, cerrahi operasyon, biyoistatistik, ihtiyaç tespiti gibi çalışmalarda yer alabilirler, görev yaptıkları kurumlarda, katıldıkları programlarda, kongrelerde ve mümkün olan diğer ortamlarda sunabilir ve böylece gönüllük bilinci oluşturabilirler, meslekî danışmanlık yapabilirler, belirlenen ihtiyaç sahiplerine psikolojik destek sunabilirler.” dedi.

Sağlık alanında eğitim almış ve almakta olan gönüllüler yurtiçi ve yurtdışı operasyonlar kapsamında uzmanlık eğitimi için ülkemizde misafir edilen sağlık personeline tıbbî eğitim verebiliyor, halk sağlığı alanında seminer ve konferanslar düzenleyebiliyor, halk sağlığına yönelik projeler geliştirebiliyor ve ilköğretim okullarında, halk eğitim merkezlerinde, iş yerlerinde, muhtelif vakıflarda/derneklerde ve sivil toplum kuruluşlarında temel sağlık bilincini artıracak eğitim programları düzenleyebiliyorlar. Aktif internet kullanıcısı olan gönüllüler, mensûbu oldukları facebook veya twitter gibi sosyal paylaşım sitelerinde, forumlarda, kendi web sitelerinde, bloglarında haber sitelerinde projelerin duyurusunu, fotoğraflarını, videolarını, tanıtım filmlerini, bannerlarını yayınlıyorlar.
Altınbaşak Koleji memleketimizin mümtaz şahsiyetlerini “Ayın Değeri” etkinlikleri çerçevesinde öğrencileri ile buluşturmaya devam edecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.