Gürkan Velileri İnternet Konusunda Uyardı

Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, çocuklar için tehlikeli bir silah olan internet konusunda ebeveynleri uyardı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Eylül 2011 11:57
Gürkan Velileri İnternet Konusunda Uyardı

Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, çocuklar için tehlikeli bir silah olan internet konusunda ebeveynleri uyardı. 

Günümüz internet çağı, hemen hemen her evde bilgisayar yada internet var. Bu son teknoloji iyi yönde kullanılmadığında sonucu ağır oluyor. Isparta halkının her konuda güvenliği için gece gündüz çalışan polislerimizde bu konuya el attı ve anne, babaları uyardı.

Emniyet Müdürü Gürkan, velilere şu önemli uyarılarda bulundu; "Her şeyden önce çocuğunuzla iyi bir iletişim içinde olunuz. Çocuğunuzun arkadaşları, zevkleri, korkuları, sevdikleri ve sevmedikleri konular hakkında bilgi sahibi olunuz. Çocuğunuza, her konuyu sizinle paylaşabileceği güvenini veriniz. Sizin yetersiz kaldığınız konularda uzmanlardan yardım alınız.

Çocuğunuzun internet'e girdiği bilgisayarın çocuğun odasında olmamasına, evinizin ortak kullanım alanı içinde olmasına dikkat ediniz ve çocuğunuzun internet'te kalma süresine ve bilgisayar kullanma süresine mutlaka kısıtlama getiriniz. Çocuğunuzun yaşına uygun olacak kullanma süresini belirleyiniz. Unutmayınız ki; uzun süre bilgisayar veya internet kullanımı, çocuğunuzun sosyalleşmesine olumsuz etki yapabileceği gibi hareketsiz kalmasına, bazı fiziksel rahatsızlıklara neden olabilecektir. Çocuğunuzun oyuna, kitap okumaya, spor yapmaya ve sanata vakit ayırmasını sağlayınız.

Her konuda olduğu gibi, bu konuda da ebeveyn olarak çocuklarınıza iyi birer örnek olunuz. Bilinçli ve güvenli internet kullanım kurallarını öğreniniz ve uygulayınız. Çocuğunuzla bilinçli ve güvenli internet kullanımı kuralları konusunda konuşunuz. Bu kuralların neler olduğunu anlaşılır bir şekilde açıklayınız ve kuralları kesin olarak koyunuz. Koyduğunuz kurallar ve konuşmalarınızda pozitif tutum sergileyiniz. Olumsuz söylemlerin çocuğunuzla kuracağınız iletişimde çatışmayı artırıcı unsur olabileceğini aklınızdan çıkarmayınız.

Çocuğunuzun İnternet kullanımını sık sık denetleyiniz. Hangi sitelere girdiği, hangi sohbet ortamlarında bulunduğu konusunda fikir sahibi olunuz. Mümkünse sohbet ortamlarındaki arkadaşlarını tanımaya çalışınız.

Çocuğunuzla ve okul öğretmenleriyle birlikte çocuğunuzun yaşına uygun ve güvenli olan Internet sitelerinin adreslerini belirleyiniz. Belirlediğiniz sitelerin adreslerini bilgisayarınızın "sık kullanılanlar" bölümüne kaydediniz. Böylece bu sitelere giriş işlemi daha kolay olacaktır.

Çocuğunuzun Internet ortamında güvenliğini sağlamak ve zararlı içeriklerden korumak amacıyla gerekli güvenlik ve filtreleme programlarını edininiz.

Çocuğunuzun, ziyaret ettiği sitenin "güvenlikle ilgili sorularını dikkatlice okumasını, sitenin istenilen bilgileri ne amaçla istediğini öğrenmesini ve gerektiği takdirde velilerine danışarak istenilen bilgileri vermesi gerektiğini belirtiniz. Sizin onayınız olmaksızın kendi ve aile resimlerinizi, adresinizi, telefon numaranızı, okul adı vb. vermemesini öğütleyiniz.
Çocuğunuza, size sormadan İnternet ortamında alışveriş yapmaması gerektiğini; istenilen kredi kart numaraları T.C. kimlik numaraları bilgilerini vermemesini öğretiniz" dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum