Hakim Bu Fotoğrafı Sordu !

sparta'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan ve aralarında eski Isparta Valisi Memduh Oğuz, eski Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu ile b

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Kasım 2016 13:48
Hakim Bu Fotoğrafı Sordu !

Isparta 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, aralarında eski SDÜ Rektörü İbicoğlu, eski rektör yardımcıları Prof. Dr. Talip Türcan, Prof. Dr. Süleyman Seydi, eski Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Halil Karakoç, eski Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tuğrul Sezer, iş adamları Bedri Ayhan, Alper Bayhan, Özcan Pınarcı, örgütün "Isparta bölge imamı" olduğu iddia edilen Osman Demirhan'ın da bulunduğu 49 tutuklu sanık ile tutuksuz yargılanan bazı sanıklar hazır bulundu.

Akşehir Cezaevinde bulunan tutuklu eski Isparta Valisi Memduh Oğuz, duruşmaya SEGBİS aracılığıyla katıldı.

SAVCI MÜTALAASINI VERDİ

Mahkeme heyeti tanıkları dinledikten sonra iddia makamı mütalaasını verdi. Savcı Murat Karakaya, mütalaasında tüm tutuklu sanıkların tutukluluk hallerini sürmesini, duruşmaya katılmak isteyen müştekilerin katılma taleplerinin kabul edilmesini, haklarında yakalama kararı bulunan kaçak durumundaki sanıkların tutuklanmasını, duruşmaya gelmeyen mağdur, müşteki ve tanıkların zorla getirilmesini istedi.

AVUKAT OĞUL BABASINI SAVUNDU

Mahkeme heyeti, mütalaadan sonra yeniden sanık avukatlarına ve sanıklara söz verdi. Davanın tutuksuz sanığıyken Bylock kullandığı gerekçesiyle tutuklanan eski Isparta Valisi Memduh Oğuz’un avukat oğlu Fatih Oğuz, müvekkilini savundu. Memduh Oğuz’un Bylock kullandığı gerekçesiyle tutuklandığını ancak, cep telefonunda Bylock bulunmadığına ilişkin rapor geldiğini ve bunun da mahkemeye sunulduğunu söyledi. Bylock programının bilgisayar aracılığıyla yüklenebildiğini ama cep telefonu olmadan kullanılamayacağını belirten Oğuz, “Programın müvekkilin cep telefonunda bulunmadığı, dolayısıyla kullanılmadığı kesin olarak tespit edilmiştir” dedi.

MESLEĞİNE FETÖ’NÜN KATKISI YOKTUR

Sanık Memduh Oğuz’un 40 yıl boyunca mülkiye görevinde olduğunu mesleğe kaymakam olarak girdiğinde FETÖ diye bir örgüt tanımlaması bulunmadığını dolayısıyla böyle bir örgütün mesleğine katkısını bulunmadığını kaydeden Oğuz, “ Kendisi 2001-2011 yılları arasında merkez valiliği yaptı. O yıllar FETÖ’nün en aktif olduğu, devlet kademelerinde kadrolaştığı yıllar. Kendisi kızakta iken, talebe olan mülkiyelilerin İstanbul Valiliği görevine geldikleri görülmüştür. Dolayısıyla kadrolaşma olsaydı bu atıl görevde tutulmazdı. Müvekkilime Isparta Valiliği görevi bizzat dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilmiştir. Kendisi 30 Ağustos 2013 yılında yaş haddinden dolayı emekli olmuştur. Kendisi 17-25 Aralık sürecinden önce emekli olduğundan FETÖ tanımı yapılmadığı dönemde emekli oldu. Kendisine kadrolaşmayla ilgili hiçbir isnatta bulunulmadığı da burada görülmüştür. FETÖ’nün en önemli özelliği devletin mekanizmalarına girip kadrolaşmasıdır. Ama kendisinin görevi sırasında FETÖ elemanı göreve getirdiğine dair dedikodusu bile çıkmamıştır. Örgüt içinde hiyerarşik yapıda hiçbir yere yerleştirilmediği, örgüt yapısı içinde ilişkisi olmadığı, eylemi, faaliyeti, konuşması olmadığı açıktır” dedi.

O FOTOĞRAF ÇOK ÖNCE ÇEKİLDİ

Basında da yer alan FETÖ elebaşısı Fetullah Gülen ile yanyana olan fotoğrafının 17-25 Aralık sürecinden çok önce çekilen bir fotoğraf olduğunu ifade eden Oğuz, “O ziyaretten sonra oraya yapılan devlet yetkililerinin ziyaretlerinin olduğu da mevcut. Müvekkilimin yaptığı her eylem devlet kademesindeki en üst kişilerin yaptıklarıyla aynı doğrultuda olmuştur” diye konuştu. Avukat Oğuz, savunmasının ardından Memduh Oğuz’un adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasını istedi. 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.