Hac Kayıtları Bugün Başlıyor

İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı, kutsal yolcuğa çıkacak hacı adayları için ön kayıt başvurularının bugün başladığını bildirdi.

Yayınlanma:
Hac Kayıtları Bugün Başlıyor

İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı, Hac'ca gitmek isteyen vatandaşların ön kayıtlarının bugünden itibaren itibaren kabul edileceğini belirterek, "Kayıt yaptırmak isteyen vatandaşlar belirtilen bankaya gidip 15 TL olan başvuru ücreti yatırdıktan sonra, alacakları dekont ve nüfus cüzdanı fotokopisi ile Müftülüğümüze gelerek gerekli dilekçeleri doldurulmasıyla başvuru yapabilir" dedi.

İSTER NETTEN, İSTER YÜZYÜZE
İl Müftüsü Avcı, isteyen hacı adaylarının Diyanet İşleri Genel Başkanlığı'nın sitesinden de kayıt yapabileceklerini bilgisini vererek, "Bu konudaki tercih vatandaşımıza kalıyor. Aklına soru takılan vatandaşlarımızla da bizlerle irtibat kurarak konu hakkında her türlü detaylı bilgiyi edinebilir" şeklinde konuştu.

SON GÜN 22 ŞUBAT
Hac ön kayıtlarının 22 Şubat tarihinde sona ereceğini kaydeden Avcı, "22 Şubat mesai bitimine kadar tüm hacı adaylarımızın başvuruları kabul edilecektir. Bu tarihin ardından ise, kayıt yaptırmak üzere gelenlerin kayıtları kabul edilmeyecektir.

Öte yandan Hac'ca gitmek isteyen engelli vatandaşlarımızın da yanında refakatçisi bulunması durumunda kayıtları yapılacak ve kuranın çıkması durumunda kutsal yolculuğa gitmeye hak kazanabilecektir" ifadelerine yer verdi.

ESKİ ADAYLARIN KAYITLARI OTOMATİK YENİLENİYOR
Önceki yıllarda hac için kayıt yaptırmış olanların yeniden kayıt yaptırmalarına gerek olmadığını ifade eden Avcı, "Bu durumdaki vatandaşlarımızın kayıtları sistemden otomatik olarak yenilenecektir.

Ancak, ilk kez kayıt yaptırmak isteyen vatandaşlarımızın belirtilen tarihleri kesinlikle kaçırmamaları gerekmektedir. Ön kayıtların tamamlanmasının ardından kesin kayıt yaptırmaya hak kazandığı halde kayıt yaptırmayan vatandaşlarımız bir dahaki yıl kayıt hakkına sahip olamayacaklardır" ifadelerini kullandı.


Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum