Gürkan, Milli Eğitim Müdürü Caner’in yapması gerekeni yaptı!

2012 yılı 2. Mahalli Çevre Kurulu Toplantısı’nda sınavlara dikkat çeken İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, görev alanının dışına çıkarak, Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner’in vermesi gereken öneriyi sundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Haziran 2012 12:58
Gürkan, Milli Eğitim Müdürü Caner’in yapması gerekeni yaptı!

2012 yılı 2. Mahal Çevre Kurulu Toplantısı’nda sınavlara dikkat çeken İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, görev alanının dışına çıkarak, Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner’in vermesi gereken öneriyi sundu.


Önümüzdeki 2 hafta sonunda da öğrencilerin çeşitli sınavlara katılacağının altını çizen İl Emniyet Müdürü Gürkan, 6 gün boyunca havai fişek atımının ve diğer gürültülerin men edilmesi önerisini sundu.


Havai fişek atımının normal şartlarda mülki amir iznine tabi olarak, festival ve diğer eğlencelerde de kullanılabileceğini kaydeden Gürkan, Vali Oğuz’a dönerek bu konuda hassasiyet gösterilmesi önerisini sundu.
Vali Memduh Oğuz, bu konuda hassas davranılması gerektiğini ifade ederek, sınavların yapıldığı 15 – 16 – 17 ve 22 – 23 – 24 Haziran tarihlerindeki gürültülerin men edilmesi talimatını verdi.


Emniyet Müdürü Gürkan’ın talebi doğrultusunda, desibel ölçümü için geceden sabaha kadar nöbetçi Çevre ve Şehircilik il Müdürlüğü nöbetçi personelinin bulunması talimatını da veren Vali Oğuz, İl Müdürü Süleyman Tüyer’in bu konuda gerekeni yapmasını söyledi.


Öte yandan Emniyet Müdürü Gürkan’ın, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden İstediği; yaz aylarında yoğunlaşan düğünlerde desibel ölçümü ve gerekli cezai işlemler için nöbetçi daimi ekip talebi de, yine Vali Oğuz tarafından onaylandı.


Daha sonra Vali Oğuz, “Sınavların başlayacağı tarihlerde vilayete müracaatlar da dikkate alınmayacak, hiçbir şekilde izin de verilmeyecek. Müracaatlar ve izinler normal zamanda olduğu gibi sınavların ardından ele alınarak, izin verilip verilmeyeceği tekrar kararlaştırılacak” ifadelerini kullandı.


Gürkan ise sınav tarihlerinde tüm kurumların koordineli bir şekilde hareket ederek, öğrencilerin huzurlu bir sınav geçirmeleri için ellerinden geleni yapacaklarını dile getirdi.


Bütün bunlar konuşulurken, İl Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner’in hiçbir şekilde görüş belirtmemesi ve konuyla alakalı olarak konuşmalara katılmaması gözden kaçmazken, bu olay basın mensuplarının dikkatinden de kaçmadı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.