Güven Timleri 146 Olaya Suçüstü Yaptı

Isparta Emniyet Müdürlüğü'nün 1 Kasımda başlattığı Güven Timi Projesi'nde birbirinden farklı kılığa giren polisler, 45 günde 146 olaya suçüstü müdahale yaptı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Aralık 2010 15:25
Güven Timleri 146 Olaya Suçüstü Yaptı

Isparta Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı olarak görev yapan güven timleri, simitçi, boyacı, kasiyer, temizlik işçisi, bankamatik kuyruğunda ya da otobüs durağında bekleyen bir vatandaş olarak farklı rollerde her an hayatın içinde yer alıyor.

Isparta Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, Ajans32 muhabirine yaptığı açıklamada, güven timlerinin 45 günde 146 olaya suçüstü müdahale ettiğini belirterek, oto hırsızlığında yüzde 63, kapkaçta yüzde 45, evden hırsızlık olayında yüzde 24, işyerinden hırsızlık olaylarında yüzde 15 oranında bir azalma olduğunu söyledi. Çok sayıda çalıntı araç ve motosiklet bulunduğunu aktaran Gürkan, hakkında arama ve tutuklama kararı olan 32 kişinin de bu şekilde yakalandığını belirtti.

Güven timlerinin farklı kılıklarla, sokak, cadde, mahalle her an hayatın içinde olduğunu anlatan Gürkan, sivil polislerin vatandaşların içinde yer alarak, suç ve suça yönelik eylemlerde azalmayı sağladıklarını kaydetti. Projenin kısa sürede meyvelerini vermeye başladığını söyleyen Gürkan, uygulamadan hem vatandaşın hem de kendilerinin memnun olduğunu bildirerek, ''Güven timleriyle güvendesiniz'' dedi.

Güven timlerinin halkın içinde yer alarak suça ve suça yönelik eylemlere anında müdahale edebildiklerini dile getiren Gürkan, vatandaş arasında sürekli istihbarat çalışması yapan güven timlerinin şüpheli gördükleri kişi ya da olayları takip ettiklerini ve önemli bir suçu gerçekleşmeden önleyebildiklerini kaydetti.

Başka illerden gelerek iki çocuğu dilendirmek suretiyle menfaat eden bir kadını, sahte çek kullanan bir kişiyi, alışveriş merkezinde hırsızlık yapan bir kişiyi, bir kadının çantasını çalan kişiyi güvenlik timlerinin anında müdahale ederek yakaladıklarını söyleyen Emniyet Müdürü Gürkan, iki çalıntı aracın, 22 adet çalıntı motosikletin güven timlerinin yaptığı çalışmalarla ele geçirildiğini aktardı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.