Gurbetçi Vatandaşı Bakın Nasıl Dolandırdı!

O Şimdi Demir Parmaklıklar Arkasında...

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Mart 2016 12:04
Gurbetçi Vatandaşı Bakın Nasıl Dolandırdı!

Almanya’ da ikamet eden Y.S. isimli şahıs geçtiğimiz günlerde Isparta polisine giderek kendisini Bayram isminde tanıtan bir şahıs tarafından Isparta'da yüksek miktarda İngiliz Paundunu Türk Lirasına çevirmek üzere anlaştıklarını, ancak kendisinin 150.000 TL parayı şahsa teslim ettikten sonra şahsın getireceğini söylediği İngiliz Pauntlarını getirmediği ve şahısla irtibat kuramadığını belirterek şikâyetçi oldu.

Polisin titiz çalışması sonuçverdi ve dolandırıcı Denizli'de yakalandı.

Emniyetten yapılan bilgilendirmede; "Gurbetçi vatandaşımızı döviz satmak vaadi ile dolandıran şahıs Denizli ilinde yakalandı. Çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanan şahıs cezaevine gönderildi.

Almanya’ da ikamet eden müşteki Y.S. isimli şahıs geçtiğimiz günlerde Asayiş Şube Müdürlüğümüze gelerek kendisini Bayram isminde tanıtan bir şahıs tarafından ilimizde yüksek miktarda İngiliz Paundunu Türk Lirasına çevirmek üzere anlaştıklarını, ancak kendisinin 150.000 TL parayı şahsa teslim ettikten sonra şahsın getireceğini söylediği İngiliz Pauntlarını getirmediği ve şahısla irtibat kuramadığını belirterek şikâyetçi oldu.

Asayiş Şube Müdürlüğümüzce gurbetçi vatandaşımız Y.S.’ nin alınan beyanında Almanya’ da ikamet ettiği ve işlettiği bir berber salonu olduğunu, kendisi ile telefonla irtibat kuran şüphelinin ismini Bayram olarak tanıttığı, konuşmasında kendisini tanıdığını ve Almanya’ da işyerine geldiğini belirterek güvenini kazandığını, şahsın daha sonra Türkiye’ de elinde bulunan yüksek miktardaki İngiliz Paundunu pasaportu olan ve yurt dışında yaşayan bir kişi aracılığı ile uygun fiyata Türk Lirasına çevirmek istediğini söyleyerek bu paraları çevirmek amacıyla Türkiye’ ye gelmesi konusunda kendisini ikna ettiğini, buluşma yeri olarak Isparta’ yı seçtiklerini ve anlaştıkları gün Fatih Mahallesinde bir Kafe’ de buluştuklarını belirtmiştir.

Buluştukları gün şüphelinin örnek olarak gösterdiği İngiliz Pauntlarını gittikleri bir döviz bürosunda bozdurduklarını ve herhangi bir sahtecilik şüphesi olmadığı için üzerinde bulunan 150.000 Türk Lirasını şahsa teslim ettiğini ve ertesi gün İngiliz Pauntlarını almak üzere aynı yerde buluşmak üzere ayrıldıklarını ancak ertesi gün şahsın buluşma yerine gelmediği ve telefonla şahsa ulaşamadığından dolayı dolandırıldığını anladığını belirtmiştir.

Asayiş Şube Müdürlüğümüzce müştekinin beyanları doğrultusunda olayın failinin tespit edilmesi amacıyla çalışmalara başlanılmış olup, olayın gerçekleştiği günlere ilimizin giriş ve çıkışlarında kurulu plaka tanıma sistemi üzerinde detaylı çalışmalar yapılarak durumundan şüphelenilen araç plakaları ve sürücü görüntüleri incelenmiştir. Elde edilen sürücülere ait resimler üzerinde yapılan inceleme ve müştekinin eşkal tespiti sonucunda Denizli ili plakalı bir araç sürücüsünün dolandırıcı şahıs olduğu tespit edilmiştir.
Plaka üzerinde yapılan çalışmada ise aracın Denizli ilinde bir araç kiralama şirketi tarafından E.D. isimli bir şahsa kiralanmış olduğu tespit edilmesi üzerine Denizli Emniyet Müdürlüğü ile irtibata geçilerek şüpheli E.D. isimli şahıs bulunduğu ikamette yakalanarak gözaltına alınmıştır.

Aynı gün ilimize getirilen şüpheli hakkında “Dolandırıcılık” suçundan gerekli yasal işlemler yapılmış olup, sevk edildiği adli makamlarca “TUTUKLANAN” şahıs cezaevine gönderilmiştir" denildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum