Günün Transfer Haberleri

Süper Lig’in yeni ekibi, forvete ve orta alana iki bordo-mavili oyuncuyu almayı hedefliyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Haziran 2013 12:30
Günün Transfer Haberleri

RİZE, HENRİGUE VE SAPARAYI İSTİYOR
Süper Lig’in yeni ekibi, forvete ve orta alana iki bordo-mavili oyuncuyu almayı hedefliyor.
Süper Lig’in yeni ekibi, forvete ve orta alana iki bordo-mavili oyuncuyu almayı hedefliyor. Rize, Henrique ve Sapara için Trabzonspor’dan kolaylık bekliyor

Çaykur Rizespor transfer çalışmalarını hızlandırdı. Süper Lig’e çıkması kesinleştikten sonra geride kalan süreçte kimseyle anlaşamayan yeşil-mavililer, harekete geçti. Hedefteki isimler Paulo Henrique ve Marek Sapara.

 Yeşil-mavililer golcü sorununu Henrique’yle çözmek amacında. Kulübüyle 2016’ya kadar sözleşmesi bulunan Brezilyalı forvet, yeni hocası Mustafa Akçay’ın planları arasında yer almıyor. 24 yaşındaki oyuncu geçen sezon 20 lig maçında 4 gol attı, 2 asist yaptı. Henrique, hücum hattının her bölgesinde görev yapabiliyor. Rıza Çalımbay’ın olmazsa olmazı ise Marek Sapara.

SÖZLEŞMELERİ SÜRÜYOR
Kulüple 1 yıl daha mukavelesi olan Slovak futbolcu için Çalımbay, “Mutlaka alınmalı” şeklinde rapor verdi. Orta sahanın ortasında oynayan Sapara, 3 farklı kulvarda geçen sezon 34 kez Trabzonspor formasını terletti.
31 yaşındaki futbolcuyu isteyen kulüpler arasında Gaziantepspor da bulunuyor. Sapara’nın önceliği ise Trabzon’da kalmak. Fakat bordo-mavili takımda yabancı kontenjanı nedeniyle ciddi bir sıkıntı yaşanıyor. Slovak oyuncu ise yedek kalmak istemiyor. Bu nedenle Rizespor transferde avantajlı.

G.SARAY BREZİLYALI'YI BİTİRDİ
G.Saray, “Riera kadar para isterim” resti çeken Çarli’yi 3 milyon garanti para ile ikna etmeyi başardı. Maç başı da 20 bin euro verilecek.
Sarı-Kırmızılılarda Brezilya seferi mutlu sonla bitti. İdari Menajer Cenk Ergün ile kaleci antrenörü Taffarel, Fatih Terim’in transferdeki 1 numaralı gözdesi Fluminense’li sol bek Carlinhos’i ikna etmeyi başardı. Daha önce 2.5 milyon euroya prensipte ‘evet’ diyen 26 yaşındaki yıldız, Albert Riera’nın 2.9 milyon euro aldığını öğrenince “Ben de onun kadar para isterim” restini çekti ve transfer çıkmaza girdi.

İMPARATOR NE DERSE O!
Bunun üzerine bir durum değerlendirmesi yapan yönetim, Fatih Terim’in ısrarla istediği Carlinhos için teklifi yükseltme kararı aldı. Brezilya’da bulunan Cenke Ergün, Çarli’yi yıllık 3 milyon garanti para ve maç başı 20 bin euroya ikna etmeyi başardı. Brezilyalı, 25 resmi karşılaşmada forma giymesi halinde Sarı-Kırmızılılardan bir yılda tam tamına 3.5 milyon euro kazanacak.

Çarli, 50 resmi maçta oynaması durumunda ise gelirini 4 milyon euroya kadar çıkartabilecek. Bir haftadır Brezilya’da kamp kuran Cenk Ergün ile Claudio Taffarel, Carlinhos transferine son noktayı koydu. Sarı-Kırmızılılar’ın önümüzdeki günlerde Carlinhos ile 4 yıllık imzayı atması bekleniyor.

AMRABAT'A TALİP VAR
Galatasaray'ın başarılı oyuncusu Nordin Amrabat'a talip var
Galatasaray'da yabancı kontenjanı konusunda sıkıntı yaşanırken Nordin Amrabat'ı İngiltere'den talibi olduğu açıklandı. Menajeri Barry Thomas, Skysports'a açıklamada "Amrabat'a Premier Lig'den 2-3 takım istedi. Duruma bakacağız" dedi.

CENK OLMAZSA MEVLÜT
Yerli rotasyonuna Avrupa çıkışlı bir santrfor isteyen Beşiktaş, G.Antepsporlu Cenk Tosun ile Rennes forması giyen Mevlüt Erdinç’ten birini renklerine bağlamak için uğraşıyor.

Geride kalan sezonda Türk santrforlardan istediği verimi alamadı siyah-beyazlı kulüp. Sakatlık geçiren Mustafa Pektemek sezonu 2 golle tamamlarken Holosko ve Almeida istikrarsızlıkları nedeniyle hem yönetimi hem de teknik heyeti çıldırttı. Olcay Şahan’ın 11 golü, bu yükü biraz olsun hafifletirken, siyah-beyazlı kurmaylar aynı sıkıntıyı bu sezon yaşamak istemiyor. Yabancı kontenjanının düşecek olmasının da zorlamasıyla Beşiktaş Yönetimi, iki milli golcü; Cenk Tosun ve Mevlüt Erdinç için çalışmalara başladı.

İKİSİ DE GELMEYE HAZIR
G.Antepspor’da 32 maçta 10 gol-8 asist üreten Cenk ile Rennes formasıyla Fransa Ligi’nde 32 maçta 10 gol atan Mevlüt’ten biri siyah-beyazlıların yeni sezon kadrosunda bulunacak.
Bu transfer için Beşiktaş Yönetimi, 3 milyon euro bonservis bütçesi ayırdı. Öncelikle G.Antep’in kapısını çalacak yöneticiler Cenk’i isteyecek. Olumsuz yanıt alınması ya da söz konusu bütçenin aşılması halinde ise Rennes’den Mevlüt istenecek. Hem Beşiktaşlılığı ile tanınan Cenk Tosun, hem de Türkiye’de oynamak istediği bilinen Mevlüt Erdinç, siyah-beyazlı formayı giymeye hazır durumda.

FENERBAHÇEYE BİR PORTEKİZLİ DAHA
Fenerbahçe, Meireles ve Bruno Alves'ten sonra kadrosuna bir Portekizli futbolcuyu daha katmak istiyor. Hedefte Southampton'ın Portekizli oyuncusu Jose Fonte var.

Zenit'ten Bruno Alves'i alarak stoperdeki sorunu çözen Fenerbahçe'nin Southampton'ın Portekizli oyuncusu Jose Fonte ile de temasa geçtiği iddia edildi. İngiliz ve Portekiz basını, "F.Bahçe defansın göbeğini Portekizli oyunculara emanet edecek" diye verdiği haberde Southampton ile görüşmelerin sürdüğünü de yazdı. Kariyerine Sporting Lizbon'da başlayan 29 yaşındaki Fonte'nin sözleşmesi 2015'te bitiyor. 1.87'lik Fonte geçen sezon Southampton'da 28 maça çıktı, 2 gole imza attı.

SON NOKTAYI KOYDU
Galatasaray'ın kadrosuna katmak için büyük çaba gösterdiği Felipe Melo için bir açıklama da Brezilya'dan geldi...
Geçtiğimiz günlerde Felipe Melo Flamengo formasıyla poz vermiş ve bu poz internette büyük bir gündem yaratmıştı.

Flamengo yöneticisi Paul Pelaipe, Melo hakkında açıklamalarda bulunarak bu transfere son noktayı koydu. İşte o açıklamalar:
"Melo, bu kulüple özdeşleşmiş büyük bir oyuncu ama Flamengo, Melo için herhangi bir teklifte bulunmamıştır. Melo ile ilgili bir planımız yok."

SON TALİBİ LİVERPOOL
Sarı-kırmızılı takımın kalecisi Muslera'ya sürpriz talip çıktı. Barcelona ile adı anılan Uruguaylı için Liverpool devreye girdi. Liverpool'un Pepe Reina'nın yerine kaleci aradığı, adayların ise Muslera ile Sporting'den Rui Patricio olduğu belirtildi. Muslera için son kararın Rodgers'te olduğu, Kuzey İrlandalı menajerin raporuna göre teklif yapılacağı öğrenildi

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.