Güvenlik Olmadan Özgürlük Olmaz

SDÜ ve Isparta Emniyet Müdürlüğü’nün yaptığı ortak çalışmaların, Genel Müdürlük tarafından Türkiye’ye örnek gösterildiği belirten Isparta Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, “Güvenlik olmadan, özgürlük olmaz” dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Mayıs 2012 23:31
Güvenlik Olmadan Özgürlük Olmaz

SDÜ ve Isparta Emniyet Müdürlüğü’nün yaptığı ortak çalışmaların, Genel Müdürlük tarafından Türkiye’ye örnek gösterildiği belirten Isparta Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, “Güvenlik olmadan, özgürlük olmaz” dedi.

Isparta Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, Emniyet Müdürlüğü ile Süleyman Demirel Üniversitesi arasında yürütülen ortak projeler kapsamında d Polisevi’nde düzenlenen kahvaltıda, öğrenci konseyi üyeleri, fakülte temsilcileri ve kulüp başkanlarıyla bir araya geldi.  Çok sayıda öğrencinin katıldığı toplantıda, yabancı uyruklu öğrenciler de yer aldı. Önümüzdeki günlerde öğrencilere yönelik bir gezinin düzenleneceği öğrenildi.
 
Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, "Güller ve Göller Şehri" olarak tanınan ve binlerce yıllık tarihe sahip olan Isparta'nın, kültürü, ekonomisi, doğal ve turistik güzellikleriyle Batı Akdeniz Bölgesi'nin en gözde illerinden birisi olduğunu kaydetti.   Gürkan, Türkiye’deki eğitimde, sağlıkta, altyapıda ve güvenlikte sorunlarını çözmüş olan nadir illerinde yaşamakta haklı sevincini yaşadıklarını belirterek, Isparta'nın bu özellikleri doğrultusunda Emniyet Müdürlüğü olarak da önemli projelere imza attıklarını aktardı.

Gürkan, 50 binin üzerinde öğrencisi, 5 bin akademik kadrosu bulunan Süleyman Demirel Üniversitesi ile de "Güvenlik ve Eğitim İşbirliği Projesini" gerçekleştirdiklerini anlattı. SDÜ'nün ve Isparta'nın en güvenli eğitim, bilimsel araştırma, geliştirme ve uygulama kenti haline gelmesi için ortak çalışmalar yürüttüklerini dile getiren Gürkan, proje kapsamında bugüne kadar çeşitli etkinlikler düzenlediklerini belirtti.

Gürkan, “Emniyet Müdürlüğümüz ve SDÜ Rektörlüğü ile birlikte özgür düşüncenin güvenli yerde ifade edilebileceği yaklaşımından hareketle 'Güvenlik ve Özgürlük birbirini tamamlayan temel kavramlardır' prensibi ile Üniversite içerisinde geleceğimizin teminatı gençlerimizin yaşam kalitelerinin artırılması hedeflenmiştir” diye konuştu.

SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İskender Akkurt ise Isparta Emniyet Müdürlüğü ile yürütülen çalışmalar neticesinde öğrencilerine ve akademik personeline daha güvenli bir kentte yaşamanın imkanlarının sunulduğunu söyledi.  Akkurt, projenin ileri ki yıllarda da daha geniş bir şekilde yürütüleceğini anlattı.  Programda, öğrenci konseyi üyeleri ve fakülte temsilcileri ile kulüp başkanlarına Isparta Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalar hakkında bilgi verilerek sunumlar yapıldı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.