Hac Kesin Kayıtları Pazartesi Başlıyor

Hac Kesin Kayıtları Pazartesi Başlıyor

Yayınlanma:
Hac Kesin Kayıtları Pazartesi Başlıyor

Diyanet İşleri Başkanlığı’nda önceki gün gerçekleştirilen hac kura çekiminin ardından ismi kurada çıkan hacı adayları 5 – 16 Şubat 2018 tarihleri arasında kesin kayıt işlemlerini yaptıracaklar. 

 

2018 yılı hac kuraları 1 Şubat 2018 tarihinde yani önceki gün çekildi. Kur’aya Isparta’da 18 bin 197, ülke genelinde ise toplam 1 milyon 892 bin 124 kişi katıldı. 

Konu ile ilgili olarak İl Müftülüğünden yapılan açıklamada; “2018 yılında hacca gidecek vatandaşlarımızın kur’aları yıl kat sayı çarpımıyla (örneğin 5 yıllık ise 5X5= 25 sefer olmak kaydıyla Diyanet İşleri Başkanlığı Konferans salonunda bilgisayar ortamında ve basın huzurunda 1 Şubat 2018 Perşembe günü saat 11.00’de çekilmiştir. 

SONUÇLAR İNTERNET 

SİTESİNDEN ÖĞRENİLEBİLİR 

İlk defa bu yıl kayıt olan vatandaşlarımız için uygulanacak kur’a 1 X 1=1 defa kat sayı verilerek kuraya dahil edilmişlerdir. Kura sonuçları Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğünün http://hac.diyanet.gov.tr internet adresinden sorgulanabilmektedir. Kesin kayıt esnasında Oda Tercihli Konaklama Türünde; 4 kişilik odada % 45, 3 kişilik odada % 30, 2 kişilik odada % 25’lik oranlar korunacaktır.

KESİN KAYITLAR 5 – 16 

ŞUBAT TARİHLERİ ARASINDA 

Hac kesin kayıtları 5 – 16 Şubat 2018 tarihleri arasında yapılacaktır. Bu tarihler arasında kesin kayıt hakkı elde edenlerden kayıt süresi içerisinde kaydını yaptırmayanlara, gerek ek kayıt süresinde, gerekse müteakip yıllarda, bu yılki kesin kayıt hakkını kullanamayacaktır. 2018 yılı haccı için müracaat eden şehit yakınları, gazi ve eşleri ile gazilerden bekar veya dul olanların tamamı 1 Şubat 2018 tarihinde çekilen kuraya katılmış olup, kura sonucu kesin kayıt hakkı elde edenler 5 – 16 Şubat 2018 tarihleri arasında birlikte müracaat ettikleri grubuyla kesin kayıt yaptırabileceklerdir.

KESİN KAYIT HAKKI KAZANANLAR 

SMS İLE UYARILACAK 

Kura sonucu kesin kayıt hakkı elde edemeyen; şehitlerin anne, baba, eş ve evlenmemiş çocukları, gazi ve eşleri ile gazilerden bekar veya dul olanlar tek başına gidemeyecek durumda engelli olması halinde bir refakatçısı ile kesin kayıt yaptırabilecek ayrıca müracaat edenlerin ön kaydının olup olmadığına bakılmaksızın 22 Şubat-02 Mart 2018 tarihleri arasında yapılacaktır. Hac kesin kayıt yaptırabilir belgesi verilmesinde Diyanet İşleri Başkanlığı ve Acentalar arasındaki % 60 ve % 40 oranı korunarak kesin kayıtlar her ilde hac konaklama türlerine ve zikredilen oranlara göre yapılacaktır.

Kesin kayıt hakkı elde eden hacı adayları Diyanet İşleri Başkanlığına veya Acentaya Kesin Kayıt Yaptırabilir Belgesi”ni http://hac.diyanet.gov.tr internet adresinden veya il/ilçe müftülüklerinden, cep telefonlarına SMS yoluyla gelen şifre ile alabileceklerdir.

Kesin kayıt süresi sonunda İl bazında kontenjanların dolmaması halinde, 22 Şubat – 2 Mart 2018 tarihleri arasında konaklama türlerine göre, kur’a sıra numarası gözetilerek kayıt alınacaktır.

YAŞLILAR İÇİN NOTERDEN 

VEKALETNAME İSTENECEK 

Diyanet İşleri Başkanlığı veya Acentaya kayıt yaptırdıktan sonra vefat, vazgeçme ve diğer nedenlerle kontenjanlarda oluşacak boşluklar, konaklama türlerine göre kur’a sıra numarası gözetilerek doldurulacaktır. Çekilen kur’ada kesin kayıt hakkı elde ettikten sonra vefat edenlerin yerine, varislerinin noterden vekaletname verecekleri bir kişinin, daha önce hacca gidip gitmediğine ve kur’a listelerinde olup olmadığına bakılmaksızın kaydı yapılabilecek ve bu şekilde gidişler arşiv bilgisi olarak değerlendirilmeyecektir. Kesin kayıt hakkı elde edenlerden; Sağlık durumu ve yaşlılık sebebiyle hacca gidemeyeceği heyet raporu ile tespit edilen hac yolcularının yerine ,noterden vekaletname verecekleri bir kişiye daha önce hacca gidip gitmediğine ve kur’a listelerinde olup olmadığına bakılmaksızın 65 yaş altında ve sağlıklı olması halinde kesin kayıt hakkı verilecektir. Bu şekilde gidişler arşiv bilgisi olarak değerlendirilmeyecek, vekalet verenin ise hac arşiv bilgisi tutulacaktır.

Hacı adayları, hac konaklama türlerine göre belirtilen hac ücretinin tamamını anlaşmalı bankalara peşin yatıracaklar, Ayrıca; Albaraka Türk Katılım Bankası, Kuveyt Türk Katılım Bankası ve Vakıf Katılım Bankası, hacı adaylarımızdan herhangi bir masraf almadan ve vade farkı almaksızın taksitlendirme yaparak ödeme kolaylığı sağlayacaktır.

İŞTE KESİN KAYITLAR 

ESNASINDA İSTENECEK BELGELER 

a)Kesin kaydını yaptıracak hacı adaylarınca doldurulacak olan Ek-1 form dilekçe,

(İl Müftülüğünce temin edilir.)

b) Hac ücretinin tamamının yatırıldığına dair banka dekontu,

c) 2018 Yılı Hac Kesin Kayıt Yaptırabilir Belgesi,

d) En az 20 Şubat 2019 tarihine kadar geçerlilik süresi olan çipli pasaport, Çıkartılan pasaportlar en geç 13 Nisan 2018 tarihine kadar, İl Müftülüklerine teslim edilecektir.

Hac ücretleri aşağıda gösterildiği şekilde belirlenmiştir.

e)Oda tercihli hac ücretleri 2 Kişilik oda kişi başı =20.680 SAR

3 Kişilik oda kişi başı =17.695 SAR

4Kişilik oda kişi başı =15.480 SAR

f)Otel tercihli hac ücretleri ise = 23.000. ve üzeri SAR

Kesin kayıtlarla ilgili banka işlemleri aşağıda belirtilmiştir.

Hac ücretleri; Türkiye Vakıflar Bankası, T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası, Albaraka Türk Katılım Bankası A.Ş., Kuveyt Türk Katılım Bankası A.Ş., Ziraat Katılım Bankası A.Ş., ve Vakıf Katılım Bankası Şubelerinden birinde Başkanlığımızca açılmış olan kurumsal hac tahsilat (SAR) hesaplarına yatırılacak ve bu hesaplar dışında, başka herhangi bir hesaba kesinlikle para yatırılmayacaktır.”

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.