Gurur Duyuyoruz

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammed Balta ve beraberindeki heyet Eğirdir’de Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral’in misafiri oldular.

Yayınlanma:
Gurur Duyuyoruz

Kentsel Dönüşüm Toplantısı için Isparta’ya gelen Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammed Balta ve beraberindekiler Eğirdir Mavigöl Otel’de akşam yemeği yediler. Bakan Yardımcısı Muhammed Balta ve beraberindekilere Başkan Özmeral Eğirdir ile alâkalı meseleleri uzun uzun anlatma fırsatı buldu.

Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral’in çok kıymetli bir Belediye Başkanı olduğunu vurgulayan Bakan Yardımcısı Muhammed Balta, Eğirdir’in En Temiz Kentler kategorisinde en temiz 2. ilçe olduğunu ve Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral’in de en temiz Belediye Başkanlarından biri olduğunu belirterek, “Eğirdir’imizle ve Belediye Başkanımızla gurur duyuyoruz. Başkanımız çok güzel hizmetler yapıyor” dedi.

Bakan Yardımcısı Balta, “Başarılı bir belediye başkanımız var. Eğirdir’imiz turizm açısından değerlendirilmesi gereken bir ilçemiz. Çok daha mesafe kat ederek çalışmalar yapılması gerekiyor. Yatırımcılarımızın bu bölgeye önem vermesi gerekiyor. Eğirdir, Turizm cenneti. Isparta’ya bir günlük ziyaretimiz oldu. Dolu dolu bir gün yaşadık. Doğal güzelliklerini gördük, insanlarımızın güzelliklerini gördük. Isparta yerel yönetimler bazında yapılacak çok iş var. Duygusal değerlendirmelerden ziyade halkımız gelecek için çocuklarının geleceği için değerlendirme yapmalıdır.

Belediyecilik anlayışı değerlendirilirken halk nezdinde halkın hizmetinde olan belediyeleri Türkiye genelinde bakarak kıyaslamaları lazım. Sandıkta mühürlerini bu kıyaslamalara göre vurmalıdır. Duygusallıkla birşey olmaz. Isparta merkezi hak ettiği yerde değil. Genel idare hizmetlerinin fazlasıyla alındığını görüyorum. Ancak yerelde de hizmet almalıdır.

Halkımızın kararına saygı duyuyoruz. Kentsel dönüşüm toplantımızı başarılı bir şekilde yaptık. Türkiye’nin kanayan yarası olan bu soruna Yerel yönetimin daha farklı ve yakından yaklaşım göstermesi lâzım. Uyum ve ahenk yaşanmalıdır. İl ağabeylik yapar ilçelerde kardeşlik yapar.

Doğasıyla, insanıyla, güzellikleriyle Türkiye’deki farklı güzelliklerin farklılıklarını burada yaşadık. Farklı mezheplerden kardeşlerimizle, muhtarlarımızla birlikte olduk. Burada aldığımız şevk ve heyecanla Bakanlık olarak buradan dönerken gelecekle alâkalı çok olumlu ve faydalı projelerin ateşinin, ışığının yakılacağı yerin Isparta olacağını düşünüyorum. Isparta hak ettiği en güzel yere gelir. İnsanımız hizmetin en iyisine layıktır. Hizmetin konforun sınırı yok. İyinin daha iyisi olmalıdır. Bizim insanımız hiçbir dünya milletlerinin gerisinde değildir.

Başbakanımızın dediği gibi, bu memlekette hayal edilemeyen projeler gerçekleşmişse, bundan sonrada hizmetler artarak ve daha güzel olarak devam edecektir. Hizmet yapan insanlara destek olmaya her alanda devam edilmelidir. İnsanlarımız bizi, biz de insanlarımızı seviyoruz.

Allah’ın yarattığı en değerli varlık olarak görüyoruz. Ülkemizde tek eksiğimiz, sevgi, birlik beraberlik kardeşliktir. Bu da ülkemiz genelinde güçlenerek devam ediyor. Bu maddelere hepimizin uyması gerekmektedir. Uyamıyorsak, yani hiçbir şey yapamıyorsak dua etmemiz lâzım.” dedi.

Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, Bakan Yardımcısı Balta ve beraberindeki heyete Eğirdir’e gelmelerinden ve ilçe ile ilgili konulara hassasiyet göstermelerinden dolayı teşekkür etti. Başkan Özmeral, günün hatırası olarak Bakan Yarımcısı Balta’ya Eğirdir’in simgesi olan kristal elma hediye etti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum