Gurbetçilere Yatırım Talebi

Türkiye'den Belçika'ya adeta bir heyet gelirken diğeri gidiyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Ekim 2011 01:51
Gurbetçilere Yatırım Talebi

Türkiye'den Belçika'ya adeta bir heyet gelirken diğeri gidiyor. Zafer Kalkınma Ajansı olarak Manisa, Kütahya, Afyonkarahisar ve Uşak'tan oluşan valiler heyetinin Belçika temaslarından hemen sonra Brüksel, Isparta heyetini ağırlıyor.

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı, Isparta Tarım İl Müdürlüğü ve Süleyman Demirel Üniversitesi'nden yetkililerin yanı sıra Isparta'dan 30 kişilik işadamı heyeti Brüksel'de temaslarda bulunuyor. Heyet, Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (TÜMSİAD) Brüksel'deki merkezini de ziyaret etti.

Ziyarette bölgedeki ekonomik gelişme hakkında bilgi veren Isparta Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar, "Bölgemizde yatırım için cazip imkanlar var. Gelin bu imkanları birlikte değerlendirelim." derken, Akdeniz Kalkınma Ajansı Koordinatörü Ali Galip Bilgili de "Isparta'da birçok alanda yatırım yapılabileceğinden söz etti. Bilgili "Gülyağı konusunda çok cazip imkanlar mevcut. Isparta Ticaret Borsası olarak yılda 30 milyon Euro'luk ihracatımız söz konusu. Ancak Türkiye'nin bu alanda talebi de büyük." dedi.

TÜMSİAD Belçika Başkanı Basir Hamarat ise konuşmasında yatırımları hakkında bilgiler verdi. Hamarat "Elbette yapılacak projeler hakkında daha detaylı bilgi sahibi olduktan sonra işbirliği imkanlarımızı araştırıp, geliştireceğiz. Bu ziyaretten oldukça memnun kaldık. Hedefimiz bölgelerimizin kalkınmasına hizmet olduğu kadar, insanımıza da yatırım yapılmasıdır." diyerek, Türkiye'den gelen heyete teşekkür etti.

Görüşme sonrasında TÜMSİAD ve Isparta arasında iyi niyet protokolü imzalandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.