Halı Sarayında Kaderine Bırakılmayacak

Isparta’nın en eski ve en gözde iş hanlarından olan Halı Sarayındaki temizlik sorununu ortadan kaldırmak için Temizlik İşleri Müdürlüğü çalışma başlattı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Kasım 2011 14:39
Halı Sarayında Kaderine Bırakılmayacak

Isparta’nın en eski ve en gözde iş hanlarından olan Halı Sarayındaki temizlik sorununu ortadan kaldırmak için Temizlik İşleri Müdürlüğü çalışma başlattı.

Esnaflardan ve vatandaşlardan gelen şikayetleri göz önünde bulunduran Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı temizlik zabıtaları Halı Sarayındaki esnafları dolaşarak çöplerini belli saatlerde belirlenen noktalara konulan çöp konteynırlarına atmaları konusunda uyardı.

Bugüne kadar herkesin istediği saatte, bazı işyerlerinin önüne bıraktığı çöp sorunu yapılan uygulama ile ortadan kalkacak. Konu ile ilgili esnafları bilgilendiren Temizlik Zabıtaları "Temizlik İşleri Müdürlüğü Halı Sarayındaki vatan daşın istekleri doğrultusunda Düzenlemeler yapıyor. Isparta'nın merkezinde yer alan Halı Sarayı vatandaşlar tarafından da çok ziyaret edilen bir yer. Daha temiz ve sağlıklı bir ortamda işlerinizi yürütebilmeniz için alınacak tedbirlere destek vermenizi bekliyoruz. Bu konuda Temizlik Zabıtası olarak bizlere iletmek istediğiniz bir şey olduğunda arayabilirsiniz. Sizlerden isteğimiz işyerlerinizdeki atıkları belirlenen saatlerde çöp konteynırlarına atmanızdır" diyerek esnaflara broşür dağıttı.

ESNAF BİLGİLENDİRİLDİ
Temizlik konusundaki uygulamanın sadece Halı Sarayı ile sınırlı olmadığını söyleyen zabıtalar "uygulamayı daha önce Cafeler caddesinde başlamıştık ve uygulama alışkanlık halini aldı. 6 Mart Caddesi ve Matbaalar Caddesinde de uygulama başlamak üzere. Şehir merkezinin tamamında aynı uygulama yapılacak. Böylece daha temiz bir çevre kendiliğinden oluşacak" dedi.

Zabıta görevlileri dağıttıkları broşürler ile vatandaşların çöplerini her gün saat 10'da, 18:30'da veya gece 22'den sonra belirlenen noktalara çıkarmasını istedi. Belirtilen saatler dışında atık ve çöp çıkartmanın Kabahatler Kanununa göre suç teşkil ettiğini belirten zabıtalar esnalara telefon numaralarını da bırakarak uygulama konusundaki aksaklıkları bildirmelerini istediler. Belirtilen saatler dışında çöp çıkaran esnaflara cezai işlem yapılacak.

ESNAF UYGULAMADAN MEMNUN
Halı Sarayı esnafı zabıtaların çalışmalarından memnun olduğunu söyledi. Halı Sarayındaki en büyük problemin düzensizlik olduğunu belirten esnaflar "Böylece temizlikten başlayarak bir sistem ve düzen gelebilir. Temizlik konusu çözülünce Halı Sarayı adına yakışır bir yer haline gelecektir. Temizlik probleminden sonra güvenlik problemine de bir çözüm üretilmesini istiyoruz. Geceleri çevredeki tekel bayilerinden içki şişelerini alarak Halı Sarayına giren kişiler içtikleri içki şişelerini kırıp atarak gidiyor. Durumdan şikayetçi olan esnaflar her sabah içki şişelerini toplamaktan bıktıklarını belirtti. Zaten geceleri içki içenlerin mekanı haline gelen Halı Sarayındaki dükkanlarımızın güvenliğinden de tedirgin oluyoruz. Düne kadar içki şişeleri ile uğraşmaktan sıkılırken, şimdi birde baliciler çıktı. Her sabah bali tüpleri ile poşetleri toplamaktan bıktık.

Bu madde bağımlısı kişilerin dükkanlarımıza bir zarar vermesinden korkuyoruz. Geceleri sahipsiz olan Halı Sarayı şehrin en merkezi yeri. Burada bali çeken genç Halı Sarayından çıkınca kafeler caddesine gidiyor. Isparta’da öğrencinin merkezi olarak görülen Kafeler Caddesi de bu madde bağımlıları yüzünden lekelenecek" diyerek güvenlik konusunda da önlemler alınmasını istedi.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ın Halı sarayına önem verdiğini ve çalışmaları yakından takip ettiğini belirten Zabıta görevlileri esnafların şikayetlerini gerekli yerlere ileteceklerini söyledi. Öte yandan Halı Sarayı esnafının güvenlik ile ilgili talepleri konusunda belediyede çalışmaların başladığı belirtiliyor. Yapılacak düzenleme ile giriş çıkışların kontrol altına alınarak Halı Sarayının geceleri kimsesizler mekanı olmaktan çıkarılacağı ve güvenlik görevlisi tahsis edileceği konuşulanlar arasında.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.