Hal’de Ücret Düzenlemesi

Hal’de Ücret Düzenlemesi

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Ocak 2018 13:16
Hal’de Ücret Düzenlemesi

Belediye Meclisi, Isparta Sebze ve Meyve Hal’inde ticari faaliyetini sürdüren işyerlerinden teminat olarak 10 bin lira, devir ücretinden de 20 bin lira alınmasını öngören komisyon raporunu oy birliği ile kabul etti. 

Belediye Meclisinin geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Ocak ayı son toplantısında; Halde faaliyet gösterenlerden alınacak teminat tutarları kiracılar için haldeki işyerinin bir yıllık kira bedellerinin görüşülmesi konusu ele alınarak karara bağlandı. 

Meclis gündeminin beşinci maddesinde bulunan; 5957 Sayılı Hal Kanunu 28346 Sayılı Yönetmelik çerçevesinde Hal’de faaliyet gösterenlerden alınacak teminat tutarları kiracılar için haldeki işyerinin bir yıllık kira bedellerinin görüşülmesi konusu ele alınarak bu konuda Hal Tahsisi İnceleme Komisyonu tarafından hazırlanan rapor, Komisyon Başkanı Mustafa Şenel Karakaya tarafından okundu. Söz konusu raporda; “Sebze ve Meyve Ticareti ve Toptancı Halleri Hakkındaki Yönetmeliğin 31. Maddesinin 3. Fıkrasında ‘Halde faaliyet gösterenlerden alınacak teminat tutarları kiracılar için haldeki işyerinin bir yıllık kira bedellerinden az olmamak üzere her yılın Aralık ayında Belediye Meclisince belirlenir’ hükmü yer aldığından bir sonraki meclis kararı alınıncaya kadar teminat bedelinin 10 bin lira olarak belirlenmesine, ayrıca devir ücretinin de 20 bin lira olarak alınması komisyonumuzca uygun bulunmuştur” denildi.  

OY BİRLİĞİ İLE 

KABUL EDİLDİ 

Daha sonra; Hal Tahsisi İnceleme Komisyonu Başkanı Mustafa Şenel Karakaya tarafından okunan söz konusu komisyon raporunu Belediye ve Meclis Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, meclis üyelerinin onayına sundu ve rapor oy birliği ile kabul edildi.

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.