Hacı Ahmet Ersöz’e Fen Lisesi Statüsü

Hacı Ahmet Ersöz’e Fen Lisesi Statüsü

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Haziran 2018 15:59
Hacı Ahmet Ersöz’e Fen Lisesi Statüsü

Dere Mahallesinde bulunan Hacı Ahmet Ersöz Anadolu İmam- Hatip Lisesi’ne ‘Fen ve Sosyal Bilimler Uygulama Okulu’ statüsü kapsamına alındı. Okula bu yıl 90 öğrenci alınacak. 

Milli Eğitim Bakanlığınca, geçtiğimiz yıl Isparta Işıkkent Anadolu Erkek İmam – Hatip Lisesinin de bulunduğu Türkiye’nin farklı illerindeki 7 Anadolu İmam – Hatip Lisesinde ilk kez ‘Fen ve Sosyal Bilimler Projesi’ uygulanmıştı. Şimdi aynı özellik ve statü Hacı Ahmet Ersöz Anadolu İmam- Hatip Lisesi’ne de kazandırıldı.  Bilindiği gibi geçen yıl Erkek Anadolu İmam – Hatip Lisesi ile Kız İmam – Hatip Lisesi ‘Fen ve Sosyal Bilimler Uygulama Okulu’ statüsüne alınmıştı. Böylece, Isparta’da Fen Lisesi statüsüne alınan okul sayısı üçe yükseldi.  

HACI AHMET ERSÖZ İMAM - HATİP 

LİSESİ DE FEN LİSESİ KAPSAMINA ALINDI  

Söz konusu statü ile birlikte güzide eğitim kurumu olan Hacı Ahmet Ersöz Anadolu İmam- Hatip Lisesi'nde yeni dönem başlamış oldu. Böylelikle müfredat bilim, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif eğitim imkânı ile taçlandırıldı. 

BÜYÜKKÜPÇÜ; “FEN BİLİMLERİNE 

YERLEŞTİRME ORANIMIZ % 78’DİR” 

Değerler Eğitimi 2018- 2019 Eğitim- Öğretim Dönemi'nden itibaren yeni statüye geçileceğini ifade eden Hacı Ahmet Ersöz Anadolu İHL Müdürü Tamer Büyükküpçü, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Akademik, İlahiyat, Ahlaki ve Değerler eğitimi en iyi şekilde verilmeye devam edilecektir. Okulumuz sınavsız şekilde öğrenci alıyor. Öğretim kadromuz ve fiziki altyapımız üstün standartlardadır. Erkek öğrencilerimiz için pansiyon imkânı da var. Başarıya odaklanan öğrencilerimizi güzide eğitim kurumumuza bekliyoruz. Üniversitelerin Fen ve Sosyal Bilimlerine yerleştirme oranımız yüzde 78'dir'' dedi. 

“ÖĞRETİM KADROSU 

VE ALTYAPI HAZIR” 

Fen ve Sosyal Bilimler Programı 2018- 2019 Eğitim- Öğretim Dönemi için hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor. Isparta'da bazı eğitim - öğretim kurumları, nitelik olarak yepyeni bir uygulamaya geçiyor. Bunlardan biri de Hacı Ahmet Ersöz Anadolu İmam- Hatip Lisesi oldu. Okul Müdürü Büyükküpçü, yeni döneme tüm unsurları ile hazır olduklarını açıkladı. Öğrencilerin, 2018- 2019 Eğitim- Öğretim Dönemi'nden itibaren Fen ve Sosyal Bilimler Alanı'nda daha çok seçmeli ders alma imkânına kavuştuğunu anlatan Büyükküpçü, yeni döneme ilişkin detayları şöyle paylaştı; “Herkesin bilgisi olduğu üzere güzide eğitim kurumumuz yeni bir statüde olacak: 'Fen ve Sosyal Bilimler Lisesi Programı Uygulama Statüsü’ Tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Öğretim kadrosu ve eğitim materyalleri ve diğer altyapılar tamamlandı. Öğrencilerimiz akademik açıdan da çok daha iyi eğitim alma imkânına kavuştu. Her zaman olduğu gibi bundan sonra da akademik eğitimin yanı sıra ilahiyat, ahlaki ve değerler eğitimi de en iyi şekilde verilmeye devam edilecektir. Eğitim kurumumuza bu nosyonun yüklenmesinde emeği geçen herkese bu fırsat nedeniyle can-ı gönülden teşekkür etmek istiyoruz. Okulumuzun üniversite sınavlarında da yüksek bir başarı grafiği yakaladığını söyledi. Fen ve Sosyal Bilimler Alanı'nda üniversiteye yerleştirme oranının yüzde 78 olarak ölçülmüştür. 

‘SINAVSIZ ÖĞRENCİ 

KABUL EDİYORUZ’ 

Dolasıyla bu doğrultuda başarımızı ispatlayan bir eğitim kurumuyuz. Güçlü ve deneyimli bir öğretim kadrosuna sahibiz. Bilimsel, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif açıdan her türlü etkinliğin icra edilebileceği bir altyapı imkânımız bulunmaktadır. 

Öğrencilerimizi sınavsız kabul ediyoruz. Liseye Geçiş Sistemi'nde (LGS) istediği sonucu elde edemeyen öğrencilerimizi de bu güzide eğitim yuvasına davet ediyoruz. Başarısını ispatlamak, güçlü ve iyi bir eğitim almak isteyenleri bekliyoruz. Eğitim kurumumuz, konuşlandığı bölge itibariyle güvenli, temiz ve şehir gürültüsünden uzak bir noktadadır. Sözün özü başarıyı hedefleyen herkesi Hacı Ahmet Ersöz Anadolu İmam- Hatip Lisesi'ne bekliyoruz” açıklamasında bulundu. 

“PANSİYON İMKANIMIZ VAR” 

Okul Müdürü Büyükküpçü, 'Fen ve Sosyal Bilimler Lisesi Programı Uygulama Statüsüne alınan Hacı Ahmet Ersöz Anadolu İmam- Hatip Lisesi'nde erkek öğrenciler için 'pansiyon' imkânının bulunduğunu da sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.