Hac Kayıtları Başladı

2013 Hacı kayıtlarının başladığı ilk günden Müftülük Binası arkasında uzun kuyruklar oluştu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Nisan 2013 13:50
Hac Kayıtları Başladı

2013 yılı hacı adayları, bugün başlayan kayıt işlemleri için Isparta İl Müftülüğü önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Kutsal toprakları ziyaret ederek hac farizasını yerine getirmek isteyen hacı adayları için kesin kayıtlar dün başladı. İsimleri kura çekilişinde çıkan ve kutsal topraklara gitmeye hak kazanan hacı adayları, sabahın erken saatinde Isparta Müftülüğü’nde hareketlilik oluşturdu.
Isparta İl Müftülüğü yetkilileri, isimleri kura çekilişinden çıkan hacı adaylarının, kesin kayıtlarını 8-19 Nisan tarihine kadar yaptırmış olmaları gerektiğini bildirdi.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan İl Müftüsü Mehmet Emin Avci, hac kayıtlarının 8 Nisan tarihi itibariyle başladığını belirterek, kayıtların 19 Nisan tarihine kadar devam edeceğini söyledi. Boş kalan kontenjanlar için ise 25 Nisan ile 3 Mayıs tarihleri arasında kayıtların alınacağını ifade eden Avci, kayıtların Isparta halkı için hayırlara vesile olmasını diledi.

2013 yılı içerisinde Isparta’da 572 hacı kontenjanının olduğunu ifade eden Avci, “Hacca gidecek olan vatandaşlardan kesinlikle bize başvurmalarını ve bizden aldıkları belge doğrultusunda gitmelerini istiyoruz. Aksi taktirde bizden habersiz giden vatandaşlarımız birçok sıkıntıyla karşılaşıyorlar. Bu sıkıntıların yaşanmaması için vatandaşların müftülüğümüze başvurmalarını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.