Gürkandan Özgürlük Vurgusu

Isparta Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, özgürlükle güvenlik kavramlarının bir birine karıştırılmaması gerektiğini söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Ocak 2011 14:52
Gürkandan Özgürlük Vurgusu

Isparta Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ)`nden bir gurup öğrenci ile bir araya geldi. Öğrencilere, ilk olarak Emniyet Müdürlüğü Koruma Şube Müdürü Hakan Yılmaz, emniyetin çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Toplantıda konuşan Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, 2009 ile 2010 yılları arasındaki asayiş olaylarının karşılaştırıldığında suç oranlarında önemli ölçüde düşüş yaşandığının görüleceğini belirtti.

Farklı grupların olduğu ortamlarda farklı düşüncelerin de olmasının normal olduğuna işaret eden Gürkan, "Önemli olan özgürlük ile güvenlik kavramlarının asla karıştırılmaması. Özgürlük ile güvenlik kavramları birbirini tamamlayan iki konu.” diye konuştu.

Gürkan, özgürlüğün olmadığı bir ortamda güvenlikten söz edilemeyeceğine, güvenliğin olmadığı bir ortamda da özgürlük içinde yaşanamayacağına dikkat çekti. Gürkan, emniyet olarak özgürlüğün engelleyicisi değil, teminatı olduklarını kaydetti.

SDÜ`nün 50 bin öğrencisi bulunduğunu belirten Gürkan, üniversite ve toplumun huzurunun sağlanabilmesi için polisle öğrencilerin dayanışma içinde olması gerektiğini dile getirdi.

Gürkan, SDÜ'nün birçok fakültesiyle ortak çalışmalar yürüttüklerini ve çalışma yapılmayan fakülte dekanlarından da talep geldiğini belirtti. Ortaklaşa gerçekleştirilecek olan projelerle hedeflerinin en güvenli eğitim şehri imajını oluşturmak olduğunu ifade eden Gürkan, bu konuda üniversiteden önemli ölçüde destek aldıklarını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.