Güneyce Köyünde Toprak Kayması

Isparta merkeze bağlı Güneyce köyünde toprak kayması nedeniyle 50 konutta hasar tespit edildiği bildirildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Ocak 2012 12:11
Güneyce Köyünde Toprak Kayması

Isparta’ya 30 km uzaklıktaki Güneyce köyünde heyelan korkusu yaşandı. Köyün girişinde bulunan iki evin dışında hasar gören bir yer olmadı.

İl afet acil durum müdürlüğü ekipleri ve mühendisler bölgeye bir gün önceden giderek etüt çalışması yaptılar ve bazı bölgeleri riskli buldular.şimdilik 2 evde hasar var.Ancak toplamda 52 hanenin 18 tanesi daha risk altında ve boşaltılması gerekiyor.

Bölgede incelemelerde bulunan Isparta Valisi Memduh Oğuz boşaltılacak evler hakkında bilgi aldıİncelemeler esnasında yapılan evlerin temelsiz olduğu ortaya çıktı.

Vali Memduh Oğuz “Toprakta bir hareket olduğu açık ve bilim insanlarımızın araştırması da bunu onaylıyor. Vatandaşlarımızda bunun zemin sularından kaynaklandığını söylüyorlar.ayrıca yapılarda mühendislikten uzak alelade,elbette ki köylülerimizin ekonomik imkanları el verdiği ölçüde yapılmış.Bu sebeple on sekiz haneyi taşıyacağız, kira yardımı yapacağız ve asıl konutlar yapılana kadar konteynır veya prefabrik türü evleri monte edeceğiz,ayrıca isteyen vatandaşımız burada yerinde kalacak isteyen vatandaşımızı ise şehir merkezine yerleştireceğiz" dedi


Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.