Güngör Çakmakçı Hayatını Kaybetti

Güngör Çakmakçı Hayatını Kaybetti

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Temmuz 2018 15:10
Güngör Çakmakçı Hayatını Kaybetti

Isparta Baro'su eski başkanlarından Av. Güngör Çakmakçı hayatını kaybetti.

Çakmakçı 1932’de Isparta’da doğdu. İlköğretimi Isparta’da, liseyi Denizli’de okudu. 1954’de İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. 1956-93 yılları arasında Isparta’da serbest avukatlık yaptı.

1981’de kurulan danışma meclisinde Isparta üyesi olarak üç buçuk yıl görev yaptı.

Müzikle ilgili hayatı altı yaşından beri devam etmekteydi. Lise yıllarında bağlama eşliğinde Isparta türkülerini söyleyen Çakmakçı, 1950-54 yılları arasında Nevzat Atlığ yönetimindeki Üniversite Klasik Türk Müziği Korosunda sazende (ud) ve hanende olarak görev yaptı.

Kendisinin de kurucusu olduğu Isparta Musiki Derneğinde 1972 yılından beri Türk Sanat Müziği dalında eğitim çalışmaları yaparak konserler vermekteydi.

Isparta folklorunda önemli bir konumu olan Çakmakçı, Isparta türkülerinin yanı sıra “Isparta’da Ramazan Manileri”, “Isparta Ağzı Üzerine Bir Mektup” ve “Isparta Mehmetleri” gibi halk biliminin değişik sahalarında çalışmaları devam etmekteydi.

Ispartanın sevilen isimlerinden olan Güngör Çakmakçı 15.07.2018 saat 02.17 sularında hayata gözlerini yumdu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum