Güzel Günler Göreceğiz

Güzel Günler Göreceğiz

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Haziran 2018 11:42
Güzel Günler Göreceğiz

ADD Isparta Şube Başkanı Batuhan Güldiken, “Bu Pazar günü gelecek umudumuzla sandık başına gideceğiz, alelacele dayatılan bu seçimden Yüce Türk Milleti’nin, Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğini aydınlatacak bir sonuç çıkaracağız, aydınlık yarınlara kucak açacağız” dedi. 

Atatürkçü Düşünce Derneği Isparta Şube Başkanı Batuhan Güldiken, 24 Haziran seçimlerine ilişkin yaptığı değerlendirmede; “Türkiye Cumhuriyeti, tarihinin en önemli dönüm noktalarından birini yaşıyor. Kanla, irfanla, cesaretle, kararlılıkla kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi, topyekün bir Uluslaşma hareketi olan Kurtuluş Savaşı’nı yönetmiş, İstiklalimizin ana gövdesi olmuştur. Değişmez Başkumandan Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde onlarca Müslüman ülke arasında tek; çağdaş, laik, demokratik, sosyal bir hukuk devleti olarak Türkiye Cumhuriyeti kurulmuş, mazlum milletlere rehber olmuştur. Atatürk’ün bedenen aramızdan ayrılışının üzerinden onlarca yıl geçmesine rağmen Cumhuriyet ile hesaplaşmalar son bulmamıştır. Dışarıdan ve içeriden türlü yollarla Atatürk Türkiye’si örselenmeye, güçsüz bırakılmaya çalışılmıştır. Askeri darbeler, tarikat-cemaat yapılanmaları, terör örgütleri ile Türkiye Cumhuriyeti yok edilmeye çalışılmıştır. Ancak yedi düvele diz çöktüren Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve elbette Yüce Türk Milleti’nin azim ve kararlılığıyla sarsılmaz temellere dayandırılan Türkiye Cumhuriyeti Devleti türlü yok etme çabalarını bertaraf etmiş ve bugünlere gelebilmiştir” dedi. 

TEK ADAM VURGUSU 

Güldiken, “16 Nisan halk oylamasında, hiçbir kurumun, üniversitenin, Baroların dahi görüşü alınmadan hazırlanan Partili Cumhurbaşkanlığı- Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi tasarısı oylanmış, sonucu hepimizin malumu olmuştur. Sonucu üzerinde şaibelerin giderilemediği yeni anayasa ile Milli İradenin tamamını temsil eden ve Kurutuluş Savaşı’mızı yöneten TBMM’nin yetkileri elinden alınmış olacak, güvenoyu, gensoru mekanizmaları ortadan kaldırılmış olacaktır. Yeni sistem ile Partili Cumhurbaşkanı; sayısı, şekli ve sınırı belli olmadan yardımcılarını ve bakanları istediği gibi atayabilecek, görevden alabilecek, istediği kadar bakanlık kurabilecek, istediği bakanlıkları kaldırabilecektir. Bakanlar ve Cumhurbaşkanı yardımcıları sadece Partili Cumhurbaşkanı’na karşı sorumlu olacaktır. Cumhurbaşkanı Yargı mensuplarını, Anayasa Mahkemesi’nin 15 üyesinin 12’sini kendisi atayacaktır. Cumhurbaşkanı kendi isteğiyle Kamu Tüzel Kişilikleri açıp kapatabilecektir. Bu ve buna benzer sınırsız yetkilerle donatılmış olacaktır. Cumhurbaşkanlığı kararnameleriyle yürütmenin görev alanındaki iş ve işlemler yapılabilir hale gelecektir. Tek kişinin iki dudağı arasından çıkacak kelimelerle Türkiye Cumhuriyeti Devleti yönetilecektir” ifadelerini kullandı. 

AYDINLIK YARINLARA KUCAK AÇACAĞIZ 

Güldiken, “24 Haziran günü vereceğimiz kararla yarınlarımızda, başkanlık sistemi ile yönetilen Gana, Liberya, Venezuela, Dominik Cumhuriyeti, Nijerya, Sudan, Uganda vb ülkeler gibi mi olmak istiyoruz, yoksa 140 yıllık meclis sistemi, 98 yıllık TBMM yönetimi, 95 yıllık Cumhuriyet birikimi, 70 yıllık çok partili siyasi yaşam birikimini daha da güçlendirerek muasır medeniyetin üzerine mi çıkmak istiyoruz? Yolumuza tüm gelişmiş ülkelerin yönetim şekli olan Parlamenter Sistemimizi güçlendirip mi devam edeceğiz, yoksa başkanlık sistemi ile yönetilen iç karışıklıklarla boğuşan, can ve mal güvenliği kalmamış, ekonomisi yerlerde sürünen üçüncü sınıf dünya ülkeleri gibi mi devam edeceğiz? Bu kararı verecek olan elbette Aziz Türk Milleti’dir. Bu Pazar günü tüm inancımızla, tüm gelecek umudumuzla sandık başına gideceğiz, alelacele dayatılan bu seçimden Yüce Türk Milleti’nin, cennet vatanımız Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğini aydınlatacak bir sonuç çıkaracağız, hep birlikte aydınlık yarınlara kucak açacağız, ülkemizin kurulduğu zamanlardaki gibi gıpta ile bakılan, sözü dinlenen, özgür, bağımsız, çağdaş, laik, demokratik, Atatürk dolu, Cumhuriyet dolu bir sabaha uyanacağız. İnanıyoruz, güzel günler göreceğiz, güneşli günler” dedi. 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.