Halı Sarayı Esnafından Günaydın'a Kira Ricası

Halı Sarayı’nda bulunan esnaflar Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ı makamında ziyaret etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Ocak 2012 15:19
Halı Sarayı Esnafından Günaydın'a Kira Ricası

Esnaflar Halı Sarayı’nın yeniden ele alınmasını, binanın çeşitli yerlerinde tadilatlar gerçekleştirilmesini ve zemin katta bulunan, şu anda otopark olarak kullanılan alanın ortasında kalan yapının kaldırılması taleplerini ilettiler.

Esnaflar ayrıca kaloriferlerinin hafta sonları özellikle cumartesi günleri de yanması talebinde bulunurlarken, bodrum katta bulunan otopark alanında da düzenlemeye gidilmesi ve atıl kalan dükkânların otopark olarak kullanılması için yeniden elden geçirilmesi ve kira oranlarının gözden geçirilmesi taleplerinde bulundular.

Başkan Günaydın, Halı Sarayı esnafının isteklerine olumlu yaklaşırken, kaloriferlerin cumartesi günleri de yanması için ilgili birimlere talimat verdi.Günaydın ayrıca İmar ve Fen İşleri Müdürlüğü’nün ortaklaşa bir çalışma başlatmasını ve bu çalışma ile esnafların taleplerinin yerine getirilmesi yönünde ilgililere talimatlarını verdi.

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Halı Sarayı esnafının ziyaretinin ardından yaptığı değerlendirmede şu görüşlerde bulundu:

“Esnafımız ve halkımız Halı Sarayı içerisinde bulunan yapının hiçbir işe yaramadığını, iç avlu mekânını bozup, esnafların birbirlerini görmelerine de mani olduğunu söylüyorlar. Bunların ivedilikle yıkılması gerektiğini belirtiyorlar. Halı sarayına girişlerin eski orijinal şekline dönüşmesini istiyorlar. Isınma problemlerinin olduğunu ve cumartesi günleri de kaloriferlerinin yanması talebinde bulundular. Esnafımızın ısınma ile ilgili olarak da sıkıntılarını gidereceğiz. Yine kira oranlarını esnafımız son günlerdeki ekonomik sıkıntılardan dolayı yüksek buluyor. Bu konuda da elimizden geldiğince kendilerine yardımcı olacağız. Esnafımızın kiraları yüksek bulmayacağını biliyorum ancak kendilerinin de gelirlerinin olmamasından dolayı böyle bir talepte bulunuyorlar. Bu kira olaylarını tekrar dikkate alacağım ve bu konuda bir çalışma yapılması için gerekli talimatları vereceğim”

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ayrıca Isparta’nın kalkınması için üretim yapmanın şart olduğuna da vurgu yaparak, “Üretimi arttırdığımız sürece ihracat ve ithalatımız da dengeye gelir. Belediye olarak istihdam ve üretime yönelik çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum