Hac İçin 2 Bin 282 Yeni Kayıt

Hac İçin 2 Bin 282 Yeni Kayıt

Yayınlanma:
Hac İçin 2 Bin 282 Yeni Kayıt

Diyanet İşleri Başkanlığı kanalıyla Hac farizasını yerine getirmek için kutsal topraklara gidecek olanların ön kayıt ve yenileme kayıtları sona erdi. 

İl Müftülüğü yetkilileri, hac kayıtlarının sona erdiğini bildirerek, Isparta’dan 2 bin 282’si yeni kayıt, 15 bin 915’i kayıt yenileme olmak üzere  toplam 18 bin 197 Hacı adayının kayıt yaptırdığını ifade etti. 

Yetkililer, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “2018 yılı Hac ön kayıt ve kayıt yenileme işlemleri 21 Aralık’ta başlayıp 29 Aralık 2017 tarihi itibariyle sona ermiş bulunmaktadır. 2018 yılında hacca gitmek üzere ilk defa kayıt yaptırmak isteyenler internet sayfamızda yayınlanan Hac ve Umre Tahsilatı yapan bankalardan birine 20 TL ön kayıt ücretini yatırdıktan sonra müracaatlarını İl ve İlçe Müftülüklerimize yaptılar, isteyen vatandaşlarımız ise Başkanlığımız http://hac.diyanet.gov.tr internet adresinden elektronik ortamda veya Müftülüklerden temin edecekleri form dilekçe ile doğrudan Müftülüğümüzde yaptılar. 2017 yılında kuraya katılanlardan hacca gidemeyenlerin ‘Kayıt Yenileme´ işlemleri Başkanlığımızca elektronik ortamda otomatik olarak yapıldı. Kayıtlarımız sona erdi” dedi. 

YENİ KAYIT VE KAYIT YENİLEME 

TOPLAMI 18 BİN 197 KİŞİ 

Ön kayıt ve kayıt yenileme sayılarını açıklayan Yetkililer; “Kayıt yenileme için Isparta’dan 2 bin 282’si yeni kayıt ve 15 bin 915’i kayıt yenileme olmak üzere 18 bin 197  kişi kayıt yaptırmak için başvuruda bulunmuştur. Bu başvurulardan Isparta merkezde 12 bin 486, ilçelerde ise 5 bin 711 kişi Müstakil tip, normal tip ve Otel tip Hac başvurusunda bulunmuştur. 

HAC SEMİNERLERİ ÖNÜMÜZDEKİ 

GÜNLERDE NETLEŞECEK

İl Müftülüğü yetkilileri, Müftülük olarak hacı adaylarının hacca hazırlık çalışmaları kapsamında seminerler vererek menenjit aşılarını da yaptıracaklarını sözlerine ekledi.  

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum