Güvendeyiz...

Yıl İçinde 4 Cinayet İşlendi Faillerin Tamamı Yakalandı. Fuhuşla Mücadele Kapsamında 15 Ev Kapatıldı. Aile İçi Şiddete Uğrayanların Yüzde 3’ü Erkek. Bin 736 Kişinin Parmak İzi Alındı. Terör Örgütlerine Yönelik Operasyonlarda 17 Kişi Adalete Teslim Edildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Kasım 2015 11:18
Güvendeyiz...

Isparta İl Emniyet Müdürü Halil Altan, Isparta’nın güvenliği ile ilgili çarpıcı bilgiler verdi. Asayiş ve Terörle mücadele konularında kapsamlı değerlendirmeler yapan Altan, “Güvenli ve huzurlu bir Isparta için 7 gün 24 saat esasıyla çalışıyoruz” dedi.

Kanal32 ekranlarında Mustafa Kahraman’ın sunduğu Çizgi Ötesi programı bu hafta yine çok konuşulacak konu ve konuklarıyla izleyici karşısına çıktı. Canlı yayınlanan programın bu haftaki konuğu İl Emniyet Müdürü Halil Altan oldu.
Canlı yayına İl Emniyet Müdürü Altan’ın yanı sıra Trafikten sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Enis Bilir, Asayişten sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Alper Aygün, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Özgür Taşkın ve Siber Suçlarla Mücadele Şube Amiri Yılmaz Tamtürk katıldı.

Mustafa Kahraman’ın moderatörlüğünü yaptığı Çizgi Ötesi programında izleyicilerde sorularıyla programa katıldı.

ASAYİŞ

ÖNCELİĞİMİZ SUÇU OLUŞMADAN ÖNLEMEK
Emniyet Müdürlüğü olarak önceliklerinin suçu oluşmadan önlemek olduğuna işaret eden Altan, “Meydana gelmesi muhtemel suçların önlenmesi amacıyla resmi ve sivil ekiplerimiz şehrin her bölgesinde devriye görevi ifa etmekte, bu görev esnasında karşılaştığı şüpheli durum ve şahıslar, suç belirtileri üzerine çalışmalar yapmaktadır. Yine suç işlemesini kolaylaştırabilecek aydınlatma yetersizlikleri, metruk binalar bozuk altyapılar ile ilgili tespitler yapılarak ilgili kurumlarla görüş alışverişinde bulunarak giderilmesi sağlanmaktadır” bilgisini verdi.

OKULLARDA ÜST DÜZEY GÜVENLİK
Okul ve eğitim güvenliği ile ilgili olarak ta titiz bir çalışma yürüttüklerini anlatan Altan, il merkezinde 12 okulda 16 okul polisinin sürekli görev aldığını, 56 okulda ise 116 okul irtibat görevlisinin belirlendiğini kaydetti. Altan, “Okul giriş ve çıkışlarında görevlendirilen resmi ve sivil ekiplerle öğrencilerin okullara gücenli bir şekilde gelip gitmelerini sağlıyoruz. Ayrıca tüm okullarımız gündüz ve gece saatlerinde sık aralıklarla kontrol ediliyor” dedi.

FUHUŞLA MÜCADELE KAPSAMINDA 15 EV KAPATILDI
Kentin huzuru için bütün personelinin özveri ile 24 saat esasına göre çalıştığını kaydeden İl Emniyet Müdürü Halil Altan, “2015 yılı ilk 10 ayında gizli fuhuş yapıldığı iddia ve ihbar edilen evlerle ilgili il merkezinde bulunan 15 ikamet 90’ar gün süre ile kapatılmıştır” şeklinde bilgi verdi.

YIL İÇİNDE 4 CİNAYET İŞLENDİ FAİLLERİN TAMAMI YAKALANDI
2015 yılının ilk 10 aylık dönemini değerlendiren Altan, “Bu süre içerisinde şahsa karşı 3 bin 746 olay, mala karşı bin 270 olay meydana gelmiş. Şahsa karşı işlenen suçların yüzde 98,17’si, mala karşı işlenen suçların yüzde 70,81’i aydınlatılmıştır. Bir önceki yıla oranla hırsızlık olaylarında yüzde 33 azalma olduğu da gözlemlenmektedir. Hakkında yakalama kararı bulunan 4 bin 245 kişiden 4 bin 244’ü yakalandı. Bu da yüzde 99,98 oanında bir başarıya işaret ediyor. 2015 yılı içerisinde işlenen 4 cinayet olayının faillerinin de tamamı yakalanarak adalete teslim edildi” dedi.

BİN 736 KİŞİNİN PARMAK İZİ ALINDI
Kanal32 Televizyonu’nda her hafta Salı günleri 21:00’de canlı olarak yayınlanan Çizgi Ötesi programında Olay Yeri İnceleme ekiplerinin çalışmaları hakkında da bilgi veren İl Emniyet Müdürü Halil Altan, “Olay yeri incelemede çalışan uzman ekiplerimizce yapılan teknik incelemelerde 110 olay parmak izinden, 2 olay avuç izinden, 1 olay alet izi incelemesinden tespit edilmiştir. Ayrıca bin 736 kişinin on parmak izleri alınarak sisteme kaydedilmiştir” ifadelerini kullandı.

AİLE İÇİ ŞİDDETE UĞRAYANLARIN YÜZDE 3’Ü ERKEK
2015 yılının ilk 10 ayında il merkezinde 529 aile içi şiddet olayının yaşandığını kaydeden Altan, geçen yıla oranla aile içi şiddet olaylarında yüzde 3,47 oranında bir düşüş gözlemlendiğini açıkladı. Altan, “Aile içi şiddete uğrayan kişilerin yüzde 97’si kadın, yüzde 3’ü ise erkek” bilgisini de verdi.

10 AYDA 87 BİN 500 KİŞİ 155’İ KULLANDI
155 Polis imdat hattının önemini de belirten Altan, 2015 yılının ilk 10 ayında 87 bin 571 kişinin 155 Polis İmdat Hattına ihbarda bulunduğunu bildirdi. 211 kişinin Elektronik posta yolu ile, 88 kişinin de SMS yolu ihbarda bulunduğunu belirten Altan, “Bu ihbarlarla ekiplerimiz en kısa sürede ihbar konusu olaya müdahale etmiştir. Vatandaşlarımıza bu duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyoruz. Ancak asılsız ihbarlar konusunda da yine vatandaşlarımızı uyarıyoruz. Bu hatlar gereksiz yere meşgul edilmemeli. Tespit edilen gereksiz meşguliyetlerde de cezai işlemlerin yapılacağını hatırlatırız” dedi.



TERÖR

ÜNİVERSİTE VE LİSELERDE BİLGİLENDİRME ÇALIŞMALARI
Yapımcılığını Mustafa Kahraman’ın yaptığı Çizgi Ötesi programında son dönemin en dikkat çeken konularından birisi olan terör konusunda da değerlendirmeler yapan İl Emniyet Müdürü Halil Altan, “SDÜ’nün açılış haftasında ‘İlk Adımda Dost Eli’ projesi kapsamında stand açarak 6 bin 700 öğrenciye terör örgütleri, örgütlerin faaliyetleri ve eleman kazanma yöntemleri ile ilgili bilgilendirme broşürleri dağıttık. 2014 – 2015 eğitim öğretim yılında lise öğrencilerini terör ve terör örgütleri konusunda bilgilendirmek amacıyla Bilinçli Gençlik ve Güvenli Gelecek Projesi kapsamında 24 lisede 3 bin 143 öğrenciye konferans verdik. Bu çalışmalarımız devam edecek” dedi.

SON 1 YILLIK SÜREÇTE 17 KİŞİ ADALETE TESLİM EDİLDİ
İl Emniyet Müdürü Halil Altan, Isparta’da terörle mücadele konusunda yapılan operasyonel çalışmaları da anlattı. Altan “Temmuz 2015’den bu yana ülke genelinde artan terör olaylarıyla birlikte ilimizin huzur ce sükun ortamının bozulmaması, halkımızın can ve mal güvenliğinin sağlanmasınnna yönelik olarak çalışmalarımız aralıksız sürmektedir.

Bu kapsamda Terörle Mücadele Şube Müdürlüğümüzce son bir yıllık dönemde DHKP/C ‘ye yönelik operasyonlarda 2, YDG-H’a yönelik operasyonlarda 7, IŞİD ve El Nusra cephesi’ne yönelik operasyonlarda ise 6 kişi olmak üzere toplam 17 kişi TEM Şube Müdürlüğümüzün yaptığı operasyonlarda 17 kişi adalete teslim edildi. Terör ve terör örgütleri ile ilgili mücadelemiz amansız bir şekilde devam edecektir” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum