H.Kemal Kurt: Isparta Bir Çok Alanda Kaybeden Kent

Eski Milletvekili Haydar Kemal Kurt, Isparta’nın bir çok alanda kaybeden kent olduğuna dikkat çekti, faturayı başkasına kesti...

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Haziran 2012 10:51
H.Kemal Kurt: Isparta Bir Çok Alanda Kaybeden Kent

Eski Milletvekili Haydar Kemal Kurt, Isparta’nın bir çok alanda kaybeden kent olduğuna dikkat çekti, faturayı başkasına kesti.

 Eski Milletvekili Kurt'a göre, Isparta’da meslek ve sivil toplum örgütleri güçlü ve fonksiyonel değil.

Eski AK Parti Milletvekili Haydar Kemal Kurt, İl Özel İdare Genel Sekreterliği tarafından dün yapılan Gülpark Projesi Çalıştayı için Isparta’ya geldi. Milletvekilliği görev süresinin dolmasından sonra Ankara'da büro açarak avukatlık mesleğine geri dönen Kurt, milletvekilliği döneminden bu yana desteklediği ve takip ettiği Gül Park Projesi'nin fizibilite çalışması amaçlı yapılan çalıştayda önemli mesajlar verdi.

Çalıştay sonrasında gazetecilerle bir araya gelen eski Milletvekili Kurt, Isparta’nın birçok alanda kaybettiğinin altını çizdi ancak faturayı siyaset kurumuna değil, Isparta’nın sivil ve meslek örgütlerine kesti. Vatandaşın her seçimde kendisini temsil edenleri değiştirme fırsatı bulduğunu ancak hizmetin başındaki bürokrasinin her dönem aynı olduğuna dikkat çeken Kurt, şöyle konuştu: "Bürokraside" basan kendi içinde taktir ediliyor. Siyasiler seçiliyor ama alt birimleri yok. Bıâda sıkıntı yaratıyor. Biz siyaseti millet adına hizmet etmez üzere yürütüyoruz. Millet nerede? AK Parti icraatlan beğenildi diye oy veriliyor. AK Parti daha önceki dönemi eleştirerek geldi. Seçilmişler değişiyor ancak iş yapalar olduğu yerde kalıyor. Bu işin 3 ayağı var. Vatandaş ayağı, temsil yetkisi verilen siyaset ayağı ve hizmeti götüren memur ayağı. Vatandaş sadece sandık önüne geldiği zaman müdahale edebiliyor.

Sandık dışında da demokratik katılım sağlanmalı. Kent Konseyleri kurulacaktı, kuruldu mu? Demokratik hakları kullanacak uygun ortamlar oluşturulmak zorunda. ITSO teşvikle ilgili eleştiri yapıyor, sitem yapıyor. Peki ben soruyorum TOBB bu işin neresinde. TOBB çıkıp 'Isparta zarar gördü' diyor mu? Isparta’nın haklarını arama noktasında bir çalışma yapıldı mı? Kamuyu temsil eden sivil toplum örgütleri güçsüz ve fonksiyonel değil. Sayın Başbakanımı/ seçim döneminde söz verdi. Esnaflara TOKİ aracılığıyla konut yapılacaktı. 1 yıl geçti, ne yapıldı? Gülpark Projesi için Bakanlar Kurulu'ndan karar çıkarıldı ne yapıldı? Kaybediyoruz. Eğirdir Golü Özel Mülkün belirleme çalışmaları tamamlandı, sonucu ne? Bir çalışma yapılacaksa sivil toplum örgütlerinin çalışmasını sağlayacak çalışma yapılmalı. Ya da kendileri siyasete soyunmalılar.'"

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum