Güneykent'e Hizmet Piyangosu

Güneykent'e Hizmet Piyangosu

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Mart 2019 10:38
Güneykent'e Hizmet Piyangosu

AK Parti’nin Güneykent Kasabası Belediye Başkan Adayı Metin Kutsal, 31 Mart Pazar günü yapılacak olan Belediye Başkanlığı seçimlerinde ‘DESTAN’ yazmaya hazırlanıyor. Kutsal’ın ‘DESTAN’ yazacağını ise kasaba da yaşayan yüzlerce seçmen ifade ediyor.

Kasaba halkının ‘Bizim Metin’ diye bağrına bastığı 25 yıllık Belediye çalışanı Metin Kutsal, memur olarak çalıştığı Belediye’yi, 1 Nisan itibariyle BAŞKAN olarak yönetme hedefinde. Güneykent’in diğer bir şansı ise Gönen İl Genel Meclisi Üyesi Adayı Hüseyin Yalçınkaya’nın o toprakların çocuğu olması.

Belde halkının ‘Bizim Metin’i’ çevresinin ağabeyi olan Metin Kutsal, TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Milletvekilleri Recep Özel ve Mehmet Uğur Gökgöz’ün de takdir ettiği bir isim. Mevcut Belediye Başkanı Fahrettin Gözgün’ün bu dönem aday olmaması ile siyaset arenasına giren Metin Kutsal, tam 25 yıl boyunca Güneykent Belediyesi’nde çeşitli görevlerde bulundu. Son olarak Güneykent Belediyesi Mali Hizmetler Müdürü olarak görev yapan Kutsal, belde halkına Başkan olarak hizmet vermek için kolları sıvadı. Partisinin sonsuz desteğini hissederek vatandaşlardan oy talep eden Metin Kutsal’ı, AK Parti’nin ağabeyi, TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç’te yalnız bırakmadı. Önceki gün Güneykent Kasabası’na giden Bilgiç ve beraberindeki heyet, Metin Kutsal’a ve Gönen İl Genel Meclis üyesi adayı Hüseyin Yalçınkaya’ya destek istediler.

Güneykent Kasabası’nda çeşitli inceleme ve ziyaretlerde bulunan TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç, ‘ AK Parti bayrağını 3 dönemdir Güneykent Kasabamızda dalgalandırıyoruz. Sizlerin desteğiyle 4’ncü dönemde de bu bayrağı dalgalandıracağız. Mevcut Belediye Başkanımız Fahrettin Gözgün’e hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Fahrettin Gözgün beldesinde önemli hizmetlere imza atmış ve örnek çalışmalar meydana getirmiştir. Gözgün yeni dönemde Isparta Belediyesi Meclis Üyesi olacaktır. Kendisine teşekkür ederiz. Metin kardeşimiz 25 yıllık belediyecilik tecrübesini bu dönem Belediye Başkanı olarak sürdürecektir. Kendisinin Belediyecilik tecrübesi tartışılamaz. Güller diyarının güler yüzlü insanları olan Güneykentlilerden kardeşimiz Metin Kutsal’a sahip çıkmasını diliyorum.’ Dedi. Bilgiç’in destek yüklü mesajını alkışlayan belde halkı, ‘Vekilim siz merak etmeyin. Metin bizim evladımız. O bizim Metin’imiz dediler’

SULAMA KOOPERATİFİNİ AYAĞA KALDIRDI
Güneykent’in AK Partili Belediye Başkan Adayı Metin Kutsal, beldesi için ateşten bir gömlek giyerek 15 yıl evvel Sulama Birliği Kooperatifinin başına geçti. Kısa sürede kooperatifi ayağa kaldıran Kutsal, tam 30 milyon TL değerinde çeşitli hizmetlere imza attı. Güneykent’i Kapalı Sulama Sistemine geçirten Metin Kutsal, bu sayede belde halkının ekonomisine büyük katkı sağladı.



İŞTE METİN KUTSAL’IN GÜNEYKENT’E
YENİ BİR SAYFA AÇTIRACAK PROJELERİ
1- Bahçe yollarının tamamının bakımı ve stabilize çalışmaları yapılacaktır.
2- Kasabamızın alt yapı çalışmaları yeniden elden geçirilerek modern hale getirilecektir.
3- Kasaba içi ve Baladız Mahallesi’ndeki sokak, cadde ve yolların kalitesi artırılacak ve eksik olan tüm sokakların kilit parke çalışması yapılacaktır.
4- Gönen ilçe yolu ve Keçiborlu yollarının sıcak asfaltlama çalışmaları yapılacaktır.
5- Gençlerimizin için spor kompleksi ve halı saha yapım çalışmalarına başlanılacaktır.
6- Uludere Göletinin 2 mt gövde yükseltilmesi yapılacak, hava ve su toplama alanı genişletilecektir. Uzundere Göletinin de gövde yükseltme çalışmasına başlanacaktır.
7- Kasabımızda 2. Etap toplulaştırma çalışmaları yapılacaktır.
8- Kasabamızda parsel kayma sorunları nedeniyle kadastro çalışması yapılacaktır.
9- Medyan mevkiindeki hisseli tapular çözüme kavuşturulacaktır.
10- Çayağazı ve diğer sulu tarıma geçilen bölgelerde tarım geliştirilecek ve teşvik edilecektir.
11- Yeni çıkan yasaya göre Belediyemizce Tanzim Satış ve organizasyonu yapılacaktır.
12- Üretici kooperatifleri geliştirilecek, kadın ve genç girişimcilere destek verilecektir.
13- Karataş mevkiinde sanayi alanına yatırımcı getirilip, gençlerimize istihdam sağlanacaktır.
14- Yatırımcı kuruluşların (DSİ – Özel İdare ve Orman Bölge Müdürlüğü vb.) kamu kaynaklarının etkin bir şekilde kullanılması sağlanacaktır.
15- Tarımsal desteklerimizin kasabamız da en iyi şekilde desteklenmesi sağlanacaktır.
16- Kasabamızda organize hayvancılık bölgesi ilan ettirilip, hayvancılığın geliştirilmesi ve teşvik edilmesi sağlanacaktır.
17- Talep olması halinde TOKİ çalışmalarına hız verilecektir. Doğalgaz alt yapı çalışmalarına başlanacaktır.
18- Düğün, mevlid ve diğer sosyal etkinlikler için kapalı sosyal tesis alanı yapılacaktır.
19- Cenaze hizmetleri çerçevesinde gasilhane yaptırılacak ve morg düzenlemesi gerçekleştirilecektir.
20- Sosyal ve Kültürel faaliyetler geliştirilecek, Sivil Toplum Kuruluşları ve Derneklerle işbirliği içerisinde çalışılacaktır.
21- Yaşlı, kimsesiz ve engelli vatandaşlarımızın ihtiyaçları için belediyemizce gerekli destek sağlanacaktır.
22- Gül işçiliği ve barında sorunu çözüme kavuşturulacaktır.
23- Belediyemiz ve Sulama Kooperatifimiz işbirliği ile sulama yapılamayan bölgelerin sulama yapılabilmesi için çalışmalar yapılacaktır.
24- Göletlerimizin etrafına mesire alanlarının düzenlemesi için çalışmalar yapılacaktır.
25- Gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler düzenlenecektir.
26- BAKA – Avrupa Birliği – Kırsal Kalkınma Projelerinin yapılması ve desteklenmesi sağlanacaktır.
27- Karataş Mevkiinde kavşakta bulunan, Belediye İmar Planında Belediye Hizmet Alanı olarak ayrılan 10. 763 m2 alanda tarımsal ve yerli ürünlerin satışı yapılacak olan tesislerin inşasına başlanacaktır.
28- Kanalizasyon arıtma tesisinin yapım çalışmasına hız verilecektir.
29- Belediyemiz ve Sulama Kooperatifimiz işbirliği ile hibeli GES Projesi yaptırılıp sulamaların ucuz maliyette yapılması sağlanacaktır.
30- Başören ve Demirçayı mevkilerinde sulama için sondaj çalışmaları başlatılacaktır.
31- Baladız Mahallemiz imar planında sosyal tesis olarak ayrılan 22.000 m2’lik alanda sosyal tesis yapımına hız verilecektir.
32- Belediyemiz öncülüğünde turizmin geliştirilmesi ve Kasabamızın tanıtımı için hız kesmeden çalışmalara devam edilecektir.

EFSANE BELEDİYECİ
METİN KUTSAL KİMDİR?
“1974 yılında Güneykent’te doğdum. İlk ve orta öğrenimimi Güneykent’te, lise öğrenimimi Keçiborlu Lisesi’nde tamamladım. Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler Ön Lisans, Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunuyum. Güneykent Belediyesi’nde 25 yıldır görev yaptım. 2019 yılı Mahalli İdareler Yerel Seçimleri nedeniyle Mali Hizmetler Müdürlüğü görevimden istifa ederek, Güneykent Belediye Başkanlığına aday oldum. Güneykent Sulama Kooperatifi’nde 15 yıldır Yönetim Kurulu Başkanlığı, Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nde 5 yıldır Yönetim Kurulu Üyesiyim. Ayrıca Gülbirlik’te de üst kurul delegesi olarak görev yapmaktayım. Evli ve 2 çocuk babasıyım.”

İL GENEL MECLİSİNE GÜNEYKENTLİ ADAY
Isparta’nın Gönen İlçesine bağlı Güneykent Kasabası bu dönem çifte hizmetin kapısını aralamaya çok yakın. Nedeni ise Gönen’in, İl Genel Meclisi Üyesi Adaylarından Hüseyin Yalçınkaya’nın Güneykent Kasabası halkından olması. Eğer Güneykentliler AK Parti’yi 31 Mart’ta tercih ederlerse, önümüzdeki 5 yıl boyunca hem kamu hizmetlerinden, hem de siyasi iktidarın gücünden fazlasıyla yararlanacaklar. Güneykent’in diğer bir şansı ise AK Parti Belde Teşkilat Başkanı Bayram Madenci. Teşkilat Başkanı Madenci, hem Belediye’yi kazandırıp, hem de İl Genel Meclisine daha fazla oy çıkartmak için gecesini gündüzüne katıyor. Partisinin adayları için çalmadık kapı, sıkmadık el bırakmayan Bayram Madenci, ’15 yıldır Güneykent’te dalgalanan AK Parti Bayrağı, bu dönem de zirvedeki yerini koruyacak’ diyor. Uzun yıllar sonra ilk kez Güneykent Kasabası’ndan İl Genel Meclis Üyesinin çıkmasının mutluluğunu yaşayan belde sakinleri: “AK Parti kurulduğundan bu yana siyasi büyüklerimize ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a olan desteğimizi hep sürdürdük. Uzun yıllardır özlemini çektiğimiz İl Genel Meclisi üyeliği adaylığı da bu dönem bizlere hediye edildi. Emeği geçenlere teşekkür ederiz. Hüseyin Yalçınkaya beyefendiyi İl Genel Meclisi’ne güçlü bir şekilde göndereceğiz” dediler.

GÖNEN İL GENEL MECLİS ÜYESİ ADAYI HÜSEYİN YALÇINKAYA KİMDİR?
“1954 Geresin (Güneykent) doğumluyum. İlk ve Ortaokulu Güneykent’te tamamladım. Gönen Öğretmen Okulu’nda Lise öğrenimime başladım. Yatılı sonuçları gelince Antalya Aksu Öğretmen Okulu’na geçerek 1975 yılında mezun oldum. Açıköğretim ön lisans mezunuyum. Sütçüler’de göreve başladım, Keçiborlu’da çalıştım. Kasaba’mda 12 yıl çalıştım. Isparta merkezde 22 yıl müdür yardımcılığı ve müdürlük yaparak 2019 Ocak ayında emekli oldum. Bölgemizin kalkınması için yapılacakları tamamen planladım. Halkımızın neler istediğini biliyorum. Güneykent ve Gümüşgün için yol kavşağında turizmi canlandıracağız. Karataş Mahallesini yaşanabilir hale getireceğiz. İlçemize Gül Meslek Lisesi açılması için çalışacağım. Elmacılık için okullarda öğrenci elma dağıtım projemi okulumda uyguladım. Çalışmalar devam ediyor. Köylerimizin eksikliklerini biliyorum. Belediye Başkanları ve muhtarlarımızla her an iletişim halinde olacağım. Bölgemizin devlet imkanlarından yararlanması için el birliği içerisinde olacağız. Bu projelerimizi gerçekleştirmek için desteklerimizi bekliyorum”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.