‘Hak Yerini Buldu’

Sav Kasabasındaki seçim belirsizliği sona erdi. Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Ak Parti tarafından yapılan itirazı reddetti. Avşar, resmen kasabanın Belediye Başkanı oldu.

Yayınlanma:
‘Hak Yerini Buldu’

Merkez Sav Kasabası halkı tarafından günlerdir beklenen karar nihayet Yüksek Seçim Kurulu tarafından geldi. Kurul’un kararı başta kasabada başkanlık görevini kazanan Mustafa Avşar olmak üzere, Avşar’a oy veren yüzlerce vatandaş tarafından sevinçle karşılandı.

AVŞAR’DAN AKP’YE SERT YANIT
Sav Belediye Başkanı Mustafa Avşar, AKP tarafından Sav’daki seçimlerle ilgili sürekli itirazlar yapıldığın, kamuoyuna yanlış bilgilendirme yapıldığını belirterek, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Bizim kültürümüzde ‘Yenilen pehlivan güreşe doymaz’ diye bir atasözü vardır. Kasabamızda 30 Mart 2014 tarihinde seçimler yapılmış ve 4 oy farkla partim MHP ve partimin adayı olan ben seçimleri kazanarak mazbatamızı da alıp görevimize başladık.

“GELİŞMELER ŞEFFAF BİR ŞEKİLDE
KAMUOYU TARAFINDAN TAKİP EDİLMİŞTİR”
Ancak, durum böyle iken AKP tarafından kasabada olay sürekli bulandırılmaya çalışılmaktadır. Bilindiği gibi; 2 bin 654 seçmenin bulunduğu kasabamızda 30 Mart yerel seçimlerinde mevcut Belediye Başkanı Ak Partili Mustafa Şahin, 1129 oy alarak yeniden belediye başkanı seçilmiş, ben ise 1126 oy almıştım. Bunun üzerine 1 Nisan’da Merkez İlçe Seçim Kurulu’na yaptığım itiraz kabul edilerek oylar yeniden sayılmıştı. AKP’liler bu konuda önce Merkez İlçe Seçim Kurulu’na ardından İl Seçim Kurulu’na başvuruda bulunmuş ve bu talepleri her iki kurul tarafından da reddedilmişti. Yapılan sayım sonucunda ise ben 4 oy farkla seçimi kazandığım Merkez İlçe Seçim Kurulu tarafından resmi olarak açıklandı. Bizde bunun üzerine Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanı sayın Hakim Naciye Ersal’dan alarak aynı gün görevime başladım.

“ORTALIĞI BULANDIRMANIN PEŞİNDELER”
Fakat, iki gün geçmeden Isparta’daki başvuru yollarının hepsini deneyip red kararı alan AKP’lilerin Yüksek Seçim Kurulu’na başvurduklarını öğrendik. Bunun üzerinde daha iki gün geçmeden de, Yüksek Seçim Kurulu (YSK)’nun Sav’da seçimleri iptal ettiği iddialarını içeren haberler medyada yer aldı. Bu konuda aynı gün Partimiz avukat ve diğer yetkililerle yaptığımız toplantı ve araştırmalarda YSK’nın böyle bir bir karar vermediği ve sadece arar karar verdiği tespit edildi.

“HAK YERİNİ BULDU”
Ardından, önceki gün YSK AKP’lilerin taleplerini reddederek bizim başkanlımızı onadığı kararı geldi. Yani bir anlamda doğru ve hak yerini bulmuştur.

“SEÇİMLERİ KAYBETTİĞİNİZİ KABUL EDİN ARTIK”
Şimdi ise, yine aynı senaryo ortaya konularak AKP tarafından kendilerinin red kararının doğru olmadığı yönünde çıkan haberlerle kamuoyunu yanıltmaya çalışıyorlar. Bir seçimle bu kadar uğraşılmaz. Yenilen pehlivan güreşe doymaz hesabı bunlar sürekli ortalığı bulandırmanın peşindeler. Ben AKP’lilere artık bu işe bir son verin ve Sav’da seçimleri kaybettiğinizi kabul edin tavsiyesinde bulunuyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum