Hakkımızı Helal Etmeyeceğiz

Türk Sağlık Sen üyeleri Isparta Devlet Hastanesi önünde bir araya gelerek 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle bir basın açıklaması düzenledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Mart 2014 17:00
Hakkımızı Helal Etmeyeceğiz

Türk Sağlık Sen üyeleri Isparta Devlet Hastanesi önünde bir araya gelerek 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle bir basın açıklaması düzenledi. Hükümetin sağlık politikalarını eleştiren sağlıkçılar, “Siyasetçi, bürokrat ve yandaş sendikanın kirli ittifakını elbette ki bozacağız. Çalışana zulüm yapanlardan, Bayramı zehir edenlerden hesap soracağız” dedi.

Türk Sağlık Sen üyeleri Devlet Hastanesi önünde bir araya gelerek basın açıklaması düzenledi. Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Hayati Yıldız, “Yarın 14 Mart Tıp Bayramı. Ülkemizde modern tıp eğitiminin başlangıç tarihi ve aynı zamanda 14 Mart 1919’un yani İstanbul’u işgal eden düşmana karşı tıbbiye öğrencilerinin ve hekimlerin protestosunun yıl dönümü. Her iki hadisede her yıl kutlamaya ve hatırlamaya değer. İşte sağlık çalışanları için böylesine bir tarihi değeri olan bugünü, 14 Martı bizde bu sene bir bayram gibi karşılamak ve kutlamak isterdik. Ama İktidar ve bürokrasinin yandaş sendikayı da yanlarına alarak kurdukları şer üçgeni sağlık çalışanlarında bayram kutlayacak hal bırakmadı” dedi.

Yıldız, “İşine geldi mi bir gecede kanun çıkartan, TBMM’yi torba yasa üretim merkezine çeviren iktidar, mevzu sağlık çalışanları olunca bugüne kadar kılını bile kıpırdatmadı. Çalışanların istediği düzenlemeleri yapmadı. 2013’ün ocak ayında yeni bir bakan göreve başladı. Ama o da eskisini artmadı. Çalışan hakkını hukukunu gündeme getirmedi. Çalışanın sorunlarına kulak tıkadı. Bürokratlar çalışanlara nasıl baskı yaparızın derdinde oldular. Siyasetçilerle birlikte ayrımcılık yaptılar. Ötekileştirmeler yaşandı. İktidar ve bürokrasinin çalışanlara yaptığı türlü baskılarla, bunlara giydirdiği yetki gömleği de çalışana zulüm aracı yapıldı. İşte böyle bir düzenin kurulduğu ortamda Doktorundan Hemşiresine, Ebesinden, ATT’sine, Sağlık Memurundan Hizmetlisine kadar herkes yandı. Hak kaybı yaşadı. Son yapılan toplu sözleşmede mücadele dururken, müzakere devam edecekken Memur-Sen hemen imzayı attı. 500 bin sağlık çalışanının toplu sözleşmeyi zararla kapatmasına neden oldu. Kamu çalışanlarının iki yılı heba edildi. Performans ödemeleri son yıllarda adeta bir yalana döndü. Sağlık çalışanları 5-6 yıl önce aldıkları ücretleri mumla arar hale geldi. Bugün Üniversite hastanelerinde hekimlerin haricindeki Araştırma Görevlisi Doktorlara az miktarda ve sağlık çalışanlarına yaklaşık 3,5 TL gibi performans ücretlerinin verildiği utanılacak bir hal ortaya çıktı” ifadelerini kullandı.

Yıldız, “Sağlık çalışanları bu iktidarın ve yandaş sendikalarının söylediği yalanlardan usandı ve bıktı. Tutulmayan sözlerden, hayata geçmeyen uygulamalardan, müjde ile başlayıp hüsrana dönen açıklamalardan sağlık çalışanları bunaldı. Biz sağlık çalışanları olarak artık oyalama ve göz boyama ustalarına gereken dersi vermeliyiz. Ekmeği için onuru ile hizmet üreten sağlık çalışanlarına yapılanları kabul etmeyeceğiz. Zulme, ancak paslı vicdanlar razı olur. Biz rıza göstermeyeceğiz hak ve hukuk için inandığımız yolda yürüyeceğiz. Kimin masum, kimin suçlu olduğunun birbirine karıştığı bir düzene rağmen yine de çalışan hakkı diyeceğiz.

Alanlarda ve her platformda mücadeleyi yılmadan yorulmadan ve hiç durmadan sürdüreceğiz. Siyasetçi, bürokrat ve yandaş sendikanın kirli ittifakını elbette ki bozacağız. Çalışana zulüm yapanlardan, Bayramı zehir edenlerden hesap soracağız. Sorunlar görmezden gelinmeye, taleplere sırt çevrilmeye devam edilirse daha çok 14 Mart çalışana zehir olur. Sağlık çalışanlarının günden güne eriyen; mali, sosyal ve özlük haklarını dile getirdiğimiz bir tarih olarak kalır. Bayram gelmiş neyimize diye sağlık çalışanları çile çekmeye devam eder. Yöneticiler iyi niyet dileklerini ve süslü sözcüklerini bir kenara bırakmalı ve biz sağlık çalışanı için ne yapabiliriz’in derdinde olmalıdırlar. Sağlık çalışanlarının sorunlarının çözüldüğü, adil ve huzurlu bir çalışma ortamının tesis edildiği günleri görmek istiyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum