Gürkan'ı Bana Operasyon Yapsın Diye Getirdiler

Gürkan'ı Bana Operasyon Yapsın Diye Getirdiler

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Ağustos 2016 12:24
Gürkan'ı Bana Operasyon Yapsın Diye Getirdiler

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, 2011 yılında belediye merkezli yapılan operasyonda İl Emniyet Müdürü olan ve şuanda FETÖ soruşturmasında gözaltına alınan Ahmet Zeki Gürkan’ın, sırf kendisine operasyon yapması için görevlendirildiğini iddia etti. Günaydın, 15 Temmuz’da ‘araç vermedi’ şeklinde sosyal medyada kendisini eleştirenlere de sert tepki göstererek, “Onlar FETÖ’cüler” dedi.

HEPSİNİ MAHKEMEYE VERECEĞİM

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Ne Var Ne Yok Programına katılan Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, 2011 yılında belediye merkezli yapılan 82 sanıklı operasyonu hatırlatarak, “Bize darbeyi 6 yıl önce yaptılar” dedi. Günaydın, o dönemin il Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan’ın da kendisine operasyon yapması için bizzat görevlendirildiğini iddia ederek, “O dönemde özel Türkiye’de tek istihbaratçı olan Ahmet Zeki Gürkan’ı Isparta’ya Emniyet Müdürü olarak getirdiler. Bana savcılar hayali iddianame hazırladılar. Bu adamları bana özel getirdiler. Savcıya bilirkişi raporları getiriyoruz. Adam bakmıyor bile. 40 sayfa raporu ses çıkartarak karıştırıyor ve bana gösteriyor. Bu size göstereceğiz demektir. Peki Ahmet Zeki Gürkan’a ne oldu? Ben bunların hepsini mahkemeye vereceğim” diye konuştu.

BANA BUNU SÖYLEYENLER FETULLAHÇI OLAN ADAMLARDIR

Öte yandan 15 Temmuz darbe gecesinde kendisine yönelik ‘araç vermedi’ şeklinde sosyal medyadan gelen eleştirilere sert tepki gösteren Başkan Günaydın, “Bunu söyleyenler ıvır zıvır şeylerle Yusuf Ziya Günaydın’ı çürütmek isteyen aciz, şahsiyetsiz, beceriksiz ve Fetullahçı olan adamlar. Bunları yazanların hepsi Fetullahçı. Lütfen bunlar araştırılsın. Olayın ertesi günü sayın valimize gittim nasıl bizden istekte bulunmadınız, havaalanının önüne ve karargahın önüne araç koyacağım diye uğraşmışsınız, ne gereği vardı, onlara tek başıma ben yeterdim dedim. Sayın valimize bu araçların en güçlüsünün ve en yenisinin bizde olduğunu anlattım. Ondan sonra da rica ettim bundan sonra bir şey olursa bizden isteyin dedim. Böyle bir adama böyle laflar atacaklar. Bana internette konuşanlar Fetullahçı” şeklinde konuştu.

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, katıldığı televizyon programı Ne Var Ne Yok’ta darbe girişimini değerlendirerek, 15 Temmuz gecesinde ‘belediye araç vermedi’ diyenlere cevap vermedi. Günaydın, Fetullahçı Terör Örgütü(FETÖ) soruşturması üzerinden 2011 yılında Isparta Belediyesi’ne yapılan operasyonu da hatırlatarak, o dönemin İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan’ın bizzat kendisine operasyon yapması için getirildiğini iddia etti.

“PARALEL ESAS O ZAMAN BAŞLAMIŞ”

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, 15 Temmuz darbe girişiminin önceden bilinmesi gerektiğini ifade ederek, bu konuda istihbarat zafiyeti olduğunu ileri sürdü. FETÖ’cülerin 40 yıldır bu işe hazırlandıklarını belirten Günaydın, kırılma noktasının 17-25 Aralık olduğunu ifade etti. Günaydın, sözlerini şöyle sürdürdü: “40 yıldır bu işe çalışıyorlarmış. 17-25 Aralık meselesi çıkınca bu iş durgunlaştı istediklerini yapamayacaklarını anladılar. İstediklerini yapmak için milliyetçi subayları eksiltmeleri gerekiyordu. Ergenekon, Balyoz operasyonları yapıldı. Bizim son derece inançlı, güçlü, ülkesini savunacak kahramanları hapse attılar. Bunlar yüzde 100 senaryoydu. Paralel esas o zaman başlamış. Ergenekon destanımızın adını kirlettiler. Genel Başkanımızın yanına gittim, bu destanımızın adını nasıl verirler dedim. Fetullah’ın şekline şemailine bakıyoruz bu adam bu işi yapamaz diyorlar. Doğru ama nasıl doğru. Şuanda Amerikan ajanları Türkiye’nin her tarafında cirit atıyor. Önceki dönemdeki Amerika Başkonsolosu bunları başı. Bunları ben iyi tanıyorum. Bana çok geldiler. 6 kez benim ziyaretime geldi. Bir yere Amerikan kölesi arıyorlar. Fetullah’ın en yakınındaki adamlar vatan nasıl satılır, insanlar nasıl kandırılır diye eğitimlerden geçirilmiş. Fetullah, Amerika’nın kölesi ajan demektir.

“İLK TEPKİYİ GENEL BAŞKANIMIZ VERDİ”

Bu FETÖ’cular 6 sene sonra her yere girmiş olacaklardı. Ama 17-25 Aralık’tan sona bunu yapamayacaklarını anladılar ve önceden harekete geçtiler. Hükümet neden bunları bilemedi? 15 Temmuz’da operasyona geçtiler. Yüce Rabbim Türk milletine yardım etti. Bir anda telaşa kapıldılar. Burada genel başkanımızın da çok güzel olayı var. İlk tepkiyi sayın genel başkanımız verdi.

“ISPARTA’DAN 1400 KİŞİYİ DAHA ALACAKLARINI TAHMİN EDİYORUM”

Bizim istihbarat diye bir şeyimiz yok. Bunun adına istihbarat denmez. 40 yıldır milli eğitimden, sağlık, askeriye gibi her yere girmişler. Şimdi alıyorlar ama temizleyemiyorlar. Isparta’dan 1400 kişiyi daha alacaklarını tahmin ediyorum.”

“BUNLARI YAZANLAR HEPSİ FETULLAHÇI”

Öte yandan 15 Temmuz darbe girişimi gecesinde sosyal medyada Belediyenin araç vermediği iddia edilmiş ve bu konuda Günaydın eleştirilmişti. Bu soru üzerine Günaydın, sert ifadeler kullandı. Başkan Günaydın, “Bunu kim söylediyse uç noktada hem kötü insan hem de Fetullahçı. Fetullahçı’yı her şeyden daha düşman kabul edeceksiniz. Bunu söyleyenler ıvır zıvır şeylerle Yusuf Ziya Günaydın’ı çürütmek isteyen aciz, şahsiyetsiz, beceriksiz ve Fetullahçı olan adamlar. Bunları yazanlar hepsi Fetullahçı. Lütfen bunlar araştırılsın.

“SAYIN VALİMİZDEN BUNDAN SONRA ARAÇLARI BENDEN İSTEYİN DİYE RİCA ETTİM”

Olayın ertesi gün sayın valimize gittim. Sayın valim bu araçların en güçlüsü, en yenisi bizde dedim. Tankı leblebi gibi alıp götürecek dozerimiz var. 6-7 tane ağır kepçem var. 9 tane greyderim var. 4 tanesi dev ve güçlüdür. Hepsi de dünyanın iyi markalarından seçilmiş. Bölgenin üstünde bizde araç gereç var. nasıl bizden istekte bulunmadınız sayın valim, havaalanının önüne ve karargahın önüne koyacağım diye uğraşmışsınız, ne gereği vardı, onlara tek başıma ben yeterdim dedim. Ondan sonra da rica ettim bundan sonra bir şey olursa bizden isteyin dedim. Böyle bir adama böyle laflar atacaklar. Bana internette konuşanlar Fetullahçı” şeklinde konuştu.

“İSTANBUL MİTİNGİNE OTOBÜS KALDIRACAĞIM”

Bu arada 7 Ağustos’ta İstanbul’da düzenlenecek mitinge katılacağını ifade eden Günaydın, Isparta’dan ücretsiz otobüs kaldırılacağını duyurdu. Başkan Yusuf Ziya Günaydın, “Genel Başkanımızın birlik ve beraberlik için gitti mitinge ben de gitmek istiyorum. Gitmek isteyen tüm misafirleri ben götüreceğim. Partili, partisiz birliğimizi ve beraberliğimizi, Cumhuriyetimizi ve demokrasimizi korumak isteyen İstanbul’a kim gitmek isterse ben götürmek istiyorum. Belediyenin giriş katına müracaat etsinler” dedi.

“BURAYA BİR ZAMAN ISPARTA’YI SOYMASI, SOYDURMASI İÇİN BİR BALAMAN GETİRİLDİ”

Diğer taraftan 2011 yılında Isparta Belediyesi’ne yönelik yapılan ve 82 kişinin yargılandığı operasyonu hatırlatan Günaydın, dönemin İl Emniyet Müdürü olan ve şuanda FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan Ahmet Zeki Gürkan’ın kendisine operasyon yapması için getirildiğini iddia etti. Günaydın, 2011’deki operasyonla ilgili şunları söyledi: “Buraya bir zaman Isparta’yı soyması, soydurması ve yok etmesi için Balaman diye bir adam getirildi. Ölünün arkasından konuşuyor zannetmeyin ama bazı gerçekleri söylemek lazım. Ben bu lafları o dönemdeki seçimde Karaağaç Mahallesi ve diğer yerlerde tespit ettim. Karaağaç Mahallesi’nde miting yapıyoruz. Orada bağıra bağıra ‘Isparta’yı soyacaklar, etmeyin, eylemeyin, benim belediye başkanı olmamın önemi yok, eğer soydurursak kaybederiz’ diye mikrofondan söyledim. Oraya cemır(sinyal kesici) getirmişler, bu konuşmalarım mikrofondan kesildi. Radyoya çıkıyorum bir bakıyorum yayını kesiyorlar. O zaman eyvah Isparta gitti dedim.

“TEMİZLİK FİRMASINI GÖNDERDİĞİMDE SANA BUNUN HESABINI SORACAĞIZ DEDİLER”

Isparta Belediyesi’ni zengin yaptık, seçimi maalesef kaybettim. En zengin belediye olarak tespit ettim. Bir tane temizlik firması vardı. Onlara ihale vermişler. 5 yıl boyunca tek firma almış. Bunlar bir numaralı FETÖ’cü. Geldim ihaleyi 5 trilyon 300 milyona yaptım. Benden 5 yıl önceki ilk ihaleleri 11,5 trilyon. 5 yılda yalnızca 26-26 trilyon çevre temizlik ihalesinden kaybımız var. Su faturalarını okumak için bir şirketle anlaşmışlar. Bu şirketi kovdum. Ben geldim 11 genç çocuk seçtim. Onların bana masrafı yılda 160 bin lira oldu. O şirketin maliyeti 1 trilyon 160 bin liraydı. Diğer alanlarda da rezildi. Göreve geldiğimizde zararları hesapladık Isparta Belediyesi’nin duvarına bunu astım. Çünkü Türk toplumu olarak çabuk unutuyoruz. Isparta soyuldu. Temizlik firmasını gönderdiğimde sana bunun hesabını soracağız dediler. Biz hizmetlerimize devam ettik. 15 Ocak 2011 Isparta’nın miladıdır, yatırım devri başlamıştır dedim.

“KASAMIZDA 25 MİLYON TL NAKİT VAR”

Şuanda büyük ihalelere hazırlanıyoruz. Şuanda benim 25 Milyon nakit param var. 25 Milyon nakit parası olan adam 50 trilyonluk işi yapmaya başlayabilir. 15 milyon lira da ilave rezerve etme durumundayım. Yetimin hakkını böyle korursan Allah’ta sana kazancı gönderir. Yeni otogar projesi ihalesine çıkacağız. Ayrıca Ergenekon destanını anlatan bir müze inşa edeceğiz.

“BANA OPERASYON YAPSINLAR DİYE GETİRİLDİLER”

O dönemde özel Türkiye’de tek istihbaratçı olan Ahmet Zeki Gürkan’ı Isparta’ya Emniyet Müdürü olarak getirdiler. Benim için getirdiler. O zaman söyleyemiyordum. Şimdi söyleyeceğim artık. Bana savcılar hayali iddianame hazırladılar. Bu adamlar bana özel getirdiler. Isparta’yı soyan müteahhitlerin hepsi FETÖ’cüydü. Savcıya bilirkişi raporları getiriyoruz. Adam bakmıyor bile. 40 sayfa raporu ses çıkartarak karıştırıyor ve bana gösteriyor. Bu demek ki size göstereceğiz demektir. Peki Ahmet Zeki Gürkan’a ne oldu? Ben bunların hepsini mahkemeye vereceğim. Eşimi ve çocuğumu mahkemeye çektiler. Bunlar benim için getirildiler.”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum