Hacca Gitmek İçin Rüşvet Mi Veriliyor?

Kişi Hakları Koruma Derneği Başkanı Yılmaz Köse, hacca gitmek için 7 yıl önce müracaat edenlerin kura sonucu gidemediğini ancak geçen yıl ve bu yıl müracaat edenlerin gittiğini ve hatta 100 lira verenlerine de öncelik tanındığını söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Nisan 2013 11:05
Hacca Gitmek İçin Rüşvet Mi Veriliyor?

İl Müftülüğü’ne ve Diyanet işleri Başkanlığı’ndan bilgi edinmek istediğini belirten Köse, bir takım sorular yöneltti.

İşte Köse’nin o soruları; “Çekilen kurada hukuk ve adalet vardır diyebiliyor musunuz? Bu yıl müracaat eden haccına gidebiliyor ama 7 yıl önce edenler gidemiyor. Burada bir hukuksuzluk ve kul hakkı görmezlikten gelinmiyor mu? Bu yenen kul hakkı, sıradan bir kişi olarak benim vicdanımı sızlatıyor da dinlerin en üstünü ve İslam’ın bilim adamları olarak sizlerin vicdanını sızlatmıyor mu? Kul hakkını yediğiniz için Allah’tan korkmuyor musunuz? İslam dini saf bir beyaz gömlektir, anında kirlenir. Her yerde hukuksuzluğu su götürür ama İslam’da asla.

İŞTE REÇETE
Bu yıl ki kura iptal edilmeli, 7 veya 8 yıl önce müracaat edenlerden başlanıp, hangi yılda kontenjan doluyorsa o yıla kadar yapılan müracaatlar kabul edilmelidir. Kuraya, eşit haklara sahip kişiler çoğunlukta olduğu zaman başvurulur. 2007 yılında müracaat edenle, 2009 yılında müracaat eden kişi eşik bir hakka sahip değildir. Hak 2007 yılında müracaat edenindir. 2009 yılında müracaat edene hak vermek ne hukuka ne de adalete sığmaz. Bilhassa İslamiyet’e asla. Allah korkusu olan bir kişi bu adaletsizliği asla kabul etmez. 2007 yılında müracaat edeni sen dur 2013 yılında müracaat edeni hacca gönderen hiçbir uygulama hukuki ve yasal olamaz. Haklarınız, yendiği kişilerin haklarını öbür dünyada vereceğinizi hatırlatmak isterim. Kutsal bu yere gitmek için 100 lira vererek öncelik tanınıyorsa adaletsizliğin adaletsizliği olduğunu düşünüyorum. Umre ve Hac aynı mesafe ve aynı zaman olmasına rağmen Hac ücreti neden pahalı?” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum