Haftasonu Gürültü Yapmayın Sınav Var!

Üniversite giriş sınavının ikinci basamağı olan ve cumartesi yapılacak LYS'nin güvenli şekilde gerçekleştirilmesi için önlemler alındı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Haziran 2014 17:27
Haftasonu Gürültü Yapmayın Sınav Var!

Isparta Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin, üniversite giriş sınavının ikinci basamağı olan Lisans Yerleştirme Sınavı'nın (LYS) güvenli şekilde gerçekleştirilmesi için bir dizi tedbir aldığı bildirildi.

Isparta Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, ülke genelinde düzenlenecek LYS'nin Isparta'da da güvenli şekilde yapılması için çalışmalar yapıldı.

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerinin, sınav yapılacak okul bölgeleri ile ana arterlerde trafik tedbirleri alacağı, düğün gibi nedenlerle oluşacak konvoyların önceden uyarılacağı, okul çevrelerinde gürültü yapılmasına izin verilmeyeceği bildirildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Sınav yapılan okullarımızın çevresinde seyyar satıcıların bağırarak satış yapmaları, inşaat ve yollarda gürültülü çalışma yapılması, ev düğünü veya sünnet düğünlerinde yüksek sesle müzik çalınması gibi sınav esnasında adayların motivasyonunu bozacak şekilde çevreyi rahatsız eden şahıslar veya iş yerlerinin olması durumunda gerekli işlemler yapılarak adayların rahatsız edilmesine izin verilmeyecektir."

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.