Gurur ve Hüzün Bir Arada

Gurur ve Hüzün Bir Arada

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Mart 2015 11:51
Gurur ve Hüzün Bir Arada

Eğirdir’in Sarıidris Beldesinde 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma ve Deniz Zaferi’nin 100’ncü yılı nedeniyle bir dizi etkinlik düzenlendi.

Sarıidris Belediyesinin katkılarıyla öğrenciler tarafından hazırlanan etkinlik büyük beğeni toplantı. Belde düğün salonunda düzenlenen etkinliği Eğirdir Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz, Sarıidris Belediye Başkanı Ramazan Pala, İlçe Jandarma Komutanlığı yetkilileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Düzenlenen program Isparta Mehteran Takımının gösterileriyle başladı. Mehteran takımının gösterilerinin ardından açılış konuşması, saygı duruşu ve İstiklal Marşımız okundu.

Düzenlenen programda konuşan Sarıidris Belediye Başkanı Ramazan Pala, “Tarihin, eşine az rastlanır en büyük kahramanlık destanlarından biri olan Çanakkale Zaferi, Kurtuluş Savaşı’nın ve Türkiye Cumhuriyeti’ne giden yolun çok önemli bir kilometre taşı olmuştur. Çanakkale Zaferi, tarihten silinmek istenen bir milletin, bütün yokluk ve imkansızlıklara rağmen, vatanını yüksek bir ruh ve şuurla canı pahasına nasıl savunduğunu gösteren bir mücadele destanıdır. Çanakkale ruhu göstermiştir ki, dünyada bu milletin varoluş iradesini kıracak hiçbir güç yoktur. Çanakkale’de ortaya konulan bu sarsılmaz vatan sevgisi, bu millet olma bilinci, en büyük zenginliğimiz ve en büyük gücümüzdür” dedi.
Programda günün anlan ve önemini belirten konuşmaların ardından öğrenciler tarafından temsili gösteriler yapıldı ve şiirler okundu. Duygu dolu anların yaşandığı programda gurur ve hüzün bir arada yaşandı.

Düzenlenen programın sonunda, "Çanakkale" ile ilgili resim ve şiir yarışmasında dereceye girenler açıklandı ve ödülleri verildi.

















         

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.