Günün Transfer Haberleri

Hazırlık maçlarında savunmada yapılan hatalara isyan eden Fatih Terim acilen sol bek istedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Ağustos 2013 11:27
Günün Transfer Haberleri

LONDRA'DA ASHLEY COLE ZİRVESİ
Hazırlık maçlarında savunmada yapılan hatalara isyan eden Fatih Terim acilen sol bek istedi. Mesajı alan başkan Aysal talimat verdi; sportif direktör Bülent Tulun, Chelsea'nin kapısını çaldı. Hem Chelsea hem de Ashley Cole teklife sıcak baktı. Şimdi sıkı bir pazarlık süreci başlayacak
Galatasaray'dan Londra'da hem ziyaret hem ticaret... Emirates Kupası'na katılan sarı-kırmızılı ekip, sol bek sorununu kökten çözmek için Londra ekibi Chelsea'nin kapısını bir kez daha çaldı. Savunmanın solunda Albert Riera'dan da Hakan Balta'dan da bir türlü beklediği verimi alamayan teknik direktör Fatih Terim, bu sorunun çözülmesi için başkan Ünal Aysal ile bir görüşme yaptı. Görüşme sonrası Aysal, sportif koordinatör Bülent Tulun'a talimat vererek Ashley Cole için Chelsea ile temas kurmasını istedi.

DROGBA DA ÇOK İSTİYOR
Ertesi gün için Chelsea'den randevu alan Tulun, İngiliz yetkililerle yaptığı ön görüşmeden memnun ayrıldı. Chelsea, teknik direktör Mourinho'nun kadroda düşünmediği 32 yaşındaki Ashley Cole'u satmaya hazır olduğunu belirtti. Daha önce Galatasaray'a mesafeli duran Barbados asıllı İngiliz futbolcu da bu kez teklife sıcak baktı. Taraflar bu hafta yeniden bir araya gelecek ve parasal konularda daha detaylı konuşacak. Diğer yandan Drogba da eski takım arkadaşı Ashley Cole'un Galatasaray'a gelmesini çok istiyor.

RONALDİNHO İÇİN BAŞKAN DEVREDE
Yılın transferinde Beşiktaş sona yaklaşıyor. Siyah-beyazlıların başkanı Fikret Orman, Ronaldinho'yla yapılan görüşmelerde devreye girdi ve kulübün ne kadar ciddi olduğunu ortaya koydu.
Beşiktaş, Ronaldinho transferinde adım adım sonuca yaklaşıyor. Dünyanın gelmiş geçmiş en iyi 10 numaraları arasında gösterilen Brezilyalı futbolcuyla yapılan görüşmelerde son noktaya gelindi. Menajerine İstanbul’u soran ve olumlu yanıt alan Sambacı, artık Başkan Fikret Orman’la muhattap olacak. Ahmet Nur Çebi’nin önemli bir noktaya getirdiği görüşmelerde, bundan böyle Orman’ın devreye girdiği ortaya çıktı. Geçtiğimiz günlerde de Orman ile Çebi’nin bu transfer konusunda bir toplantı yaptıkları kaydedildi. Ronaldinho transferi için ilk günden bu yana yoğun çaba sarfeden İkinci Başkan Ahmet Nur Çebi, cuma günü başkan Fikret Orman ile yaptığı toplantıda Ronaldinho transferi için garanti verdi.

ÇEBİ’YE TEŞEKKÜR ETTİ
Transferin ocak ayında gerçekleşme olasılığından Orman’a bahseden Çebi “Ama ben ümidimi kaybetmiyorum. Transferin biteceği son güne kadar umudum var. Bu transferin olumlu sonuçlanması için elimden geleni yapıyorum” dedi. Çebi’ye çabalarını takdir ettiğini söyleyen Orman “Senin ümidin varsa, benim de vardır Ahmet abi… Eğer bu transfer gerçekleşirse, senin sayende olacak” karşılığını verdi.

HOCASININ UMUDU VAR
Atletico Miniero forması giyen Ronaldinho’nun hocası Cuca, Ronaldinho transferi hakkında açıklamalarda bulundu. Brezilyalı yıldızın son haftalarda forma giymemesi hakkında, “Sakatlığı var” diyen Cuca, “Ronaldinho’nun kontratının sonuna kadar Atletico Miniero forması giyeceğine inanıyorum” ifadesini kullandı. Brezilyalı futbolcunun ocak ayına kadar kulübüyle kontratı bulunuyor.

HAYALİ DÜNYA KUPASI
Ronaldinho’nun en büyük hayallerinden biri de 2014 Dünya Kupası’ndaki Brezilya kadrosunda yer almak… Sambacı, kendi topraklarında yapılacak olan organizasyonda Brezilya forması giymeyi düşlüyor. Scolari’nin de Ronaldinho’yu 23 kişilik kadroya alabileceği konuşuluyor.

SALİ 23.30'DA FLAŞ İDDİA
Salı gecesi 23.30 sularında maç bitiminde Play-Off turuna kalmayı hedefleyen Kanarya, ardından Emenike bombasını da patlatmayı planlıyor. Bu sayede de Sarı-Lacivertli camia bayramı erkenden kutlamış olacak.

Fenerbahçe’de herkes transferi ve Salzburg rövanşını merak ederken hedef turnayı gözünden vurmak. Sarı-Lacivertli cephede tek plan 1-1’in rövanşında Salzburg’u eleyerek Play-Off turuna kalmak ardından da Emenike transferini açıklamak. Yani hedef, Kadıköy’deki 21.45’te başlayacak ve 23.30 sularında sona erecek maçın ardından bombayı patlatmak. Bu planla birlikte de taraftarlara çifte sevinç yaşatmak. Ardından da Play-Off turu maçlarında zaten hazır olan Emenike silahını kullanmak en temel amaç olarak gözüküyor.

ŞU ANDA ACELE ETMEYE GEREK YOK
Konuyla ilgili Akşam Gazetesi'ne konuşan Başkanvekili Abdullah Kiğılı, “Transfer ne zaman açıklanacak?” sorusuza “Acelemiz yok. Ama Salzburg maçı sonrası” şeklinde yanıt verdi.
Kiğılı, hem Emenike hem de Cardozo ile resmi olarak ilgilenen Sarı-Lacivertli kulübün salı gününden önce imzayı atmayacağı imasında bulunurken, maç sonrası çifte coşku yaşanacağının da işaretini verdi.

TAKIMIMIZ PLAY-OFF TURUNA HAZIR
F.Bahçe bilindiği gibi CAS davasından 28 Ağustos’ta çıkacak kararı beklerken, önce 3. ön eleme ardından da Play-Off turunda başarılı olup Şampiyonlar Ligi’nde gruplara kalmayı hedefliyor. Bu yolda Red Bull Salzburg deplasmanında 90+5’te kazanılan penaltıyla 1-1’lik eşitliği sağlayıp büyük adım atan Sarı-Lacivertliler, 8 Ağustos’taki kura çekiminde de seri başı bir rakiple eşleşecek.

KAPTAN'A 15 MİLYON EURO
G.Saray yönetimi, Arda'yı geri getirmek için kesenin ağzını açtı. "Sanırım Arda konusunu biraz daha kurcalamamız gerekiyor" diyen Başkan Ünal Aysal, yapacağı teklif ile Atletico Madrid'i can evinden vurmayı planlıyor
Galatasaray ile eski futbolcusu Arda Turan hakkındaki transfer dedikoduları artık resmiyete dökülecek. Londra'da düzenlenen Emirates Cup'tan bir gün önce Galatasaraylılar'ın düzenlediği şampiyonluk kutlamasına katılan Başkan Ünal Aysal'ın, yeni haftanın ilk gününde yani bugün İspanya'ya gitmesi bekleniyor. Aysal, danışmanı Bülent Tulun ile birlikte Madrid'e giderek Arda Turan için pazarlık masasına oturacak. Arda'yı 12 milyon euro'ya satan Galatasaray, yıldız oyuncuyu pek de satmayı düşünmeyen ancak ciddi bir nakit sıkıntı yaşayan Atletico Madrid'i 15 milyon euro'luk bir teklif yaparak etkilemeye çalışacak. Daha önce takımından ayrılmak istemediğini söyleyen Arda'nın da Galatasaray'a dönme konusunda ikna olduğu ve Fatih Terimile yaptığı son görüşmede sarı-kırmızılı takıma dönme konusundaki kararının olumlu olduğunu belirttiği öğrenildi. Arda Turan için yapılacak teklifin yanı sıra Terim'in gönderilmesini istediği Albert Riera'nın adının da takasta geçtiği belirtiliyor. Ayrıca Atletico Madrid'in Burak Yılmaz'ı istemesine rağmen Fatih Terim'in golcüsünü göndermeye karşı olduğu ve bu takasa sıcak bakmadığı gelen haberler arasında.

YENİ DROGBA VAKASI 
Geçen sezon Fildişili yıldızın Galatasaray’a transferini engellemeye çalışan Çinliler, yine iş başında...
Transfer çalışmalarını sürdüren Trabzonspor, Çin’de top koşturan dünyaca ünlü futbolcu Lucas Barrios ile büyük ölçüde anlaşmıştı. Paraguaylı yıldızın, tıpkı Galatasaray’ın geçen sezon gerçekleştirdiği Didier Drogba transferinde olduğu gibi serbest kalması, ardından Trabzon ile resmi sözleşme imzalaması bekleniyordu. Ancak Barrios’ın FIFA’ya yaptığı şikayetin hemen sonrasında hesaba para yatıran Guangzhou Evergrande kulübü, bordo-mavilileri geri adım atmaya zorladı. Çünkü Fırtına’nın, kurallara aykırı bir iş yapıp Çinliler’e tazminat ödemeye niyeti yoktu. Bu arada Barrios’un da adı Spartak Moskova ile anılmaya başlayınca, transfer iyice gündemden düşmüştü. Fakat umutlar yine yeşerdi. Çin ekibi Guangzhou’nun engellemelerine rağmen bu
transferin gerçekleşebileceği bildirildi.

‘SİZİ MAĞDUR ETMEM’
Bu gelişmede aslan payı ise Barrios’a ait. Paraguaylı forvetin menajeri aracılığıyla Trabzonsporlu yetkililere ulaştığı ve “Ben davamda haklıyım. Ama siz kulübümün haklı olabileceğini düşünüyorsunuz. Ben Trabzonspor’a gelmeyi çok istiyorum. Gerekirse sizinle özel bir sözleşme yaparım. Eğer FIFA bizi haksız bulur ve Trabzon’a tazminat cezası verirse, parayı cebimden öderim” dediği öğrenildi. İsmi neredeyse unutulan Barrios’u bir anda gündemin ilk sırasına taşıyan bu haber Karadeniz ekibinde büyük heyecan yarattı. Transferin birkaç güne netleşebileceği ifade edildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.