Hakkârili Öğrenciler Isparta'da

Proje kapsamında amaçlanan hedef; Isparta'nın tanıtımını sağlamak ve karşılıklı kültür alışverişinde bulunmak.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Ocak 2012 17:25
Hakkârili Öğrenciler Isparta'da

İl Emniyet Müdürlüğünün 2 yıl önce başlatmış olduğu okulcanlar projesi kapsamında Hakkâri ilinden 10 başarılı orta öğretim öğrencisi, 1 öğretmen ve Hakkari İl Emniyet Müdürlülüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliğinden 1 polis memuru eşliğinde ilimizi ziyaret ediyorlar.

5 gün süreyle ilimizde ağırlanacak olan öğrenciler ilk olarak İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan ile birlikte Vali Memduh Oğuz'u ziyaret ettiler.
Misafirlerini makamda kabul eden Vali Oğuz, öğrencilerle bir süre sohbet ederek ziyaretten duymuş olduğu memnuniyetini ifade etti. Fırsat buldukça öğrencilerin gezi programlarına iştirak edeceğini belirten Vali Oğuz, Isparta'yı misafirlerine anlattı.

Isparta'nın güller ve Göller diyarı olduğunu ifade eden Vali Oğuz; "Isparta adeta bir bahçedir, birçok meyvenin üretildiği bir yerdir. Bunların en önemlileri elma, kiraz ve kayısı'dır. Türkiye'de yetişen 5 elmadan biri Isparta'da yetişmektedir. Geçtiğimiz hasat döneminde 610 bin ton elma yetiştirilmiştir, bu Türkiye elma üretiminin % 22'si demektir. Bununla birlikte Isparta'da yılda 21 bin ton kiraz ve 17.500 ton kaysı yetiştirilmektedir. Onun için Isparta'yı tarif ederken bahçe diye tarif etmekteyiz. Malum bahçe deyince akla meyveler ve çiçekler gelir, çiçeklerin ve kokuların kralı da gül'dür. Isparta gül üretiminde Dünya gül yağı üretiminin % 65'ni tek başına karşılamaktadır. O bakımdan gül bizim için çok önemlidir.

Tabi bizim birde göllerimiz meşhurdur. Türkiye'nin en büyük 2'inci tatlı su gölü Eğirdir Gölüdür. Bu göl hem içme suyu bakımından, hem de sulama suyu bakımından etrafına bereket saçan bir göldür. En önemli özelliği dereler ve ırmaklar vasıtasıyla başka bir kaynaktan beslenen bir göl değil, kendi tabanından kaynayan, kendi kendini besleyen bir göl olmasıdır. Bu gölün bir başka özelliği de kendinden sonra başka bir göl meydana getirmiş olmasıdır. Hemen yanı başındaki Kovada Gölü, Eğirdir Gölünden beslenmektedir.

Umarım buradan memnun bir şekilde ayrılırsınız ve Hakkâri'ye sağ salim dönersiniz. Döndüğünüzde ailelerinize, arkadaşlarınıza selamlarımızı iletin" dedi.

Karşılıklı sohbet şeklinde geçen ziyarette öğrenciler, Vali Memduh Oğuz ve İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan'ı Hakkari'ye davet ettiler.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.